Ryyppyputken katkaisun apuna Opamox15mg?

Moi kaikille. Lopetin perjaina kuukauden ryyppäämisen ja koitin eilen olla ilman alkoholia. Tuli ihan kamalat vieroitusoireet ja tissuttelin ilta kuudesta sitten puolilleöin (10 siideriä) Normaalisti menee korillinen päivässä suunnilleen kun putki on päällä. Illalla ajattelin että tänään lopetan kokonaan. Pari tuntia sitten alkoi taas vieroitusoireet puskea päälle niin hain tärinässä kaupasta 12 päkin. Vetäisin 2 olutta ja olo normalisoitui. Löysin kaapista lääkärin aikoinaan määräämän purkin Opamoxia niin kysynkin nyt että Auttaako se noihin vieroitusoireisiin jos huomisen koittaisi olla juomatta? Ja uskaltaako Opamoxia ottaa vieroitusoireiden lievittämiseksi/ onko siitä hyätyä? Luin jostain että sillä olisi mutta olenko väärässä? Olen aikaisemmin saanut putken poikki ihan lopettamalla kokonaan mutta nyt tekee tiukkaa…

Moro. Putkileikkureina tehokkaimpina pitäisin päihdepalveluja. Saa oikeat lääkkeet oikeina annoksina. Okei, huomenna vasta arkipäivä. Itse en lääkeistä sano suuntaan enkä toiseen. Jotenkin sitä on kuitenkin sinunkin tilanteessa selvittävä ensiksi sinne huomiseen. Ehkä joku täällä tietää paremmin.
Rampin vaarakin saatta olla.
Koita sinnitellä. :confused:

Odottele, että ne vieroitusoireet tulevat takaisin ja sitten vain nappia huuleen mutta mieluusti niin, että promillet ovat jossain alle 0,5 kun ollaan kotioloissa ilman isonpaa kokemusta. Oksatsepaami on muutenkin yksi heikoimpia bentsoja mutta kyllä sillä nyt voi yrittää estää kramppien sun muiden ikävien ilmiöiden esiintyminen.

Juu tarkoitus on huomenna kokeilla kunhan herään. Tänään sen 12 maksimissaan juon kun en ostanut enempää. Ei pitäisi siis mitenkään olla enää promilleja jos joskus 12 maissa kokeilen. Menen kyllä päihdepalvelujen pariin kuhan rapula hellittää, kuitenkin viimeistään perjantaina. Keskiviikkona tavoite mennä maksakokeet ottamaan. Kiitos vastauksista, jos jollain on vielä lisää tietoa Opamoxin käytössä lopettamisen oireisiin niin lukisin niitä mielelläni lisää kiitos.

Ne napit on pienintä kokoo mitä voi olla kun koot menee opamoxissa 15mg+30mg+50mg. Eli aamulla vaan yksittäistä nappia huuleen ja kuulostelet oloa n.30min välein. On aika yksilöllistä kuinka monta pitää ottaa mutta jos kokemusta ei ole bentsoista päässyt syntymään niin jo 2-3 voi auttaa ihmeesti ja katkasu on tosiasia.

Olen ottanut lääkärin määräyksestä vierotusoireiden aiheuttamaan ahdistukseen ja minulla riitti tuosta 15 mg;sta puolikas tabletti aamulla ja sitten kokonainen illalla. Sillä pysyin työkykyisenä ja kykenin nukkumaan.

Menee aika pahasti aiheen ohi, mutta kysynpä kuitenkin…

Itselläni on nyt “vain” viiden päivän putki takana ja otan noin 1-2h tunnin välein 50 mg diapamia ja ei tunnu juuri mitään vaikutuksia :open_mouth: . Ite en ole aikaisemmin pahemmin bentsoja käyttäny, mutta nyt näitä on menny jo 150 mg n.4 h sisään, eikä uni tule millään, ahdistaakin aika kivasti ja ei oikeastaan tunnu juuri mitään vaikutuksia.

Voihan se olla, että tää on ihan normaaliakin ja siksi kyselenkin onko muilla ollu vastaavia kokemuksia?

No eipä ole normaalia koska kyseinen lääke on yleisin putkien katkasija ihan lääkärienkin toimesta. Saatat olla vain sellainen tapaus jolla ei juuri diatsepaami ja sen metaboliitit tehoa kovin hyvin. Jotain häikkää ehkä gaba/glutamaatti tasapainossa tai sit sun napit ei ole sitä mitä pitäs.

Kyllä ne oli ihan oikeita orion pharman diapameja.

Itsellä tosin meni n.1 l vodkaa päivässä, niin sitä hermostoa kiihottavaa glutamaattia oli aika perhanan paljon liikaa hermostossa lopettaessa. Jos olisin kuivilla oleessa ottanut ton satsin, olisin varmaan nukahtanu.

Ja jos jatkan tällaista ryyppäämistä voi se GABA/glutamaatti tasapaino mennä pysyvästi solmuun (ellei ole jo?).

On tää etanoli kyllä vittumainen aine jos sit ei osaa käyttää asiallisesti…

Tää on aika naurettava kysymys, mutta olisi kiva jos voisit edes puoli-vakavissaan vastata tähän. Mutta jos ne pamit ei tosiaan toimi mulla kunnolla jostain syystä. Esim. suljetulla katkolla ne juotti mulle sitä “mansikkakiisseliä” enkä saanut yhtään unta. Ne ei edes rauhoittanut, vaan koko ajan ahdisti ja näin niitä n.1 min kestäviä painajaisia joista herää suunnilleen omaan huutoon.

Niin onko mun kaltaisille friikeille, joille diapamit ei toimi normaalisti, niin jotain muita vaihtoehtoja vaikkapa siellä katkolla?

Tosiaan se on varmasti jokaiselle yksilöllistä ja lekurien kanssa pitäis se havaita oikea troppi.

Vai toimiiko se noilla katkoilla ihan kaavamaisesti, että kaikille samat tropit.

Barbituraateista tykkään, mutta taitaa olla aika perhanan vaikea saada…

No mutta spuke on palannut tarinoimaan. Niin että moro vaan :slight_smile:
Aikamoista asiantuntemusta tuntuu monilla olevan noiden lääkkeiden suhteen. Taitaa niihinkin toleranssit kasvaa ajan myötä.
Mikä lie todellinen tarkoitus noiden lääkkeiden käytössä? Kuntoutua jotta voi jatkaa raitista elämää? Vaiko joku muu? :wink:

Riippuu varmaan katkopaikasta ja vastaavasta lääkäristä mutta ehkä sieltä hyvillä perusteilla saa oksatsepaamia ja yöksi tenoxit kylkeen. Ensisijaisesti kehoittaisin panostamaan kuitenkin etanolista erossa pysymiseen sillä bentsot ovat yksiä parhaimpia ja tehokkaimpia akuuttilääkkeitä mutta vain satunnaiseen käyttöön joka harvemmin päihdeongelmaiselta onnistuu. Etanoli voi tosiaan rikkoa kunnon juomisella pysyvästi erilaisia järjestelmiä aivojen rakenteissa ja aminohappo/välittäjäaine tasolla, onhan se kaikista kovin ja katalin huume mitä tällä pallolla ylipäätään on.

No itsellä ei todellakaan ole asiantuntemusta, siksi kyselinkin…

Edit. ja tosiaan se toleranssi ikävä kyllä on nykyään sellainen, et pitää juoda 2-3 dl vodkaa heti herättyä/tullessaan tajuihn, että pystyy edes syömään. Ja se alkoholi ei enää edes tuota mitään euforiaa, pelkkää vieroitusoireita vastaan taistelua parin päivän juomisen jälkeen.

Että ei toisaalta mikään ihmekkään, että rauhoittaviakin pitää vetää valtavia annoksia…

Ihan vaan netistä olen näitä alkeellisia tietoja etsinyt (yleensnä krapulassa kun on “ressukka olot)” esim. 10:00-12.30 youtube.com/watch?v=K8cOCxFAvIU on juttua GABA/glutamaatti epätasapainosta juomisen jälkeen.

Mastodontti sen sijaan tietää 100X paremmin. Hän tähtää yliopistoon (vain onko jo), lukee kaikkia vitun makeita psykofarmalogian kirjoja ja käy erikois-extra hepuilla jne…

Okei nyt meitsikin ymmärtää.
Tulipa mieleen lippalakki joka löytyi tossa kerran päihdeklinikan tiloista. Hoitsu kyseli jotta onks tää sun? No eipä ole vastasin kohteliaasti nostaen omaa lippaani.
Siinä sitä sitten porukalla ihmeteltiin. Käänneltiin ja väänneltiin. Keksin viimein että mitähän jos sitä haistaisi? Saattaisi tuoksu kertoa onko se asiakkaan vai lekurin.
Jos tuoksuu viinalle se on asiakkaan. Jos taas tuoksuu bentsoille on ilmeisesti lekurin. :wink:

Katos, katos vaikka viinaa kuluu todella runsaasti niin silti siellä ollaan tietyllä tavalla hereillä ja kartalla! En lähde sen enempää yksilöimään mutta Dontti laittaa jopa kaikenmaailman tohtoreita ja muita pölvästejä ruotuun jos tarpeen erityisesti päihde/psykofarmakologia asioissa ja vähän muissakin jutuissa :laughing:

Valitsen tietysti vain osaavimpia ja oivaltavimpia erikoislääkäreitä sun muita erikoistapauksia yksityispuolelta (ja julkiseltakin jos hyvä tuuri käy) jossa palvelu pelaa, saa kunnon labroja ja vaikka geenitestejä, vasteita syntyy, oma tieto lisääntyy ja potilasta kohdellaan asiallisesti sekä asioihin keskitytään kunnolla sekä jos jostain asiasta ei tiedetä niin tietysti otetaan selvää, parhaimmassa tapauksessa vaikka konsultoimalla ulkomaisia erikoistohtoreita yhdessä Suomalaisten erikoislääkäreiden kera jopa viedopuheluyhteyksien avulla salatussa tilassa.

Täältä maan pinnalta huutelisin, että bentsojen käyttö vierotusoireiden hoitoon olisi hyvä jättää vain ammattilaisten valvontaan esim. hoitolaitoksessa.
Omatoimisesti käytettynä ja säädettynä ollaan helposti sekakäytön puolella nopeammin kuin allekirjoittanut ehtii tavata sanan erikoislääkäri.

Kps kyseli katkaisuhoidossa käytettävistä bentsoista, niin Diapamia vahvempaa ainetta tuskin käytetään missään. Eräällä katkolla oli joskus käytössä hyvin samantyylinen Stesolid. Miedompina lääkkeinä voi olla sitten Opamoksit ja unilääkkeenä joku tsopiklooni tms.

Muutenhan tuo lääkearsenali katkaishoidoissa on sellasta ei-päihdyttävää, eli ketiapiinia, Propralia, b-vitamiinia. Niin ja nukkumiseen Ataraxia, josta jokainen hevijuuseri tietysti marisee että “täähän on heinänuhalääke!”. :slight_smile:
No nii on, ja vanhan sortin antihistamiinit on tod. nukuttavia.

Yliopisto mainittu! Haku alkaa kuulkaas ensi viikolla eli 14.3. klo 8. Kuka muu pistää paperit vetämään kuin mää?

Esimmäinen kappale on totta mutta oma mielipiteeni on, että putken katkaisun yritys edes kotioloissa on parempi kuin ei mitään jos ei kykene katkolle tai ei vain halua sinne mennä koska tollainen juominen on hengenvaarallista ja kunnon itsetuhoa. Jokainen aikuinen ihminen ottaa vastuun itse jos menee sinne sekakäytönpuolelle josta on lukuisia traagisia esimerkkejä kun herätään putkasta ja pitkä kakku odottaa, eikä edes muisteta mitä tapahtu.

Stesolid ei ole VAIN samantyylinen valmiste vaan ihan itse sitä diatsepaamia (eroa on ainoastaan sidosaineissa). Tenox on monessa paikassa katkolla unilääkkeenä eikä aina ne bentsojohdannaiset vaikka niitä käytetäänkin. Tosin tämä tematsepaami touhu on kieltämättä vähenemään päin.

Ketiapiini on neurolepti joka voi itseasiassa lisätä huomattavasti kramppiriskiä jos ei ole kunnolla bentsoja alla ja kunnon alkoholinvieroitusoireet. Propral ja erityisesti b-vitamiinit tulee tottakai tarpeeseen. Atarax on kevyt antihistamiini ja markkinoilta löytyy paljon pätevämpiä tuotteita joissa jopa haitat ovat pienempiä.

Ps. Suomessa on muuten alkaneet lailliset kokeelliset psykedeelisten lääkeaineiden avulla tehtävät hoidot laillisesti (psilosybiinillä, lsd:llä, mdma:lla ja muillakin erikoistropeilla). Vasteet ovat usein huikeita ja kohta ne on uutisissakin :slight_smile: Ovat saaneet tosiaan lailliset luvat testeihin (ja tietysti kaikki kirjataan ylös, tarkka seuranta myös istunnon jälkeen ja tutkimus on käynnissä) ja on mukana tyyppejä superammattilaisia ulkomaita myöten. Mukaan vain yksityisen psykiatrisen erikoislääkärin lähetteellä ja takana pitää olla hoitohistoriaa kunnolla sekä tietysti oikea vaiva johon voisi jonkun erikoislääkkeen lääkärin mielestä auttavan.

Moro! Kankkunen selätetty! Toissailtana meni 12 kaljaa vieroitusoireisiin. Eilen aamulla otin heti aamulla magnesiumit ja b+d vitamiinen nassuun ja aloin tankkaamaan reilusti ruokaa ja mehukeittoa. Iltapäivästä n. 17 aikaan alkoi vähän tuntua vapinaa joten otin puolikkaan Opamox 15mg tabun ja helpotti. Illalla ennen nukkumaan menoa yksi kokonainen Opamox ja unta nassuun. Aamulla heräsin 9 aikaan ihan virkeänä ja ruokakin maistui hyvin. Mulla ainakin toimi tuollainen menetelmä ihan tosi hyvin! Seuraava steppi onkin verikokeet ja Antabus. Kiitti neuvoista :smiley:

Hienoa, oleppa hyvä! Näin se homma hoituu :slight_smile: Suosittelen Antabuksen lisäksi jotakin muutakin päihdehoitoa koska kyseinen kemikaali ei poista alkoholinhimoa (ja rasittaa maksaa aikalailla) joka kovasti juopottelevilla on aika yleistä ja usein rankanjuomisen taustalla on jotakin tuntematonta käsittelemätöntä psyykeongelmaa tai muuta pahoinvointia tavalla tai toisella. Jotkut kertovat Topimaxin ja Akamprosaatin auttavan siihen alkoholinhimon ongelmaan.

Laita verikokeiden tulokset tiskiin niin Dontti voi arvioida sinun sisäisen juoppouden asteesi :mrgreen: