Rupeaa olemaan valmista

Huomenta ja ensimmäinen viesti nuorelta mieheltä… Tässä rupeaa olemaan mieli aika maassa juomisen takia. Viinaa ei mene yleensä montaa päivää, mutta silloin kun sitä ottaa, niin sitä kyllä menee sitten niin paljon kuin on tarjolla. Käytös on sitten sen mukaista: Melkoista nuorallatanssia milloin käy jollekkin huonosti, joko väkivallan takia tai sitten muuten vaan sählätessä, tai joku pahoittaa mielensä. Selväpäisenä sitä osaa käyttäytyä kuin ihmisen kuuluukin, mutta humalassa kynnys tehdä vääriä asioita tuntuu olevan aika matala. Siinä sitten ryvetään morkkiksissa päiväkausia, jonka tietty yritän salata läheisiltä. Viime juontikerrasta muutama päivä ja pää on kuin haminan kaupunki. Mieleen putkahtelee edellisen juomakerran asioita vähän väliä, ja milloin oltiin nyrkit pystyssä, ja milloin muuten vaan puhumassa paskaa, mitä ei selväpäisenä varmaan tulisi sanotuksi…

Eipä ole ensimmäinen kerta kun mietin raittiutta, sen verta koville on joskus ottanut. Olen naimisissa, ja lapsiakin on. Arkielämä on aivan tavallista ja tervettä ja parisuhde voi hyvin. Kun joku juomareissu on tulossa sitä on innoissaan, että pääsee pitämään hauskaa jne… Se muuttuu helvetiksi siinä vaiheessa kun kotiinlähdön aika koittaa: välitön kurjuus päällä. Masennus( keskivaikea) diagnoosi saatu muutamia vuosia sitten, siinäkin nämä juomajutut suuressa roolissa, vaikka toki muitakin syitä siihen on. Aallonpohjassa ei voi olla kunnon isä ja aviomies. En jaksa tätä enää, taas on synkkyys päällä.

Tein jonkun riskitestin ja riskit suuria. En juo päivittäin enkä pitkiä putkia. Mutta juon liian paljon kerralla.

Pitäisi varmaankin lopettaa juominen, mutta sekin tuntuu aina myöhemmin unohtuvan. Sitten taas paska alusta, ja voimat vähissä. Eipä tuosta juomisesta juuri hyviä asioita käteen jää…

Varmaan tutun kuuloista jollekkin muullekkin täällä. Olen miettinyt plinkkiä jo aiemminkin, mutta nyt vasta kirjoitin ensi kerran.

Sinullekin huomenta!

Kirjoitit sellaista tekstiä, minkätapaista minunkin elämäni oli, kunnes sain alkaa elää raittiina.
Tässä on tarjottimella oma ratkaisuni: AA.
Tabletiltasi voit katsoa itsellesi ajan ja paikan osoitteesta aa.fi/
Mukaan pääset, jos sinulla on halu lopettaa juominen

Ryhmissä jaamme kokemuksemme, voimamme ja toivomme

Tervetuloa keskusteluun.

Juomisen lopettaminen on useimmiten ihan hyvä päätös. Eikä se niin vaikeaa ole kuin joskus pelotellaan. Itse asiassa siihen selvänä olemiseen tottuu aika pian.
Jos tuntuu siltä että juomiseen liittyy väkivaltaa niin eiköhän se olisi hyvä syy olla juomatta. On tietysti ihmisiä, joiden mielestä väkivalta on selvästäkin päästä ajateltuna yksi mahdollinen asioiden selvittämiskeino muiden keinojen joukossa, jolloin viinan osuus on kai vain madaltaa kynnystä nyrkkien käyttöönottoon.

Mutta, jos ongelmia itsen kanssa tulee vain juovuksissa, niin ratkaisu on helppo, silloin ei kannata ottaa viinaa.

Olet harkinnut juomisen lopettamista, se on -minun mielestäni, taas kerran- ihan hyvä merkki siitä että olet itse ihan tilanteen tasalla ja aiot muuttaa elämää paremmaksi.

En usko että juomisen lopettamisesta ainakaan vahinkoa olisi, missään suhteessa. Päätöksenteko vaan on joskus vaikeaa. Kokeile, menet eri tilanteisiin joissa ennen on tullut juovuksissa hankaluuksia, vaikkapa vuoden verran, ihan vesiselvänä ja vertaa oloa jälkeenpäin. Sittenpä sen tiedät.

Hienoa harkintaa olet alkanut harjoittamaan. Älä anna periksi, ajattele rauhassa asia loppuun asti.

Kyllä tuo hommeli on niin niin tutun kuuloista aina masennusta myöten. Silloin nuorena juopottelijana hommat oli samankaltaisia. Sangen ihania ovat nämä muistikuvat, joita sitten putkahtelee jälkeen päin mieleen. Nuorelle naiselle moinen riehuminen kännissä oli vielä nolompaa ainakin siihen aikaan vielä.

Minä olen nyt jo yli 6-kymppinen nainen ja elän nyt raittiina jo kolmatta kertaa elämässäni. Raittiit kaudet ovat olleet vuosikausia kestäviä, mutta tauti uusii kyllä herkästi, mikäli sille vain tilaisuuden antaa, eli alkaa kuvittelemaan vaikka kohtuukäyttöä tjms.

Jotkut ihmiset eivät vain kertasenkaikkisesti pysty käyttelemään alkoholia ihmisiksi. Minullakin on nämä kolme juomasessiota elämässäni ja ne ovat kyllä tavallaan sangen erilaisia varmaan iästä ja elämäntilanteesta johtuen, mutta yhtä tuhoisia ovat olleet joka kerta. - Näetsen vanhemmalla iällä juopottelu muuttui kotona hissukseen tissutteluksi, ymmärsin sentään pysyä pois julkisilta paikoilta. Ei ollut hyvä juttu sekään.

Masennus ei ainakaan ota hellittääkseen niin kauan kuin moista juopotteluelämää jatkaa. Se ainakin tulee pahenemaan, se on aivan varma asia.

Kyllä minä ainakin suosittelen etsimään tietä pois alkoholin aiheuttamasta kurjuudesta. Tsemppiä sinne!

Morjesta Tabletti ja hyvää huomenta!

Tervetuloa meidän kirjavaan joukkoon!

Haley kirjoittaa tuosta masennuksesta… Se on ihan varma juttu, että juomalla se pahenee ja ajan myötä muodostuu isoksi ongelmaksi. Omasta mielestä se on jo riittävä syy olla juomatta, mutta vaikeaahan se on kun viinasta saa niin nopean helpotuksen ja ilman juomista ekat päivät ja viikot voivat olla yhtä helvettiä. Haley myöskin kirjoittaa prosessin pituudesta, se kertoo että ei ole kiire mihinkään, välillä on parempi ja välillä huonompi olo, mutta niin huonoa oloa ei olekaan etteikö sitä juomalla saisi vielä huonommaksi ja eteenpäin siirrettyä.

Terkuin,
Kapteeni Sinikarhu

Kyllähän tässä hiukan rupeaa jo olo kohenemaan ja hyvä niin, synkistely on rankka laji. Toisaalta jos aina synkistelisi, niin uudelleen juominen olisi varmasti epätodennäköisempää, mutta eihän se mukavaa elämää ole. Miten pitää ajatus kasassa, jos edellisen kerran murheet ovat jo unohtuneet? Ja olisi taas kohta ryyppyä tarjolla.

En tahdo julistaa ympäriinsä että en enää juo, jos en sitä kykene pitämään. Onko täällä ajatuksia? Tottakai se on itsestä kiinni, mutta kuka sitä aina onnistuu? Tällä hetkellä halua olisi, mutta itseluottamusta ei juurikaan…

Tabletti kirjoitti

Onkin hyvin tärkeää, jopa ratkaisevaa, että alkoholistilla ei ole itseluottamusta alkoholiin nähden. Jos ei osaa juoda, niin ei osaa. Siitä on lähdettävä.
On ajatuksia ja kokemuksiakin. Kohtuujuojien ajatuksista ja kokemuksista ei kuitenkaan ole avuksi, jos jo on juonut hallintakykynsä. Raitistumiskokemuksista sen sijaan on tukea, varsinkin kun sulla on jo syntynyt halu lopettaa. Tänäänkin kokoontuu ehkä pari tuhatta suomalaista raittiuden merkeissä vertaistuen palavereissa. Mukaan mahdut, jos haluat. Ja niin kuin sanot, on itsestäsi kiinni haluatko ottaa vastaan tuen ja käyttöösi toimivaksi havaitun yksinkertaisen keinon.
Alkoholismi on etenevä ja krooninen sairaus.

Ensimmäiset asiat ensiksi
.