Subun käytön kertominen lääkärille?

Eli oon 35v normaali työssäkäyvä perheellinen mies. Ja käytän subua :cry: Vaimo ei käytöstä tiedä. Aloitinkin tästä ketjun tuonne eri osioon,en tiedä tuleeko tämäkään oikeaan paikkaan mut koitetaan…eli en tosiaan ole ylpeä tästä mutta oon nyt suunnilleen puoli vuotta vetänyt nasaalisesti 8-16mg subua päivittäin…eri pituisia käyttöjaksoja on aiemminkin mutta nyt en saa tätä poikki… Eli kun sanotaan että “hae apua” niin mitä apua pystyn hakemaan ettei muu elämä vaaraannu? Jos meen lääkäriin ja kerron tilanteen niin mitä tapahtuu? Tuleeko lastensuojeluilmoitus? Meneekö työpaikalle tieto? Elän siis kaksoiselämää nyt ja jotenkin tämä pitää saada loppumaan. Oon netistä koittanut selvittää mutta en löydä vastauksia noihin kysymyksiin. En voi mihinkään katkaisuunkaan lähteä koska työ ja perhe… Osaisiko joku neuvoa?

^ Moi.

Lastensuojeluilmoituksesta en arvaa sanoa mitään. Aika herkästi niitä tehdään päihteiden käyttäjien kohdalla, MUTTA se täysin lääkäristä kiinni katsooko sen tarpeelliseksi. Olletikin tästä asiasta on olemassa jokin virallinen ja yhtäläinen ohjeistus, mutta käytännössä sitä(kin) noudatetaan sangen kirjavasti.

Työnantajallesi lääkärillä ei ole mitään asiaa juoruta terveystietojasi/päihdeongelmiasi, paitsi mahdollisesti siinä tilanteessa, että työskentelet alalla joka vaatii sen sortin tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta, että kaikenlainen päihteiden käyttö on ehdoton nounou.

Mistäpä se lääkäri muuten tietää perhetilanteesi ja työpaikkasi(Ellei kyseessä ole työterveyslekuri), jollet niistä itse kerro? Ei lääkäreillä ole mitään omaa tietokantaa, josta näkevät kätevästi klikkailemalla kaikki potilaan asiat. Toki hetun tai vaikka ihan osoitetietojen perusteella ihmisestä saa selvitettyä yhtä ja toista, joko laillisesti tai laittomasti, mutta se on eria asia, lähteekö joku lekuri sellaiseen salapoliisityöhön, kun muutakin duunia riittää.

Okei,kiitos vastauksesta. Työterveyslääkärille en tosiaan ole menossa…mutta jos sanon lääkärille tilanteen ja sanon haluavani lopettaa niin mitä lääkäri tekee? Kirjoittaako lähetteen johonkin vai mitä?

^ Jos menet terveysaseman yleislääkärille tai vastaavalle “tavalliselle” lekurille, niin kyllä se aika sukkelaan lähettää sut eteenpäin päihdepalvelujen piiriin. Ei niillä perusterveyskeskuksen peruslääkäreillä ole juurikaan resursseja hoidella päihdeongelmia. Ehkä kannattaakin jättää tuo turha koukkaus välistä ja hakeutua suoraan A-klinikalle tai mikä pulju paikkakunnallasi päihdeongelmien hoidosta vastaakaan. Toki jos et yhtään tiedä, mihin sun pitäisi mennä, eikä nettikään osaa auttaa, niin silloin terveysasema lienee ensimmäinen osoite, josta apua kysellä ja opastavat sitten (toivottavasti) eteenpäin.

Vielä tuosta, kun sanoin yllä, ettei sun tarvitse kertoilla lääkärille perhe- ym. elämäntilanteestasi mitään. Joo, ei tarvitsekaan ja jos lääkäri ei kysy, niin mitä siitä jaarittelemaankaan. Jos/kun pääset sinne päihdeklinikalle tmv., niin yleensä ne kyllä kyselevät muistakin asioista. Tietenkin silloinkin voit valehdella kirkkain silmin, mutta sillä valheella saattaa olla lyhyet jäljet, jos tilannettasi aletaan tarkemmin kartoittamaan ja suunnittelemaan sulle hoitoa(Nämä päihdevieroittautumiset kun eivät yleensä onnistu ihan yhden lääkärireissun simsalabim! -tempulla). Tuota mahdollista lastensuojeluilmoitusta lähinnä meinaan. Edelleenkään hoitotaholla ei ole mitään asiaa kertoa työnantajallesi ongelmastasi ja potilassuhteestasi.