Poliisin pikatestit

No niin meikä ajelee ja aamulla on otettu 300mg lyrica, 2*100mg Tramal ja 6mg pameja, seriffi pysäyttää ja promillet on alle mut entäs ne muut. Miten mun käy, respoja ei ole ku apteekki ne otti heti hakiessa.

Jaa-a… Jos ne sinivuokot sut pysäyttää ja “tikkari” testi näyttää positiivista bentsoo eikä respoja ole, niin kaippa
sun täytyy pyytää niitä soittaan joko sun lääkärilles tai sinne apteekkiin minne respat jäi… En kyl ymmärrä
miks sun reseptit on otettu pois… Noi kun nyt ei oo mitään huume-respalla saatavia lääkkeitä. :confused:

Tramal respat ottavat heti pois, joskus aatellelu ajella ensin kotio ottaan kopiot. Teemu respat jää myös heti apteekkiin, ollaanko heikoilla. Kiinnostaa vain se sylkitesti (pikatest) muu on mutua.

Lähteekö se kortti joka tapauksessa kunnnes verikokeen tulokset on tulleet ja on todettu onko lääkemäärät sallituissa rajoissa? Eihän se, että on respat oikeuta ajelemaan tuolla missään lääketokkurassa sekaisin kun seinäkello.

Edit. Eli suomeksi tuleeko verikokeisiin lähtö oli respat tai ei jos sylkitesti näyttää positiivista.?

Lähinnä tuo mahdollisen tuomion saaminen mietityttää eli koska “huumaantuneena” ajamisesta tulee aina syyte törkeästä ratista ja tuomion antamiseen tarvitaan tietysti muuta kun silmämääräinen arvio eli suomeksi verikoe. Reseptipotilailla on siis joku raja paljon saa olla lääkettä veressä ja ilman reseptejä tulee tuomio aina oli vähän tai paljon… vai?

Ei oo kovin luotettavii noi pikatestit kuulemma ja nyt uskon vasta itekkin kun oltiin ratsiassa ja kannabista polttanu 10min aikasemmin ja muutenki poltellu päivittäin eikä näkyny mitään. Sit taas monet sanonu kun ei oo käyttäny mitään ja joutuu testiin nii näkyny metamfetamiinit sun muut positiivisena.

Kunhan ne veritestit alkaa yleistymään poliisien käytössä alkaa luotettavuus olla jo eri luokkaa. Taitaa ainakin vielä olla liian kalliita ne testerit.

Poliisi pyytää nousemaan autosta arvioidakseen kuntoa, selkä ja jalat erittäin kipeät niin jo se autosta nouseminen voi näyttää melkoisen vaivaloiselle. Tähän kun lisätään ykköstyypin diabetes verensokerin heittelyineen jolloin voi sanoa lääkärille olleensa 100% kunnossa mutta nyt tutkimukseen odottelun aikana on sokerit pudonneet kun eräät estivät ajon ruokailuun. Saattaa olla kortti vuodenki hyllyllä kun asiaa tutkitaan, no mua ei asia huoleta koska ajan vain silloin kun todella tunnen olevani ajokykyinen ja ajan onko mulla korttia tai ei. Kunhan pohdin ja vaimoa tuo tuntuu enemmän vaivaavan, ehkä asiaan tulee pianki selvyys ihan tuolla kentällä.

Joo,kyllä tulee tuomio huumaantuneena ajosta jos ajelee pamipäissään ilman käypiä respoja…Oli niitä
benjoja ottanut sitten paljon tai vähän… :frowning: …Ei auta vaikka vuosia kourakaupalla pillereitä syönyt yksilö,
ottais vaan YHDEN pamin ja sylkitesteri näyttäisi positiivista niin kyllä sinivuokot lähtee samantien kuskaamaan
asemalle verikokeisiin… vaikka tämä henkilö itse ei olisi huomannut koko pamin vaikutusta…(eikä olisi poliisitkaan
ilman “tikkariaan” ) ja kun ei reseptiä löydy niin seuraavaksi sitten käräjille vaan tuomiota odottamaan…

Tämä selvä ja sitten se toinen eli mikä on reseptipotilaiden “käräjäraja”…?
vai onko se 0.5prom. eli 5/1000/2=25ml joka on 25ml=25g=25000mg Diatsepaaaamia veressä… :laughing:

^Tuo varmasti riippuu useammasta asiasta. Yksi nyt on se annostus jonka lääkäri määrännyt. Mikäli on määrätty 310mg Diapam/pv ja veressä näkyy 10 annos niin varmasti tuomio tulee. En sit tiedä millä perusteella tulee törkeää vai onko se silmämääräisesti. Kuitenkin kun miettii että henkilö joka on juuri saanut elämän ekan benjo-respan ja vetää 5-kertaisen määrän lääkettä; on paljon enemmän sekaisin kuin hlö joka on syönyt kyseisiä lääkkeitä 2v ja ottanut 10 kertaisen määrän… :unamused:

Kyllä ne respat voi viedä jälkeenpäin (kunhan ovat voimassa olleet tuona aikana) jos ei mukana satu olemaan. Joka tapauksessa jos epäillään päihtymystä ja sylki-testi näyttää positiivista ni sitä viedään veri-kokeisiin. Ilta pilalla enivei. Aika perseestä sinänsä et Diapam puolittuu niin hitaasti! +100h ni ei voi ottaa lainkaan ylimääräisiä ellei tahdo pelätä testejä. Sinänsä hassua et mulla useita frendejä/sukulaisia ketkä vuosia ajaneet ganja-päissään ja koskaan ei ole kiinni jääneet; ei edes testejä otettu vaikka auto ois ollu ojassa. Toisaalta olo-suhteet eivät ole olleet sellaiset että ois ollu syytä epäillä mistään. Sit taas jos olet poliisin “tuttu” tai sun kyydissä on ihmisiä keitä tuntevat ni kyllä pysäytetään ilman syytä ja jatkuvasti!

Toinen syyte joka tulee ratin lisäks on tietenkin liikenteen vaarantaminen… Mut vaikka ois respat mukana ni mikäli sylki-testi näyttää positiivista, tulos on tarkistettava. Eli respat ei asiaa nopeuta kuitenkaan… Tuo on tosi älytöntä koska tosiaan ne testit eivät ole kovinkaan luotettavia… :astonished:

Jos tuomio tulee niin sehän on aina törkeä vain viinahommissa voi saada “tavallisen ratin”. Tuli vaan mieleen tapaus kun yksi naisautoilija X ajoi tuossa liikenteenjakajan nurin ja poliisit tuli paikalle. Puhallustesti näytti nolla, mutta käytös oli poikkeava niin verikokeisiin ja tuomio aikanaan tuli törkeästä ratista eli sakot ja 5kk kortti pois. Hänellä oli reseptit, mutta oli napsinut vähän “yliannostusta”. Mitä noihin määriin tulee niin samat rajat ne on viinassakin oli 10v harjoitellut “alanmies” tai ekaa känniään juova 18v teiniautoija tosin viinassa rajat ovat niin alhaalla ettei kukaan voi olla sekaisin oli “tolea” tai ei.

^Totta, mul yks tuttu nainen lähti kyttiä pakoon ja ei meinannu häntä edes puhalluttaa ku vaikutti niin selvältä. Ihmetystä herätti ilmeisesti se pakeneminen ja selkeästi alkoholisoitunut mies (joka oli menettäny kortin jo aiemmin) siinä pelkääkän paikalla… Puhals yli 3,5 promillee, mut siin oli harjoteltu pelkillä kirkkailla jo pari vkoa… :unamused: Lääkkeetkin hälle maistuvat mut tuskinpa niitä edes testas ku törkeää rattia tuli pelkäl alkol ja spuge-seurassa oli… Kortinkin tietty veivät vaik selvältä vaikutti :laughing: .

Mut onko nuo alkon rajat alhaiset niille ketkä on ottanu betsoja? Kyl mul ainakin pari bisseä tuntuu lieväst päässä ilman benjojakin, muutenki ku vähän juon. Sit jos on ottanu benjoja ni pari bissee tuntuu aika hyvin jo pääs. Aikoinaa mut on puhallutettu 3:n kaljan jälkee ja se on se tasan 0,5 promillee. Eli litra 4,7%:sast mul on jo ettei sit enää auton rattii voi lähteä… Jos pudottavat promillerajan 0,2:een ni se on perseestä jos siitä et ne ketkä ed. päivänä on dokannu joutuu arpomaa lähteekö vai ei auton rattiin… :unamused:

Mut ei kenenltäkään autoilijalta kysytä sylki-testiä ellei aja tai vaikuta päihtyneeltä tai sit poliisi tuntee entuudestaan. Tuntuu et ku Suomes tulee linnaa niin “vaikeasti” ni kytät yrittämäl yrittää saada kerättyä kymmeniä pikku-rikoksia (kortitta ajoa + huumausainerikokset) tekijälle, että oikeudes ois jotain näyttöä laittaa ehdotonta… Tää meni jo offiks, sorbe… :open_mouth:

Mut jos on respa ni kannattaa syödä respan mukaa lääkeet… Ajattelin ite ajaa kortin täs jossain vaihees ja on se sit mukava jos poliisi sylki-testit ottaa ni on antaa respa amfee, benjoihi ja bubree, tosin tuskinpa viimeistä testaa… Tuo eka on kuitenki niin harvinainen et olis vaa hauska nähdä ilme ku saa näkyä pos. vaik mitä; tosin määrät on mitättömät. :unamused:

Muista en tiedä mutta mun silmien pupillit on äärettömän pienet kun olen ottanut lääkkeeni, mulla ne on pienet jo ihan normaalisti kun olen ns. valoarka. Uskoisin poliisin huomaavan tämän heti kun ystävätkin huomauttavat tai kysyvät asiasta, just kävin katsomassa peilistä niin ihan itsekki säikähdin niitä pieniä pisteitä. Huomaavat tämän heti ja eikohän sitten ole tikkari suussa ja matka katkee. Kysyn lääkäriltä voiko kirjoittaa mulle vastaavan todistuksen kuin mulla on tullia varten lomamatkoille kun on lääkkeitä paljon veskussa neuloineen, niistä on lentoaseman tarkastuksissa kyselty muutaman kerran. Insuliini ruiskua voisi käyttää kuten veitstä uhkautilanteessa ja sillä on sama mihinkä kohtaan osuu.

No riski on pieni kun noin kolmen vuoden välein osun ratsioihin ja nykyään ajan hyvin vähän.

Lääkäri sen päättää, jos on esim. lievä tai keskivahva kipulääkitys pienillä annoksilla normaalipainoisena eikä muita lääkkeitä niin saa ajaa, mutta jos siinä sopassa on “mausteita” laidasta laitaan isoja määriä niin myös silloinkin lääkäri päättää. Itselleni lekuri kirjoitti lähetteen toimintaterapeutille, jossa testattiin viivalla kävelemistä ym. yhellä jalalla seisoskelua.

Ne ketkä ylipäätään arpoo lähtevätkö seuraavana päivänä juotuaan rattiin on perseestä. Kyttälaitoksella ylensä saa käyä puhaltamassa. Ja oma järki mukaan..

Kaverille kävi sillee tikkaritestis,et 2vko sitte vedetty amfe näky ja tunti sit vedetty subu ei.

yritän välttää autoilua seuraavana päivänä, mutta kauanko näkyy DMX? pihalla kuin lumiukko… :smiley:

Ei tikkaritestissä edes tutkita Subua, koska sitä on niin pieni pitoisuus, että se ei näy oikein millään. Amfe taas voi näkyä testissä vaikka et olisi sitä koskaan vetänyt. Noin 50% tikkaritesteistä on virheellisiä. Tästä myös eduskunnan oikeusasiamies huomautti poliisille.

VH