Pohdinta: alkoholi ja yksinäisyys

Mielenterveyden teemaviikko/lomakekysymys:

Miksi jeppe juo? Juomisen rakenne pohditaan milloin minkäkin pallo-ohjelman ja muun huuhaan kautta. miksi metsä ei nay puilta, miksi puuro ja velli sekaisin. Miksi ei ymmärretä ikuista tarvetta nautintoon, Se purkautuu tarpeeseen, ja, sitten kun yli ja maailma kerää vaikeudet ja YKSINÄISYYDEN niskaan. Siinä onkin olemista YKSIN ilman viinaa.

Kiitos pohdinnasta ja tässä lisään pohdintaa.

Moni käyttää alkoholia nautintoaineena mutta saattaa johtaa jostain syystä myös liikakäyttöön. Alkoholin liikakäyttö saattaa lisätä yksinäisyyttä ja yksinäisyys alkoholin liikakäyttöä. Noidankehä on valmiina.
Silloin, kun alkaa alkoholin käyttö olla päivittäisiä, hankaloittaa asioidenhoitoa , tuo elämään enemmän haittaa, kuin nautintoa,kannattaisi lähteä liikkeelle ammattilaisten puheille. Useasti alkoholin käyttö voi olla syy-seuraus jostakin muusta asiasta. Saattaa olla ahdistuneisuuden tunnetta jännityneisyyttä, mielialanlaskua, monelaista muuta arkielämän hankaluutta ,mikään ei tunnu miltään ja siihen vaivaan otetaan alkoholia, pääsee eroon hetkeksi arjen murheista. Aluksi alko saattaa auttaa, mutta pitkällä aikavälillä usein täytyy annosta nostaa, että hyödyn saisi.
Yksinäisyys siinä lisääntyy, vaikeudet kaatuu niskaan, tunne että on aivan yksin asioiden kanssa. Yksin miettiessä usein asiat voivat saada vääristyneet mittasuhteet.Usealla paikkakunnalla toimii eri yhdistyksiä/ järjestöjä joista voi hakea vertaistukea samoin saada ohjausta ja neuvontaa asioiden hoitoon.
Vaikka kuinka hankalalta asiat tuntuu, niiden puheeksi ottaminen ,jonkun kanssa asioiden jakaminen auttaaa myös itseä hahmottamaan asioita ja saa / antaa kenties oikeat mittasuhteet omiin asioihin. Kannattaa luottaa omaanasiantuntijuuteen ja siihen että elämä kantaa.

Tällä juopolla pullo on käytännössä aina ollut se ainoa kaveri. :confused:

Ja julkiselta puolelta saa vastaansa lähinnä vaan vittuilua, kun on juopon leima laitettu otsaan. :angry: