saako päihderiippuvainen ajokortin???

menetin kortin muutama vuosi sitten ,törkee ratti, no anyway mulla alkaa kuukauden päästä korvaushoito. onko kokemuksia että meneekö homma vain niin että hakee luvan poliisilaitokselta, suorittaa inssin ja teoriakokeen ja sit saa kortin vai onko päihderiippuvaisen/korvaushoidossa olevan kohdalla jotain muita juttuja mitä pitää tehdä??

Eikö tuossa ole se 3-6kk:tta seulat ja tarvittaessa ajokortti uusiksi jos on esim. 2.vaihe ajamatta ja kortti lähtenyt liian kauan sitten… Täällä ainakin törkeän ratin jälkeen tulee antaa testit 3-6kk puhtaana ja vapaa-ehtoisesti jotta on mahdollisuus saada kortti takaisin.

Täällä ei tarvi ajaa edes rattia, riittää kun jää kolme kertaa kahden vuoden aikana kannabiksesta kiinni, niin väh. 6kk pitää antaa seuloja.

Sehän on selvä et jos polttelee niin tottakai myös ajetaan pilvessä. Jotkut jumalauta niin.

Säälittävä systeemi ku meinannu ite jäädä kaks kertaa kahden vuoden sisään auton alle. Ja vitun raittiit ajotaidottomat sokeet mammat asialla. Katkeruus nousi taas pintaan.

Kuten tuossa jo sanottiinkin:

Jos olet menettänyt kortin siten, että kakkosvaihe ajamatta niin takarajat ovat paukkuneet yli jo niin pitkä aika sitten, jotta koko autokoulu menee uusiksi. Eli kakkosvaiheen lakisääteiset ajat olleet ja menneet.

Jos oli jo normi pitkäaikainen kortti, niin sitten se on aina vähän tapauskohtaista. Seulat/maksakokeet ym, tilanteen mukaan millaisia päihdeongelmia taustalla tiedetään olevan, haastattelut ja tulkinnat päihteidenkäytön nykytilasta (jota ei siis saisi olla kyllä juurikaan tuossa tilassa kiellettyjen aineiden suhteen lainkaan varmasti) ja tosiaan nuo inssi ja kirjalliset VÄHINTÄÄN uusiksi noin koulutuksen puoleen.

Mutta kamarilta kysymällä olet varmasti jo paljon viisaampi. Eli kuulet ainakin sen, jos kortti on lähtenyt jo lopullisesti ja joutuu kaiken käymään uudestaan. Ei sitten tarvi sen enempää muiden toimenpiteiden kanssa miettiä.

Niin juu. Se inssi ja kirjalliset on vähän tapauskohtainen. Jos on pitkäaikainen kortti, niin joskus sen voi saada takaisin ilmankin kun muut edellytykset täyttyvät vain ja olet riittävän puhdas ja terve persoona ajo-oikeuden saamaan takaisin. Mutta sitten taas tuo aika on vähän sellainen joka jo kulunut, että veikkaanpa ajotaidon osoituksenkin uudelleen, tulevan konkreettisesti eteen. Mutta kysymällä selviää, ei netistä.