Ruotsinlaivalle subujen kanssa

Laivaristeilyä ruotsiin pukkais ja sellainen pikku ongelma, että mukaan tarttis ottaa suunnilleen 4-6mg subua terveenä pysymiseen.

Onko täällä joku joka olisi ollut samassa tilanteessa? Onko laivalle mennessä koiria vastassa? Takastulohan ei ole ole ongelma, sillä silloin jutut on jo nahoissa.

Maissa käyminen myös arveluttaa, jos tavarat jää hyttiin niin varmaan uskaltaa käydä kääntymässä Tukholmassa?

Itse en ole useampaan vuoteen risteillyt, ja edellisen kerran aikaan en luonnollisesti ollut vielä subukoukussa joten ei ole ollut kiinnostusta tsekkailla onko koiria paikalla laivaanmentäessä.

Oon yrittänyt Googlailla tätä asiaa vaikka millä hauilla löytämättä ajankohtaisia järkeviä vastauksia, siksi päätin turvautua teihin :slight_smile:

^ Olen ylittänyt laivalla rajan sekä Ruotsin, että Viron puolelle muassani lääkkeitä(mm. niitä Subuja), joihin mulla ei ollut reseptiä, eikä ketään kiinnostanut pätkääkään. Noista on tosin jo vähän aikaa ja nykyisin turvatoimet ovat tiukentuneet satamissakin huomattavasti. Aiemminhan sai käydä aivan harvinaisen paska säkä, jos onnistui satamassa jäämään kiinni jostakin huomaamattomasta pikkurikoksesta, lentokentällä vain sai olla kusi sukassa. Paljon tuolla seilaa kaikenlaisia nappien kanniskelijoita ja etupäässä tulli on kiinnostunut ihan eriluokan rikollisista, kuin paria nappulaa omaan käyttöön kuljettelevista pikku-Subu-nisteistä, mutta jos sattuu narahtamaan, niin eivät ne tietenkään asiaa sormien läpi katso. Kyllä satamissa koiria pörrää ja pistotarkastuksia tehdään ja nykyään riski joutua sellaisen kohteeksi on suurempi, kuin männä vuosina. Mitään todennäköisyyttä en tokikaan osaa laskea, joten aika herran haltuun -homma tuo on.

Tää on se mitä oon tässä arvellutkin, tuskin herätän kenenkään huomiota ulkoisesti mutta pelottaa se mahdollisuus, että siellä sattuiskin olemaan koira joka merkkais mut tai että kävis vaan älyttömän huono tuuri ja joutuis johonkin satunnaistarkastukseen.

Nyt sitten mietin mitä vaihtoehtoja mulla on. Kuinka olisi järkevintä pakata lääkkeet mukaan, onko mitään kikkoja piilottamiseen vai onko se niin että jos joutuu syyniin niin ne löytää ne vaikka mistä piilosta? Vai pitäisikö ne pitää tiiviisti pakattuna vaan kädessä ja tiputtaa jälkeensä jos tilanne muuttuu kuumottavaksi?

Kiinnostaa myös seuraamukset jos käry kävisi. Pääsenkö laivaan edes vai onko se sitten siinä matkan osalta? Entä sakot ym, mitä tuollaisesta määrästä tulee ja millaisen merkinnän siitä saa?

^ Kyllä sä laivaan pääset siinä mielessä, ettei tuollaisesta kärähtäminen ole mikään este/kielto nousta laivaan, mutta jos asian selvittelyssä kestää, niin ei se laiva sua tietenkään odottelemaan jää. Toisekseen; tuleeko risteilystäsi sitten kovinkaan mukava, jos joudut viettämään sen vain kitkutellen ja potien. Niitä Subuja kun et luonnollisestikaan enää mukaasi saa.

Käyttörikoshan tuo on ja siitä selviää sakoilla. Sitä en osaa sanoa, paljonko sakkoja saat, koska päiväsakot määräytyvät tulojen mukaan ja tuloistasi en mitään tiedä. Lisäksi tuossa on hieman liukumavaraa päiväsakkojen määrässäkin. Muita mahdollisia seuraamuksia ovat ajokorttiseuranta ja/tai lasu-ilmoitus, mutta nämä nyt toki vain siinä tapauksessa, että sulla on ajokortti ja/tai lapsia. Mihinkään muualle se merkintä ei poliisin kirjoista leviä. Hmm… Siitä en kyllä päätäni panttaa näkyvätkö sakkotuomiotkin H-rikoksista rikosrekisteriotteessa, mikäli haet töihin/opiskelemaan sellaiselle alalla, jossa vaaditaan rikosrekisteriote nimenomaan huumausainerikosten kohdalta :confused: .

Se on aivan onnenkauppaa, miten tarkoin tutkivat ja mitä löytävät. Mut ovat joskus poliisit kollanneet muka kovinkin perinpohjin, mutta eivät jostakin käsittämättömästä syystä katsoneet juuri sitä taskua, jossa ne laittomuudet olivat, eivätkä olleet siis mitenkään kummoisesti piilotettuina :laughing: . Joskus taas ovat penkoneet niin perusteellisesti, ettei siinä kauheasti saumoja olisi ollut, että mitään olisi jäänyt löytymättä. No, eivät sentään koskaan persetsekkausta ole tehneet, ei sen puoleen, että sinne mitään roinaa olisin koskaan tunkenutkaan :mrgreen: . Mitään pakkausvinkkejä täällä tuskin saa antaa, eivätkä ne sinänsä mitään auttaisikaan siinä vaiheessa, jos tosissaan ovat päättäneet, että nyt käännetään “kaikki kivet”.

[Poistettu sääntöjenvastaista -Päihdelinkin moderaattori]

Triplana viesti… :laughing:

Winston. Se että saa sakkotuomion huumausainerikoksesta tai huum. käyttörikoksesta ei johda rikosrekisteriin.
Poliisirekisteriin kyllä ja näkyy siellä aina ja silloin varsinkin valtion viranomaisten virat voit unohtaa, turvatarkastus,poliisi, tulli ja ylipäätään lentokentällä työskentely estyy jo käsittääkseni käyttörikoksesta. Lisäksi nuo ajokortin ja lastensuojelun mainitsemasi haitat voivat tulla kysymykseen,koska nykyään kun menet katkolle ja lapsi ei edes asu luonasi ,johtaa sekin jo lastari ilmoituksen tekemiseen,joka on naurettavaa.
Ihminen hakee apua ongelmaansa ja saat palkkioksi lastuun ilmoituksen. Ajo-oikeuden lähteminen tai seuloihin joutuminen olisi myös erikoista,koska et ole autolla ajaessa jäänyt kiinni ja ei kukaan voi olla niin tyhmä ,että avautuisi tullin kuulusteluissa ,että ajelen päivittäin autoa huumeiden vaikutuksen alaisena,mistä sinua ei edes epäillä.

^ Ajokorttiseurantaan on kyllä mahdollista(En tiedä, kuinka paljon tätä käytännössä tapahtuu) joutua, vaikkei olisi koskaan eläissään törttöillyt autolla päihtyneenä. Jos ihminen jää kiinni huumeiden käytöstä tai liiallisesta alkoholin käytöstä esim. terveydenhuollossa tai joutumalla alvariinsa juoppoputkaan, voidaan viranomaisten toimesta katsoa, että kyseisellä henkilöllä on suuri riski hypätä rattiin päihtyneenä ja täten ajokorttiseuranta voi olla perusteltua ilman rattijuopumuksesta kiinnijäämistäkin.