Sertraliini päivälääkkeenä

Päiviä taloon. Elikkäs sain päivälääkkeeksi ahdistuneisuuteen 50mg sertralin, onko kokemuksia jakaa tästä kyseisestä lääkkeesä?

Tuossa 6kk sitten lopetin seinään 300mg venlafaksiinin syömisen kun vei oireiden mukana tunteen ja innostuksen elämään.

Nyt alkoi vaan ahdistuskohtaukset olemaan niin pahoja että oli pakko lekurille mennä ja pyytää uutta lääkettä.

Naurettavaa oli että olen nyt joutunut syömään 1.5-2mg rivatril illassa että saan nukuttua kunnolla ja ei hyperventilaatio jne pääse liian pahaksi, niin tämä lääkäri määräsi 0.25mg xanoreita yhden illassa :open_mouth:

Eihän ne bentsot juu auta kun pahentaa loppujenlopuks mutta kummastutti noin iso pudotus rauhoittavissa :stuck_out_tongue:

Eli pähkinänkuoressa, mitä kokemuksia sertraliinista koska tosiaan en halua takaisin siihen elämään että kaikki tuntuu ok ja mikään ei oikein kiinosta mitä venlafaksiinin kanssa oli.

Circadin unilääkettä sain auttamaan myös kun ilman rauhottavia en muista koska olisin nukahtanut ilman 2h sängyssä pyörimistä…

itellä menee tot sertralin 150mg,paniikkikohtaukset poissa. muuten aika paska lääke.eipä tasaa eikä nosta mielialaa.

lisään viel et se o jännä et menee mikä tahansa bentso tms ni en nuku tulee vauhtia vaa lisää. mirtazapin o tähä mennes ollu paras nukkumisee ainaki nukkuu 4h yössä jotenkin

Mulla ei oo henk.kohtasta kokemusta Sertraliinista, monista psyykenlääkkeistä kylläkin. Vaikutustavat SSRI-lääkkeissä on samankaltaiset, mutta siksihän niitä lääkkeitä on monia, että voisi löytää itselleen sopivimman, joka toimii mahdollisimman vähin sivuoirein. Siis voi olla, että Sertralin myös latistaa tunne-elämääsi yms., mutta voi olla myös, että niin ei käy. Ihmiset on erilaisia, ja jotkut lääkkeet sopii toisille, toiset toisille, eli sinällään kenenkään oma kokemus ei vielä kerro siitä, miten lääke sinulla vaikuttaa. Suosittelisin rauhassa kokeilemaan lääkettä pari-kolme kuukautta, mikäli sivuoireet eivät ole suuresti elämää haittaavia.

Olet varmaan lukenut tuote selosteen kunnolla, se toki aina kannattaa. Lääkeinfossa kerrotaan tällaisesta sivuoireesta
“Sertraliinin käyttöön on yhdistetty ahdistava levottomuutta ja tarvetta liikkua, usein kykenemättömyyttä istua tai seisoa paikoillaan (akatisia). Oireita esiintyy todennäköisimmin pariin ensimmäisen hoitoviikon aikana. Annoksen suurentaminen voi olla vahingollista potilaille, joille kehittyy tällaisia oireita.” Kun sanot, että sulla on tullut hyperventilaatiota ym. iltaisin, niin onko se alkanut vasta tän Sertralinin aikana vai aiemmin?

Nytkö sinulla on siis vain Circadin nukahtamiseen? Miten mirtatsapiini, tuntuiko vaikuttavan muuten, kuin unen saantiin; miksi ja milloin jäi pois? Kun sehän on myös mielialalääke. Tuo Circadin sisältää melatoniinia, jota aivoissa muodostuu normaalistikin ennen nukahtamista, joten sinällään se on ehkä turvallisin “lääkkeellinen” nukahtamisapu. Usein sen kanssa on myös sillein, että pienempi annos voi toimia paremmin kuin suurempi. Bentsot saattavat latistaa melatoniinin hyötyä, eli niitä ei kannattaisi ottaa samaan aikaan.

Sinällään Xanor ja Rivatril ovat erilaisia bentsoja, että annoksia ei voi suoraan vertailla mg-määristä. Itse kokisin, että jos 1.5mg Rivatrillia on auttanut, sopiva Xanor-määrä voisi hyvinkin olla 0.25-0.5mg. Mielestäni Xanor on parempi juurikin ahdistusoireisiin. Toki kannattaa muistaa pitempään jatkuvan bentsojen käytön haitat.

Voimia sulle elämään! Toivottavasti ahdistus helpottaa pian.