Pohja tuli vastaan...

Hei. Takana n 23 v juomisputkia, välillä 1 kk joka päivä siideriä/lonkkua/skumppaa ja viikko- neljä juomattomia jaksoja, jolloin korkki taas aukeaa. 2 vko sitten hain antabuksen kesän juomaputken katkaisemiseksi.
Eilen riidan päätteeksi nappasin mieheni opamoxia kourallisen ja muutaman lonkeron.En muista miksi ja miten olen mutta lähdin autolla lähikauppaan hakemaan lisää lonkeroa. En ole koskaan ottanut opamoxia ja näköjään vei täysin muistini, jalkani, järkeni.
Onneksi poliisit pysäyttivät minut ja verikokeessa arvo 0,83 mgl ja törkeä rattijuopumus. Tämä on pohjani ja mikä häpeä ja onneksi en aiheuttanut kenellekäään sivullsisille vammoja.

MItä nyt tapahtuu? Antabuksen otan nyt valvotusti joka aamu mieheni nähden ja mietin AA-ta.
Rattini oli ensimmmäinen, mutta jos jollakulla on kertoa miten prosessi etenee olen kiitollinen. Tämä on toiseksi tärkein asia, tärkein on että tämä alkoholin paska loppuu nyt.

Ihan lopussa

Hei,
Ehkäpä menet nyt sinne AA-kokoukseen!
“Rattisi” oli siis ensimmäinen. Totuus lienee se että se oli ensimmäinen kun kärähdit? Korjaa jos olen väärässä.
Kuitenkaan ei ole minun asia Sinua tuomita. Haluan että katsot totuutta silmiin.

Kysyit mitä nyt tapahtuu.
Ajokieltoon sinut on jo määrätty ja korttisi on otettu pois. Huomaa sellainen asia että olet ajokiellossa vaikka sinulla ei olisi koskaan korttia ollutkaan. Tämä lähinnä tiedoksi niille jotka luulevat ettei ajokielto merkitse mitään jos ei ole korttia koskaan omistanut.
Seuraava askel on kuulustelu poliisiasemalla. Joskus kuulustelu hoidetaan samantien riippuen aikataulusta, kuulusteltavan kunnosta, yms. tekijöistä. Kuulustelu kestänee 1-2 tuntia.
Kuulustelun jälkeen juttu siirtyy syyttäjän käsittelyyn. Syyttäjän käsittely vie aikaa viikoista kuukausiin. Tämän ajan Sinä odotat tuskaisena mitä tuleman pitää, ajokiellossa.
Olet käyttänyt ymmärtääkseni kahta eri päihdyttävää ainetta. Niiden yhteisvaikutus ilmeisesti arvioidaan ajokuntoosi.
Mikäli syyttäjä katsoo sinun syyllistyneen tekoon, josta sinua epäillään, on seuraava vaihe haaste käräjäoikeuteen.
Syyttäjä, tai jokin muu viranomainen, toimittaa sinulle syytteen henkilökohtaisesti. Joudut allekirjoittamaan syytteen sen saatuasi. Syytteessä on kerrottu tapahtumien kulku ja mistä sinua tullaan käräjäoikeudessa syyttämään. Syytteessä myös kerrotaan minkälaista tuomiota teostasi vaaditaan. Yleensä syyttäjä saattaa vaatia tuollaisissa tilanteissa jopa ehdotonta vankeutta. Ensikertalaisena rikoksentekijänä ei ilmeisesti kuitenkaan vankilaan joudu. Huom! Ymmärrä tämä. Se ei kuitenkaan ole mahdottomuus. Syytteessä ei välttämättä, harvemmin on, ole vain yhtä rikosta johon on syyllistynyt.
“Kaverini” syytteet esim. Kotirauhan häirintä, laiton uhkaus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, poliisin pysähtymiskäskyn noudattamatta jättäminen, törkeä rattijuopumus.
Siis rähisi asunnossa ja lähti kännissä autolla kotiin.
Kuluu puolesta vuodesta vuoteen ja sitten on käräjäoikeudenistunto. Sinä istut siellä syytettynä. Istunto kestää ehkä puolisen tuntia. Aina noihin istuntoihin ei tarvitse henkilökohtaisesti mennä. Minäk… siis mun “kaverikin” istui monesti pubissa kaljoilla käräjien aikaan.
Mikäli et itse ole paikalla, voit olla varma että saat kovemman tuomion. Kukapa sinua puolustaisi. “Kaverini” palkkasi muutaman kerran asianajajan. Soitto asianjotoimistoon ja syytekirjelmän postitus asianajajalle. Perusjuttu ja maksaa noin 1000e. Ei kotitalousvähennys kelpoinen ?.
Saat tuomion käräjäoikeuden päätöksellä. Voit siitä valittaa jos tuomio tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Valitus jatkaa prosessia vuoden pari.
“Kaverini” tyypillinen tuomio oli ajokieltoa vuodesta puoleentoista. Lisäksi vankeutta 6kk, joka muunnettiin ehdonalaiseksi. Ehdonalaisuus kesti parisen vuotta. Mikäli siis olisi kärynnyt uudelleen tuon ehdonalaisen aikaan, olisi todennäköisesti joutunut vankilaan ja istumaan myös tuon 6kk uuden tuomion lisäksi.
Oikeudenkäynnin kulut noin 1000e tuli myös maksettavaksi.

Toivon että ymmärrät kuinka vakavaan rikokseen olet syyllistynyt!

Tarvitset apua, minä autan!

Tehtyä et saa tekemättömäksi. Se on totuus.
Tuomio tulee teon mukaan, kuitenkin voi olla lieventäviä seikkoja.
Yksi lieventävä vaikutus tuomioon on mikäli tunnustat alkoholiongelman. Nyt, eikä vasta käräjäsalissa.
“Muuta elämäsi, kun vielä voit!” näin eräs tuomari minullekin sanoi… tai siis mun “kaverille”. :unamused:
Hakeudu sinne Aa:n tukeen. Lisäksi käytä Antabusta, niin kuin nyt teetkin, ja käytä sitä vähintään vuosi! Rohkaise mielesi ja käy Päihdehoitajan juttusilla. Pyydä päästä maksakokeisiin. Maksakoe on siis vain verikoe, ei sen kauheampi. Pyydä että maksakokeiden tulokset toimitetaan suoraan päihdehoitajalle. Saat näin uuden syyn mennä avun piiriin. ?. Päihdehoitaja uusii mielellään myös Antabusreseptin.
Kun sitten aikanaan olet käräjäoikeudessa voit pyytää tuomion lieventämistä vedoten tekemääsi työhön alkoholiongelman ratkaisemiseksi. Jos siis todistettavasti olet niin toiminut. Mikäli käräjäoikeus katsoo ettet tulevaisuudessa todennäköisesti enää syyllisty rattijuoppouteen, saattaa se pienentää tuomiotasi.
Joka tapauksessa, vaikka tuomiosi ei pienentyisi, tekemäsi muutos vie sinut takuulla parempaan elämään.

Olet juonut kauan. Se taitaa olla elämäntapasi? Sille perusasialle tulee tehdä muutos.

"Jos rattijuopumuksessa

  1. rikoksentekijän veren alkoholipitoisuus on vähintään 1,2 promillea tai hänellä on vähintään 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa, jne…

ja olosuhteet ovat sellaiset, että rikos on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä rattijuopumuksesta vähintään 60 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Kaksi elämää, yksi kuva.

Putkis.

Olipa kurja juttu! Ehkä kuitenkin nyt kohtasit oman pohjasi, kuten kirjoititkin.
Nuo lääkkeet yhdessä alkoholin kanssa on ihan hirveitä. Tuo on ihan tyypillistä, että tulee tehdyksi aivan hulluja kun on aineista sekaisin.

Noinhan se prosessi menee, kuten tuossa edellä kirjoitettiin. Ajokortti on kuivumassa vähintään kolme kuukautta, varmaan hieman pidempäänkin. Laki on sellainen, että sakkojen lisäksi saattaa tulla vankeutta, mutta ensikertalaiselle se on varmaan ehdollista, jonka aikana ei sitten pidä syyllistyä rikoksiin. Lieventävänä seikkana tuon ensimmäinen kerta ja mahdollisesti se,
että et ole aiheuttanut vaaraa muille. Jotakin maksamista tulee noista verikokeista vielä lisäksi.
Tuomio ja prosessin eteneminen riippuu siitä missä päin maata tämä tapahtui.
Eri käräjäoikeuksillakin on hieman toisistaan poikkeava linja.

Tuli mitä tuli, ole kuitenkin onnellinen siitä, ettei ketään sattunut. Aika kuluu ja tämäkin unohtuu. Toivottavasti tämä oli sinulle herätys ja muutat kurssia elämässäsi ja jätät taaksesi juomisen. Kirjoittamasi perusteella siinä on varmaan haastetta yllin kyllin. Nyt vaikutat katuvalta ja halukkaalta elämänmuutokseen. Pidä se asenne.
Tarvitset varmaan apua. Miehesi onneksi tukee ja varmaan kannattaa jostain A-klinikalta, tai oman tk:n päihdetyöntekijältä hakea apua. AA sopii joillekin. Ei ole omia kokemuksia.

Voimia ja tsemppiä