Rauhoittavat seuloissa

Moi!
Sellaista kyselisin, kun oon korvaushoidossa ja säännölliset seulat tietty, että miten eri bentsot näkyy seuloissa?
Lähinnä että näkyykö opamox erillisenä diapamista? Jos ne ottaa samana päivänä ja seulat olis esim. seuraavalla tai sitäseuraavalla viikolla.
Kiitos jo etukäteen avuliaille! :slight_smile:

^Jos ottavat kunnon laajan labraseulan virtsasta niin siinä näkyy kyllä Diapam (se näkyy siis nordiatsepaamina(jonka puoliintumisaika on jopa yksi viikko) oksatsepaamina ja tematsepaamina) kun taas Opamox vain oksatsepaamina. Laajasta labraseulasta näkee myös aineiden sen hetkisen pitoisuuden elimistössä josta lääkäri voi päätellä koska ja kuinka paljon jotakin ainetta on tullut otettua.

Tavallinen ns.pikaseula taas näyttää vain, että jotakin bentsoa on käytetty.

Hei ja kiitos kovasti vastauksesta… En olis arvannut että diapam näkyy myös oksatsepaamina…
Periaatteessa voin siis vedota, tarkkuusseulojen jälkeen, etten ole muuta ottanut kuin sen pamin, jos siis väitän niin kivenkovaan. Eli siinä ei näy mitään mitä näkyis paminkin jälkeen.

Ota huomioon, että lääkäri kyllä kokemuksensa mukaan saattaa hyvinkin huomata, että (mikäli otat Diapamin lisäksi kylkeen Opamoxia) niin oksatsepaaminpitoisuus erottuu kyllä mahdollisesti liian runsaana pitoisuusuutena verrattuna siihen, että olisit ottanut vain tietyn määrän määrättyä Diapamia. He kyllä kokemuksesta osaavat arvioida kuinka paljon sinun oksatsepaami-pitoisuus suurinpiirtein tulisi elimistössäsi olla jos olet ottanut vain tietyn määrätyn määrän Diapamia ja jos se tematsepaamipitoisuus on kuitenkin ns.täysin normaali mitä Diapam aiheuttaa. Jos yllättäen kuitenkin oksatsepaami-pitoisuus onkin tavanomaista korkeampi niin epäilyt heräävät ennemmin kuin äkkiä.

Mikäli lääkäri joka oikeasti tajuaa lääkeaineiden puoliintumisajoista ja tajuaa miten sekä millai lääkeaineet keskimäärin elimistössä käyttäytyvät niin kiinni jääminen ei ole mikään taikatemppu vaan perustuu ihan vaan aikaan, sovittuun määrättyyn lääkemäärään ja puhtaaseen matematiikkaan. Tohtorille tulee aika äkkiä mieleen ettei tässä yhtälössä nyt kaikki pidäkään aivan paikkaansa. He kuitenkin työkseen tiirailevat ja analysoivat niitä pitoisuuksia ja osaavat havaita jos jokin ei näytä normaalilta kuten potilas väittää ja reseptiin on kirjattu.