Pikavipit

Laitetaas oma keskustelu tälle aiheelle, eli pikavipeille. Täällä on varmasti muitakin, jotka on sortuneet ottamaan pikavippejä. Haluaisin ihan konkreettisia neuvoja, kokemuksia, että millä systeemillä olette maksaneet ne pois?

Oma tilanne on se että olen ottanut kolmesta paikasta pikavippejä, 2000 euroa kustakin. Lisäksi omasta pankista on melkein 6000 euroa joustoluottoa, mutta siinä korko on pieni verrattuna näihin ryöstö firmoihin, joten sen maksan tietysti viimeisenä. Pikavippejä on ferratumilta, saldo tällä hetkellä 2005 e, credit24 saldo 2000 euroa, ja vippi.fi saldo 2500 euroa. Tähän viimeisimpään on tullut siis 500 euron edestä kaiken maailman nosto kuluja ym paskaa. Ajattelin että aloitan siitä ja alan maksaa sitä 500 euron lyhennyksillä pois ja muista maksan ne minimi kuukausierät. Kun se on maksettu, siirryn seuraavaan. Kuulostaako tämä järkevältä? Kuinka hirveiksi nuo korot voivat nostaa lainasumma?

Toinen vaihtoehto on, että lainaisin mieheltäni rahat ja maksaisin kerralla kaikki pois ja sitten miehelle takaisin. Se vain vaatisi sen, että koko paska olisi kerrottava sellaisenaan ja en tiedä onko minusta siihen. Enkä voi olla 100% varma suostuisiko hän edes siihen. Omiapa on oppirahat…

Suosittelisin maksamaan ne pois, joko mieheltä lainaamalla. Itse olemme tehneet velkakirjan. Tai toinen vaihtoehto yrittää mennä pankkiin ja niputtaa lainat. Omasta kokemuksesta tässä on se riski, että sortuu uudestaan ottamaan vippejä, sen helppous on houkuttelevaa ja voi olla samassa kierteessä uudestaan. Oma pelastukseni oli, kun menetin niin pienen asian, kuin parkkisakkojen vuoksi luottotiedot, niin enpä ole velkaantunut. Olisin parina kertana varmasti ottanut lainoja jos olisi ollut siihen mahdollisuus. Syksyllä luottotietoni palaavat, niin itse harkitsen omaehtoista luottokieltoa se estäisi velkaantumisen ja korkeintaan jos repsahtaa menee omat säästöt. En tiedä voisiko tuo auttaa. Ja mikäli meinaat mieheltäsi pyytää lainaa, niim kannattaa tehdä suunnitelma, miten pelaamista voisi estää. Omalla miehelläni on palkkatilini katseluoikeudet ja se on rajoittanut repsahduksissakin. Vaikka toivoisin ettei niitäkääm enään tulisi. Lisäksi kannattaa ehkä miettiä, jos niputat lainat ja saat pankista tai jos miehesi lainaa, voisiko se omaluottokielto auttaa tulevaisuudessa. Pikavippien korot ja ne nostopalkkiot ovat hävyttömän isoja ja kierteen saa siinä aika isoksi. Mutta en tiedä olisiko noissa ehdotuksissa mitään järkeä. Ja iso taakka putoaa sydämeltä, vaikka miehesi ei tätä heti sulatakkaan. Se varmasti ahdistaa. Voimia ja tsemppiä sinulle

Sillä, että puolisosi maksaisi velat pois, säästäisi tietenkin paljon korkokuluissa, mutta jos pelaamisesi ei ole hallinnassa, on tuossa omat riskinsä. Yhtäkkinen velattomuus ja helpotuksen tunne johtaa helposti - joskin viiveellä - pelaamiseen ja uudelleen velkaantumiseen. Olehan tarkkana, mikäli tähän vaihtoehtoon päädyt.

Mielestäni nuo summat eivät ole mahdottomia, jos sinulla on kuitenkin kohtuullinen tulotaso. Lyhennät vaan niin paljon kuin mahdollista, kyllä ne lopulta tulee maksetuksi.