Poikaystävän retkahdus

Olen seurustellut noin puoli vuotta miehen kanssa, joka tavatessamme oli ollut noin 1,5 vuotta kuivilla päihteistä.
Kuukausi sitten hän retkahti eikä sille näytä olevan loppua. Hän saattaa olla muutaman päivän selvinpäin, mutta sitten ahdistus käy liian kovaksi ja hän juo / polttaa pilveä taas. Sitten ahdistus pahenee. Kierre on valmis.
Hän ei vielä ole menettänyt työtään tai asuntoa, mutta pelkään että niin tapahtuu jos tämä jatkuu.
Aikaisemmin hän piikitti itseensä subuteksia ja hän on käyttänyt sitäkin pari kertaa tämän kuukauden aikana, mutta enimmäkseen alkoholia ja pilveä. Silloin kun hän ottaa, hän on tavoittamattomissa yleensä noin vuorokauden, en tiedä missä hän on ja usein mietin onko hän edes elossa. Sitten kuulen taas hänestä ja hän on katuvainen ja päättää lopettaa taas kaikki päihteet. Viime viikon hän oli selvinpäin ja kävi töissä, mutta hän oli todella ahdistunut. Toissa päivänä hän päätti dokata ja on edelleen sillä tiellä.

En tiedä mitä tehdä, pidän hänestä, mutta tämä alkaa käydä liian yksinäiseksi ja yksipuoliseksi hommaksi. Uskoni horjuu enkä tiedä olisiko parempi lähteä, että hän voisi keskittyä itseensä ja miettiä mitä todella haluaa vai onko pahempi jättää juuri silloin kun hän ehkä kipeimmin tarvitsee tukeni. Toisaalta kukaan muu ei voi tehdä päätöstä olla ottamatta tai ottaa kuin hän.

Olen myös ajatellut, että se että en ole vielä jättänyt häntä oikeuttaa hänelle käytön jatkoa ja vähentää meidän kunnioitusta toisiamme kohtaan.
Onko muilla samankaltaisia kokemuksia? tarvitsisin vertaistukea todella paljon. En ole uskaltanut kertoa ystävilleni tilanteestani ja koen olevani hyvin yksin, häneltä ei riitä myötätuntoa muille, niin syvällä omassa ahdistuksessaan hän on.

Moikka Nonnu ja tervetuloa!

Suosittelen lukemaan UT:n ketjun “Ei voi nukkua”. Löytyy sivun 2 lopusta.

-D