Resilar + Zyban

Bupropionilla ja dekstrometorfaanilla lienee yhteisvaikutuksia, entsyymin cyp2d6 kautta. Kuinkas fataalit yhteisvaikutukset näillä on?

Eli dekstrometorfaania+bupropionia (käytetään tupakasta vieroittumiseen ja esim. Voxar nimistä masennuslääkettä on olemassa, jossa sama vaikuttava aine kuin Zybanissa.)

Ei lähtisi kokeilemaan. Ja minusta on olemassa paljon parempiakin päihteitä, kuin dekstrometorfaani, isoilla annostuksilla.

Dekstrometorfaani on noin muuten tuttu juttu, eli en nyt varsinaisesti hae mielipiteitä, että onko se hyvä päihde vai ei. Mitkä ovat veikkaukset, että jos ottaa 150mg Zybanin niin kuin normaalisti, mutta ottaakin lisäksi viihteilymielessä 300 tai 600mg dekstrometorfaania, niin mitä tapahtuu?

Zybanin lääkeselosteessa ei muuten ole mainintaa dekstrometorfaanista, eikä Ressussa Zybanista.

Zybanin vaikuttava aine tekee semmoisia juttuja keskushermostossa, että voi tulla ilkeitä sivuvaikutuksia d-metorfaanin kanssa. D-metorfaani jo itsessään on dopamiinin takaisinoton estäjä, joten mitään stimuloivaa siihen päälle ei suositella, ei edes kofeiinia, koska solutuhon riski kasvaa. (Mikäli kädellisten aineenvaihdunta on tarpeeksi korkea, että DXM aiheuttaisi solutuhoa lämpöshokkiproteiinin kautta ensinkään, rotillahan aivot käryää huolella)

En siis suosittelisi missään nimessä noita aineita sekoitettavaksi samassa kehossa. Muitakin sivuvaikutuksia voi olla luvassa kuin mitätöntä kognitiivisten kykyjen tippumista. En jaksa tutkia asiaa tarkemmin, kun pitää mennä riehumaan Kotkaan.

En kyllä suosittele DXM:ää muutenkaan. Jos siitä alkaa pitää liikaa, voi käydä niinkuin Mammulle. (Onkohan sekin raukkaparka vielä laitoskierteessä…)

Eli ymmärsinkö oikein, että vahingollinen yhteisvaikutus tapahtuu nimenomaan aivoissa, eikä vain sen kautta, että metaboliassa pelataan samalla entsyymillä?

Sitten taitaa olla parasta unohtaa DXM:n käyttö samaan aikaan kun lääkityksenä on bupropioni, edes parin-kolmen päivän tauolla lääkityksestä, sillä olen lukenut ihan asiantuntijalähteestä, että bupropioni kertyy aivoihin muodostaen huomattavan korkeita pitoisuuksia. Ei siis olekaan ihan niin yksinkertainen juttu, että laskeskelee puoliintumisajan perusteella sen hetken, jolloin bupropioni on likimain poistunut elimistöstä.

Plääh… Tylsää…

Mutta hyvä, että asiaan tuli selvyyttä. Ihan vain pelkkiä lääkeselosteita lukemalla olisi voinut kuvitella, ettei tässä mitään ongelmaa ole. Eikä lääkäriltä oikein voi kysyä, että saako lääkityksen alaisena esim. juoda ressupullollisen dxm:ää :blush: