Sisko kiristää välien karkaisemisella

Siskolla on lähtenyt alkoholin juominen käsistä. Käy kyllä vielä töissä mutta juo parhaimmillaan kolmesti viikossa kännit. Nyt sattunut vahinkoja kun humalassa satuttaa itseään toilailuillaan. Kerroin asiasta hänen aikuiselle tyttärelleen, joka tietää siskon ongelmasta ja hän suunnittelee asiaan puuttumista. Sisko on paniikissa.
Sanoi minulle eilen puhelimessa että jos vielä kerron kertaakaan hänen tyttärelleen juomisesta niin katkaisee minuun välit. Sanoi myös, että harkitsee myös välien katkaisua tyttöönsä.
Kieltää sairautensa eikä myönnä ongelmaa kun työt onnistuu mutta muut sitten ei kun koti on kaaoksessa.
Pelkää niin paljon alkoholismistaan puhumista että mielummin katkaisee välit perheeseensä kuin suostuu kohtaamaan asian. Yrittää hiljentää läheiset kiristämällä.
Suututtaa mutta en taida alistua kiristykseen. Jatkan raportointia tytölleen enkä suostu vaikenemaan ja lakaisemaan asiaa maton alle.
Onko muilla kokemuksia tällaisesta kiristyksestä?

Hei,

Ei nyt suoraan ole kokemuksia kiristämisestä. Varmaan itsekin tiedät, että hän tekee niin jotta alkoholin käyttö saisi jatkua rauhassa. Se vaikeutuu, jos useampi ihminen tietää ongelmasta. Teet ihan oikein siinä, ettet suostu hiljenemään. Kiusaaminen tai ilkeily ei auta ketään, mutta asioista puhuminen niiden oikeilla nimillä on sallittua ja suorastaan toivottavaa.
Hän varmasti tekee kaikkensa, jotta asiat palaisi ennalleen ja juominen saisi jatkua, mutta pysykää tiukkana. Hän näkee oman ongelmansa helpommin, jos häntä ei auteta piilottelemaan sitä. Voit myös kertoa hänelle olevasi huolissaan hänestä ja hänen käytöstään ja kysyä, miten hän itse kokee juomisensa. Tuo taparturma-alttius on asia, jonka voit nostaa esille, kun se tukee näkemystäsi ongelmasta.