Perintä ja ulosotto

Hei,

Ensimmäistä kertaa täällä kirjoitan. Pelaaminen lähti käsistä vuosi sitten, kun voitin useamman kerran useamman tonnin, yhteensä taisi olla 15k voittoa. Kaikki voitot Casinolta, nettiä en siis juurikaan pelaamiseen käytä. Voitot käytin osittain myös fiksusti, matkustelin ja ostin tarvittavia huonekaluja ja maksoin lainaa pois.
Rahankäyttö on aina ollut ongelma, se polttelee. Sitä menee siis kaikkialle.
Täältä palstalta olen saanut voimia olla myös pelaamatta, kiitos kuuluu teille, kun kirjoitatte avoimesti.

Ongelmana on nyt pikavipit (n 10 000e) joista pelaamiseen on mennyt noin puolet. Lisäksi on pankkilainaa n. 28k + luottokortit n 6000e.
Pankin lainat ovat nyt koroilla ja toivon, että saan niitä pitää kunnes vippien maksu paremmalla jamalla.
Luottotiedot on kunnossa, nyt vasta napsahti kaksi ensimmäistä vippiä perintää n. Pelkään niin paljon etten selviä näistä, en uskalla puhua läheisille. Perintäfirmojen korot järkyttäviä, kaikki vipit on max 2000e kpl ja perinnössä yhtäkkiä loppusumma 4000e yhdelle :frowning: :frowning: miten se on edes mahdollista? Eikö korko pitäisi tippua, kun 180 vrk alkuperäisen laskun eräpäivästä on kulunut? Mikä taho auttaisi minua tässä? Sairastan masennusta ja pelkään, että rahallisesti tiukka kevät ajaa minut pelaamaan.
Olen vakituisessa työsuhteessa onneksi ja työstä saan iloni elämään myös huonoina aikoina.

Miten olette toimineet näiden perintäfirmojen kanssa? En haluaisi millään luovuttaa ja antaa mennä ulosottoon :frowning: :frowning:

Kiitos, kun luit.

Suorat rahalainat , eli pikavipit, kulutusluotot yms käyttäytyy perintätoimistoissa aivan eri tavalla kuin vaikka maksamaton puhelinlasku tai muu tavallinen lasku.

Korot on hillittömiä ja tietyissä tapauksissa luottotiedot palaa jo 60 vrk:n jälkeen ilman käräjäoikeuden tuomiota. Noiden rahalainojen korkojen oikeudenmukaisuudesta on paha sanoa mitään.

Hyvä, että olet havahtanut pelihulluuteesi.
Olet vakituisessa työsuhteessa ja velkojesi summat on vielä sellaisia, että pystyt ne hoitamaan. Ota yhteys perintätoimistoon ja sovi maksusuunnitelma jos haluat välttää ulosoton. Mutta jos näyttää siltä, että et selviä niistä kk lyhennyksistä niin anna mennä suosiolla ulosottoon. (sullahan on pankkilaina ja luottokorttivelka myös taakkana). Mutta tärkein asia on nyt se, että pelit loppuu kokonaan.

Monessa tapauksessa ulosotto on paras ratkaisu. Ulosotossa jää kuitenkin aina se suojaosuus. Noin 1/3 ulosmitataan palkasta.
Eli jos nettotulot on 2100 ja niin käteen jää kuukaudessa 1400.

Pahin sotku on mielestäni se, että on velkoja sinne tänne ristiin rastiin: pankille, perintätoimistoille jne. Korot on suuria ja jostain putkahtelee ties mitä piilokuja jatkuvasti. Silloin saattaa olla niin kauhea tilanne, että velka ei lyhen yhtään ja elämiseen jää kuukaudessa vain muutama satanen jos sitäkään. Ulosotossa myös oikeudenmukaisuus toteutuu pääosin. Korot ja muut kulut on just niinku pitää, eikä mitään perintätoimistojen kikkailuja.

Se korko perintätoimistossa tippuu 7% kun 180 päivää on kulunut velan irtisanomisesta tai kokonaisuudessaan erääntymisestä. Perintäveloista kannattaa tarkastaa ainakin pääoma onko se mitä velkaa jäi. Gothia ainakin tykkää lyödä pääoman päälle jotain korkoja.

Kiitos hirveästi, että vastaisitte!

Eilen illalla tulin siihen päätökseen, että päästäisin jo perinnässä olevat vipit ulosottoon. Jos lasken sinne kaikki vipit niin pelkään, että suojaosuus ei riitä vuokraan ja pankkilainan maksuun :open_mouth:
Olen ensimmäistä kertaa elämässäni tässä tilanteessa ja hukassa kuin mikä.

Jos ”päästät ulosottoon” vipit, niin nehän menee käräjäoikeuden kautta, josta tulee tuomio ja sitten vasta ne menee ulosottoon. Tässä kohtaa menee luottotiedot. Silloin pankki sanoo luottokortit irti. Mahdollisesti myös lainan. Tämä kannattaa selvittää, voitko jatkaa sen lyhentämistä.

Ulosottoon menee varmaan kaikki velat. Kun uo vie ekan kerran osuutensa palkasta vuokran, ruoan ja muiden pakollisten menojen jälkeen ei jää oikeen mitään.

Muista huolehtia vuokranmaksusta ja siitä että saat syötävää kun et taida kadulle haluta.

Tuossa vielä tuo uo laskin rotvallinreunalla.fi/uo_ja_ … laskin.htm

Katso uo laskurilla paljo jää.
Kyllä uo aina vuokranmaksuun ja ruokaan jää rahat. On se suojaosuus pienipalkkasella yhteensä kuitenkin vähintään sama minkä saa työtön asumistukina ja työmarkkinarahoina.
Ja jos jää alle ton niin töissäkäyvä uo velallinen voi hakea toimeentulotukea.

Muista, että työttömänä ne velat vaan kasvaa. Töissäkäydessä ne lyhenee.
Sulla ei ole satojatuhansia velkaa.
Noista kymppitonneista suoriudut kyllä.

Uo vie saman verran oli siellä sitten 1 tai monta velkaa. Ja uo on sekin hyvä puoli kaikki velat löytää samasta paikkaa eikä tule koko ajan jotain v*tun perintäkirjeitä.

Ota ensimmäisenä yhteyttä paikkakuntasi velkaneuvojaan,juttele hänen kanssaan,saat sieltä parhaat neuvot,he ovat alan ammattilaisia.Myös takuusäätiö auttaa ongelmissasi. Ja, asioilla on tapana järjestyä, voimia ja jaksamista

Hyviä uutisia :smiley:

iltalehti.fi/raha-nyt/a/13a … c112236acc

Positiivinen luottorekisteri 2023

Sanna Marinin (sd) hallitus on luvannut puuttua suomalaisten ylivelkaantumiseen useilla keinoilla.

Hallitus ryhtyy valmistelemaan julkisen sektorin ylläpitämää positiivista luottotietorekisteriä, joka on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2023. Rekisterin käyttöönoton yhteydessä hallitus aikoo lyhentää maksuhäiriömerkintöjen kestoaikaa.

Positiivisesta luottorekisteristä luotonantajat voisivat nähdä lainanhakijan lainat ja tulotiedot eli saada nykyistä kattavammin tietoa hakijan luottokelpoisuudesta. Tällä hetkellä luotonantaja saa tiedot vain negatiivisista tapahtumista eli mahdollisista maksuhäiriöistä.

Tutkija Majamaa arvioi, että positiivinen luottorekisteri rajoittaisi joltain osin uusien lainojen myöntämistä henkilöille, joilla on jo selviä vaikeuksia aikaisemmin otettujen lainojen takaisinmaksussa.

Lisäksi hallitus käynnistää selvityksen ulosoton suojaosuuden korottamisesta ja muista keinoista pienituloisten ulosottovelallisten aseman parantamiseksi. Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus, ja hallituksen tavoitteena on korottaa ulosoton suojaosaa vähintään takuueläkkeen tasolle.

vituttaa tää ulosotto. Tänä vuonna lähtenyt tileistä jo 1500 ulosottoon (nettotuloista) ja tuntuu, että se ei lopu koskaan.
Oikeasti ihmiset. Joku 20 tonnia on todella ärsyttävä maksella nettotuloista. Ne ulosottomaksut ja korot vie vaan niin paljon. Velkasumma ei lyhene, vaikka erät on suuria. Onneksi enää noin 3 tonnia. On tää ulosottotaival tuntunu kurjalta.

No jos tänä vuonna jo 1500 maksettu ja 3000 jäljellä, niin sullahan ulosotto siis päättyy ihan just! Että onhan sen siis täytyny lyhentyä, vaikkakin varmasti hitaalta tuntuu! itselläni kamppailu ulosoton välttämiseksi vielä jatkuu ja toivon mukaan selviän tästä ilman sitä, vaikka onhan tääkin perseestä että
Velkaa moneen paikkaan :confused:

Heti kun ulosotto loppuu ja velat on maksettu niin hoidan luottotietoihin Ref-merkinnän.
Silloin ne häipyy sieltä nopeammin ja luottotiedot on ns. “melkein puhtaat”.
Suosittelen myös muille ulosotosta selviytyneille.

“”
Ref-merkintä

Kun kuluttaja on saanut maksuhäiriön aiheuttaneen velan maksettua voi hän pyytää Ref-merkintää luottotietoihinsa. Ref-merkinnällä voidaan lyhentää maksuhäiriömerkinnän kestoa luottorekisterissä vuodella. Lisäksi ref-merkintä toimii merkkinä lainanantajille siitä, että maksuhäiriön aiheuttanut velka on maksettu takaisin.

Ref-merkintää täytyy kuitenkin itse pyytää lisättäväksi omiin luottotietoihin. Pyyntö on tehtävä kirjallisesti, ja rekisterinpitäjälle pitää pystyä todistamaan, että velka on maksettu takaisin kokonaan. Luottorekistereitä pitävät Suomessa esimerkiksi Bisnode Finland Oy ja Suomen Asiakastieto Oy.

Ref-merkintä voi helpottaa maksuhäiriön saaneen kuluttajan elämää, sillä maksuhäiriömerkintä estää usean eri sopimuksen tekemisen. Esimerkiksi vuokrarästeistä johtuva maksuhäiriö voi estää vuokra-asunnon saamisen. Jos maksuhäiriöön on lisätty ref-merkintä, voi vuokra-asuntokin irrota helpommin sillä tuleva vuokranantaja tietää, että edellinen vuokravelka on hoidettu. Lisäksi jotkin kulutusluottojen tarjoajat myöntävät lainaa sellaisille maksuhäiriön saaneille, jotka ovat maksaneet maksuhäiriön aiheuttaneen velan takaisin kokonaisuudessaan."

Harvemmin tuo uo lyhentelee velkoja niin, että minimoisi taulukkomaksut. Itse lyhentelemällä yhtä velkaa 177e tai 1.239e-1.764e saa vähän pienemmillä uo kuluilla velkaa lyhentymään. Sairaita summia saa maksella.

P.S 2.680e tai päästää myös vähän pienemmällä taulukkomaksulla muttei taida olla rahaa noin paljoa.

Loppukiri reilut 2800 ja sit uo-helvetti on ohi :mrgreen:
Heinäkuun alusta lähtien tulee jatkossa palkat itselleni :smiley:
Alunperin suunnitelma oli, että olen maaliskuussa kuivilla, mutta hain loppuvuodesta ulosoton lievennystä ja sain sen.
Silloin meni 3-kuukautta vain 400e/kk ulosottoon.

On tämä hurjaa, kun ajattelee miten varakas olisi ilman velkoja. Nelinumeroisella summalla itsekin tässä kuussa lyhentänyt velkaa… itellä on melkeen 23k uota jäljellä ja sit 10k velkaa pankkiin :mrgreen: :cry:

Nelinumeroinen summa kk on hyvä tahti.

Omilla ulosottosivuilla on se valikko päättyneet ulosotot, sen kanssa kannattaa olla tarkkana. Siellä voi olla velkoja, jotka aktivoituu vielä. Siellä päättyneissä näkyy usein myös sama velka monta kertaa jos sitä ei ole saatu perittyä aiemmin.

Joo onhan se hyvä tahti maksaa yli 5%/kk velkaa harmi vaan ettei jatkosta ole tietoa. Miten paljon ylimääräisiin lyhennyksiin löytyy huhtikuussa rahaa ei tiedä kukaan.

Passiivisaatavissa uohon palautuminen onkin ihan oma juttunsa noissa saa olla tarkkana. Onneksi mulla ei ole mitään tuommosia. Jonkun vitosen saa jättää velasta maksamatta uo hyväksyy sen silloin loppusuoritukseksi :smiley:.