poistettu lanka

poistettu lanka

^ Ajokorttiseurantaan voi joutua, vaikka ei olisi koskaan ajanut minkään päihteen vaikutuksen alaisena tai muutoinkaan törttöillyt liikenteessä. Riittää ihan epäilys siitä, että henkilön päihdeongelma/päihteiden käyttö on sillä tasolla, että saattaa herkästi hypätä rattiin vaikutuksen alaisena. Se on ihan lääkäristä kiinni, katsooko ajokorttiseurannan tarpeelliseksi. Eiväthän läheskään kaikki päihteiden käytöstä kärähtäneet tuohon seurantaan joudu. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että kortti otetaan hyllylle tietyksi ajaksi(yleensä 3-6 kk) ja sen takaisin saadakseen on säännöllisesti annettava puhtaat seulat.

Ei sitä merkintää sieltä mitenkään pois saa. Eihän Kannasta saa pois merkintää siitäkään, jos on joskus sairastanut sydäninfarktin tai silmätulehduksen, vaikkei se enää olisi mitenkään ajankohtaista. Jos Kantaan on kirjoitettu jotakin aivan täyttä puppua, siitä voi pyytää oikaisua, mutta sinun tapauksessasihan ei ole kyse siitä. Jos se merkintä on Kannassa jonkun yksittäisen käynnin kohdalla, saat kyllä piilotettua kyseisen käynnin OmaKanta-asetuksista ihan rasti ruutuun -meiningillä. Silloin se ei näy sen terveydenhuollon instanssin ulkopuolella, missä se on kirjattu. Nykyisten hyvinvointialueiden aikaan näkyy kyllä kaikissa yksiköissä, jotka ovat sen hyvinvointialueen alaisena, ts. nykyään ei mene niin, että piilotettu käynti näkyisi vain yhdellä terveysasemalla tmv. yksikössä. Sikäli kun saavat nyt järjestelmänsä toimimaan.

Miten merkintä vaikuttaa jatkossa, jää nähtäväksi. Riippuu siitä, kuinka paljon ja millaisissa asioissa terveydenhuollon palveluita tarvitset, tietysti ihan kulloisenkin lääkärin tai hoitajan suhtautumisesta ja kiinnostaako heitä ylipäätään kaivella vanhoja tietoja. Joissakin tapauksissa voi hankaloittaa paljonkin sitä, kuinka vakavasti vaivasi otetaan ja kannabiksen käyttö voi nousta lääkärikäynnillä ensimmäiseksi puheenaiheeksi, vaikket olisi käyttänyt sitä aikoihin, eikä se liittyisi vaivaasi mitenkään. Minnekään terveydenhuollon ulkopuolelle niillä ei tietenkään ole oikeutta levitellä tietojasi, paitsi poliisille juuri yllämainituissa ajo-oikeushommien kaltaisissa asioissa.