Raha riippuvuus

Onkohan tällä palstalla muita, joilla on myös otsikon ongelma? Itselläni on ollut kyseinen adiktio siitä lähtien, kun olen ensimmäistä kertaa elämässäni rahaa käsitellyt. Tämä alkaa olemaan todella rasittavaa kun ajatukset on kokoajan pankkitilin saldossa ja seuraavassa palkkapäivässä. Lisäksi olen aina hamunnut töissä kaikki mahdolliset ylitöt, jotta voisin tienata enemmän. Lisäksi tuntuu että sitä stressaantuneempi olen, mitä enemmän sitä rahaa on.

Täällä yksi varakas ja rahariippuvainen. Koko elämän olen rakastanut resurssien keräystä rahan muodossa tai sitten resurssipohjaisissa tietokonepeleisssä eri muodoissaan. Aina olen säästänyt ison osan tuloista ja tavoitellut taloudellista riippumattomuutta.

Viime vuonna rikastuin myymällä yrityksen ja alitajuisesti luulin että siitä koittaisi autuus. No eihän se niin mennyt vaan, kun rahan säästäminen ei ollut enää niin merkityksellistä, niin tuntui että ei ollut mitään tekijää elämässä joka menisi eteenpäin ja siitä tuli ahdistusta. Niinpä melko pian taas päädyin seuraamaan sijoituksia ja varallisuutta entistäkin enemmän.

En tiedä mikä olisi ratkaisu, varmaan pitäisi saada jotain muuta sisältöä harrastusten muodossa. Perhe jo on mutta tuntuu että rahasta saamani dopamiini ja muu mielihyvä on todella voimakas ajuri edelleen elämässäni. Kiinnostaisi ymmärtää miten rahan merkitystä voisi vähentää elämässä, mutta samalla pitää huolta varallisuudesta.

Rahaan tai sen saamiseen voi jäädä riippuvaiseksi, tiedän monia ihmisiä jotka eivät halua keskustelua rahasta vaikka huomaan sivusto kun he vain tuhlaavat ja tuhlaavat, ostetaan ossarilla uutta luuria joka vuosi ja rahoitetaan elämää ottamalla lainaa. Tämä kyseinen henkilö saanut useamman kerran isoja perintöjä elämänsä aikana mutta silti ei riitä raha elämiseen, hän käy 4 eri työpaikassa ja raha ei riitä elämiseen. Miten toimia tällaisen henkilön kanssa? Luulin että ikä toisi viisautta mutta ei sekään auta, mies ostaa ja ostaa, pyytää kavereilta lainaan rahaa ja jättää maksamatta koska ottaa samaan aikaan useammalta henkilöltä velkaa. Samalla ihannoi siitä että on vaurautta. Olen monesti hänelle sanonut että kannattaisi laskea kuukauden pakolliset menot joista sitten vähentää tulot ja pyrkisi säästämään jäljelle jäävästä rahasta vaikka 1/3. Hänellä ollut elämä helppoa kun ensin ennen 18v sai 250t€ tästä hän ei edes pystynyt maksamana perintöveroa kun rahat oli ennen veron maksua käytetty, vähän ajan päästä noin 22-23v 100t€ ja vielä vanhempana isomman summan noin 150-160t€ ja tämä raha ei näy missään. Hän on ulosottokierteessä koska varallisuus ei riitä kattamaan hänen menojaan.

Rahaan voi tosiaan jäädä riippuvaiseksi ja se aiheuttaa vain ongelmia jos päässä ei ole järkeä käyttää rahaa fiksusti! Tälle henkilölle pitäisi hankkia edunvalvoja, jota ollaan perheen kanssa nyt järjestämässä koska mikään muu ei auta tähän tilanteeseen.

Päätin myös tienata ylimääräistä rahaa ja kokeilla uutta tapaa ansaita itselleni, tämä on pörssi. Löysin mielenkiintoisen sivun https://www.porssikurssit.fi/osake/TYRES.HE , josta näet kaikki tarvittavat tiedot. Näin voin pysyä ajan tasalla tapahtumista ja markkinoiden hyppyistä. Ja tämä mahdollistaa vedon perumisen ajoissa.