Olen (ehkä liikaakin) ottanut kantaa köyhien alkoholistien auttamiseksi, koska olen köyhä ja syrjäytynyt erakkoalkoholisti. Alkoholisteja on kuitenkin autettava taustasta riippumatta, ja hyväosaisten alkoholistien auttaminen saattaisi saada jopa poliittista kannatusta osakseen, jos sitä alkaisivat ajamaan kyllin tarmokkaat muutosagentit. Hyväosaisten alkoholistien hoitoon hakeutumista saattaa viivästyttää sosiaaliset suojaverkot (kuten oli mm. sisäiseen verenvuotoon kuolleen Saarikosken kohdalla), taloudellisen tuen puute (n. 6.000 € Myllyhoidosta on paljon rahaa palkkatyöläiselle/monelle pienyrittäjälle) sekä elitististen hoitolaitosten puute. (Psykiatrisissa hoitolaitoksissa olen tavannut toimitusjohtajatason porukasta aina julkkisten vaimoihin kun näitä eltistisiä laitoksia ei ole - A.klinikoiden katkaisuhoidoissa taas ylimmät tulodesiilit ovat olleet vain ylempää keskiluokkaa). Siksi asiaan onkin saatava seuraavia korjauksia:
- Alkoholistien hoitomenot nelinkertaisesti verovähennyskelpoisiksi työnantajille = verokiihokkeet.
- Alkoholismin hoitomenot kaksinkertaisesti verovähennyskelpoiseksi hyväosaisille alkoholisteille ja invalidivähennys esim. 20% verotuksessa hoitoon hakeutuneille = verokiihokkeet.
- Hoitoon hakeutuneille hyväosaisille oikeus ostaa mikä tahansa auto invalidivähennyksellä (esim. autovero ja alv 0%) kolmen vuoden välein ja erikoisinvalidipysäköintitunnus = oikeus pysäköidä invalidi- ja diplomaattipaikoille.
- Selkeästi elitististen hoitolaitosten perustaminen. (Sos. ja terveysalallahan hoidetaan Paimiossa seonneet mielenterveystyöntekijät eli sama suljetun piirin periaate). Näissä hoitolaitoksissa gourmettason ruokailu, mahdollisuus fasaaninmetsästykseen ym. Näin vastenmielisyys hoitoa kohtaan vähenisi kun ei tarvitsisi olla tekemisissä alempien sosiaaliryhmien kanssa. (Esim. edesmennyt prof. Erik Tawastsjerna ei koskaan matkustanut raitiovaunulla vaan aina taksilla - usein katteettomilla shekeillä maksaen - jottei tarvitsisi olla tekemisissä alempien sosiaaliluokkien kanssa).
- Kun meillä on jo äitiys/isyyslomat tulisi olla myös alkoholistilomat. Ongelmansa myöntänyt hyväosainen alkoholisti voisi jäädä täyttä palkkaa vastaavalle sairauslomalle haluamakseen ajaksi kuitenkin enintään kolmeksi vuodeksi, sillä stressitön ilmapiiri on hyvä tae hoidolle.
Esittämäni suunnitelma voitaisiin rahoittaa korottamalla alle 7.000 € kuussa ansaitsevien palkansaajien verotusta. Veronkorotuksella olisi myös kansanterveyttä kohottava ja maamme vaihtotasetta parantava vaikutus, sillä palkansaajien vaurastuminen on monesti kanavoitunut alkoholiin (kulutus kasvanut aina tulotason noustessa) ja turhakkeisiin (uudet Toyotat, Thaimaan-matkat, golfosakkeet jne.). Esittämälleni mallille oltaisiin varmuudella saamassa ainakin SDP:n tuki, sillä esittihän Urpilainen rikkaiden lapsille ilmaista päivähoitoa ja Aarno Laitinen painotti eräässä kolumnissaan, että hän äänestää SDP:tä, koska se on varakkaalle paras vaihtoehto sekä Vasemmistoliiton, RKP:n ja Vihreiden tuki (hehän tekevät mitä vaan saadakseen olla hallituksessa). Hyväosaisten alkoholistien auttamiseksi tarvittaisiinkin rajua lobbaamista oikeistopiirien ja miljonäärien taholle sillä näissä piireissä alkoholiongelmaa pidetään “sivistymättömänä”.