Retkahdukset hoidion Jälkeen

Olin tuossa joulukuun vieroituksessa lapin päihdeklinikalla n.3vk
SEnjälkeen kuntoutus suvannossa 3kk.

Mietin miten tekisin, kun vähäistä käyttöä on ollut (mikä tuntuu epäonnistumiselta)
Ennen käytin paljon pillereitä ja opiaatteja, amfetamiinia.
75mg triptyliä Nyt menee per päivä.
Retkahdukset teemuihi,xanorii ja pilvee…
Niitä tosiaan ois tossa nytki. (PIENEN AJAN SISÄÄN)

Mietin korvaushoitoa niin ei tarvis sitten muita lääkkeitä tai huumeita?
Triptyl suht tasasena pitää mielen alkoholi sekottaa sitte.
Oiskohan mitään parempaa ns. ylläpitohoitoo ku metadon tai bupre?
Tai parempaa masennuslääkettä neuroleptejä yrittävät vaan :frowning:

Korvaushoitohan tulee kyseeseen vain jos olet jo fyysisesti koukussa opiaatteihin. Käsitin ainakin postauksesi perusteella että oot jo viekkarit niistä kärsinyt ja nyt on vaan satunnaisempaa eri lääkkeiden/douppien käyttöä, siinä tapauksessa suosittelen hakeutumista laitoskatkolle uudestaan. Korvaushoito on viimeinen oljenkorsi, siihen ei todellakaan kannata lähteä ellei mikään muu oikeasti auta.

Edit: Korvaushoito on siis tarkoitettu vain opiaattiriippuvuuden, ei bentsojen, pilven jne hoitoon. Ja siihen joudut jonottamaan aika kauan ja siinä jonottaessa sulta otetaan seuloja vähänväliä ja niissä täytyy näkyä opparit, muuten et korvaushoitoon edes pääse.

Moni narkomaani retkahtelee hyvinkin onnistuneen katkon ja kuntoutuksen jälkeen. Jos retkahdukset ovat kuitenkin satunnaisia, eikä niistä lähde jälleen jatkuva käyttö päälle, niin niiden ei pidä antaa kaataa koko maailmaa, vaikka toki ne hirvittäviltä epäonnistumisilta tuntuvatkin. Tämän vuoksi olisikin hyvä olla olemassa jokin, mielellään tiivis, hoitosuhde vielä kuntoutuksen jälkeenkin(esim. A-klinikka, joku hyvä terapeutti…), jotta voisi käsitellä niitä retkahduksiaan ja päästä niistä yli. Tietenkään kaikki eivät tällaista tukea ja apua saa, vaikka kovasti haluaisivatkin ja motivaatiotakin riittäisi kuivilla pysymiseen. NA:takin voi kokeilla. Kaikille se ei sovi vähimmissäkään määrin, mutta jotkut ovat saaneet sieltä hyvän avun.

Korvaushoito tulee kyseeseen sitten, kun katkoista ja kuntoutuksista huolimatta ei millään onnistu pysymään irti aineista, tarkemmin sanoen niistä oppareista. Tiedän toki, että joissain paikoissa/tapauksissa korvausta ollaan tuputtamassa suunnilleen ensimmäisenä vaihtoehtona, vaikka mahdollisuudet täyteen lopettamiseenkin olisivat vielä aivan hyvät :confused: .

Aloittajan viestistä myös mulle tuli mieleen, että sieltä korvauksesta oltaisiin hakemassa vain ilmaisia ja laillisia huumeita, joita voisi sitten sopivan tilaisuuden tullen alkaa väärinkäyttää :confused: . Toki pienessä buprepöhnässä on helpompi pysyä erossa viinasta, kannabiksesta, benzoista jne.

Monessa paikassa lisäksi kh:a tehty pelkkä lääkejakopiste. Kyllä täällä on hyvin asiat, kun stadissa on klinikka, jossa on aikaa 5min ja 1krt/kk mahdollisuus saada terapia-aika… Meillä aikaa voi käyttää jopa 10min ja terapia-aika on 1-2krt/kk… Tai liuotuksen yhteydessä… Jolloin koko stnan bubrerytmi menee sekaisin, kun pitää puhua liuottaessa… Mutta joka lekuri-käynnillä kyllä muistetaan kysyä, tarvitseeko kh annosta nostaa! Ajattelin kh:n mennessäni että annosta olisi tarkoitus laskea… :unamused: