Ruoka reseptejä

Jaetaanko tähän hyviä ruoka reseptejä? Ravitsemus on yksi tärkeä kulmakivi raitistumisessa eikä ruoan tarvitse olla kallista. Kun on vatsa täynnä niin mielitekojakin päihteitä kohtaan kestää paremmin.
Mulla on alkuun siskonmakkarakeiton ohje:

500g perunoita
500 g porkkanoita
150 g palsternakkaa
2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
2 Tl rakuunaa
2 Tl meiramia
1 Tl maustepippuria
1 Tl paprikajauhetta
1rkl Dijon sinappia
2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
1 pkt siskonmakkaraa

Vettä niin että just ja just peittyvät ja loppuvaiheessa keittoon lisätään 2 DL ruokakermaa.

Pilko ja kuori kasvikset. Lisää vesi niin että peittyvät juuri ja juuri ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja Lisää siskonmakkara puristellen pieniä palloja. Keitele kypsäksi ja lisää ruokakerma.

Tästä annoksesta riittää kahdelle hengelle kolmeen ruokailuun. Suolaa on sekä makkarassa että käyttämässäsi liemikuutiossa ja sinapissajoten suolaa ei tarvitse välttämättä lisätä

2 tykkäystä

Makaronilaatikko

400 g makaronia
350-400 g jauhelihaa
1tl paprikajauhetta
1rkl jauheliha maustetta
1rkl tomaattimurska
1tl valkosipuli jauhetta
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä

Keitä makaroni kypsäksi ja lisää keitinveteen halutessasi lihaliemikuutio.
Kypsennä jauheliha ja pilkotut sipulit ja lisää joukkoon mausteet.

Valuta makaronit siivilässä ja yhdistä jauhelihan kanssa. Sekoita.
Valmista munamaito:
7 DL maitoa
3 kananmunaa
1-1,5 RKL lihaliemijauhetta
Sekoita vispilällä

Kaada jauheliha-makaroni seos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle munamaito.
Kypsennä uunissa 180-200 astetta 40-60 minuuttia.

Tästä tulee ainakin 4 annosta. Suolaa on sekä lihaliemissä että jauhelimausteessa joten suolaa ei välttämättä tarvitse erikseen lisätä

1 tykkäys

Hernekeitto

Pussillinen kuivattuja herneitä
2l vettä (lisää vettä keittämisen yhteydessä tarvittaessa)
1 pkt savusuikaletta tms. tai paketillinen esim. Jauhelihaa joku 350-400 g
1-2 sipulia
2tl meiramia
1-2 Tl suolaa

Huuhdo herneet. Laita herneet likoamaan edellisenä iltana veteen.

Laita herneet kiehumaan vedessään. Keittele reilu tunti. Voit joko kypsentää jauhelihan tai lisätä sen raakana. Kypsyy keitettäessä mutta pitää pilkkoa pieneksi ennen keittoon lisäämistä. Lisää jauheliha tai savuliha keittoon ja pilkottu sipuli sekä mausteet.
Keittele muutama tunti ja lisäile vettä mikäli keitto näyttää liian paksulta.
Itse haudutan keiton pienellä lämmöllä 4-5 tuntia.
Tästä syö kaksi ihmistä ainakin kaksi kertaa

1 tykkäys

Tänään tein pitkästä aikaa makkarakastiketta. Pidän melko perinteisistä ruoista koska ne on helppo tehdä ja on edullisia.

Paketti lenkkiä
1 sipuli
50 g voita
4 RKL vehnäjauhoja
1tl paprikajauhetta
1tl valkosipuli jauhetta tai 2 kynttä
1tl maustepippureita
1rkl tomaattipyrettä
1rkl lihaliemijauhetta
Vettä

Paloittele lenkki ja hienonna sipuli. Käytä ne paistinpannun kautta ja ota niihin väriä ruskistamalla. Kilpaa makkarat pieneen kattilaan ja sulata pannulla n. 50 g voita. Kun voi on sulanut niin lisää vispilällä sekoittaen 4 RKL vehnäjauhoja. Levy saa olla täysillä. Jossain vaiheessa tätä ennen kannattaa keittää vajaa litra vettä vaikka vedenkeittimellä.
Ruskistele jauho ja rasva seos maapähkinän väriseksi. Lisää joukkoon kuumaa vettä loraus koko ajan varovasti vispilällä sekoittaen ( varo ettet polta itseäsi. Höyry on kuuma ja äkäinen) lisää vettä pikkuhiljaa huolellisesti sekoittaen niin ei muodostu paukkuja. Kun kastike on sopivan paksuista niin kumoa kastike kattilaan makkaroiden päälle tai jos pannu on riittävän iso voit kumota makkarat pannulle kastikkeen joukkoon.
Laita levy ykköselle ja lisää mausteet. Hauduttele puolisen tuntia ja lisäile vettä tarpeen mukaan.

Tästä tulee neljä annosta

1 tykkäys

Hyvä idea tämä ketju. :yum: Minulla ei nyt juuri ole laittaa tähän mitään reseptiä, mutta mainostan, että melkein kaikkiin jauhelihaa sisältäviin ruokiin voi käyttää myös soijarouhetta jauhelihan sijasta.

Soijarouhe on melko edullista ja helppokäyttöistä, ja se säilyy kaapissa pitkään. Se kannattaa vaan maustaa huolella ja paistaa pannulla, lisäten hieman nestettä mukaan.
1 dl soijarouhetta kuivana vastaa noin 200 g jauhelihaa. Siinä on isosti proteiinia. Jotkut ovat myös sanoneet, että eivät pysty erottamaan jostain makaronilaatikosta, onko siinä jauhelihaa vai soijarouhetta.

Soijarouhe on myös siitä monikäyttöistä, että sitä voi ripotella sellaisenaan kuivana esim. jogurtin tai rahkan sekaan.

1 tykkäys

Thaimaalainen kana. Thaivaallisen hyvää

350-400g broilerin naustamattomia suikaleita tms.
1 sipuli
1 tlk kookosmaitoa
1 chili tai 1tl chili rouhetta
2 rkl panang currytahnaa
2 RKL kalakastiketta
1 lime
1 RKL sokeria

Kypsennä broileri ja sipuli pannulla. Lisää muut aineet ja yhden limen mehu. Hauduta ja keitä riisi kaveriksi.

Ainakin 3 annosta tulee tästä

3 tykkäystä

Tämä ruoka vie kielen mennessään. Suorastaan taivaallisen hyvää. Minä käytin kierrepastaa ja keitin sen lähes kypsäksi.