Peluri ja alkoholisti

Hei ajattelin kirjoittaa tällekkin puolelle.

Elikkä olen peliriippuvainen ja nyt myös huomannut olevani alkoholisti. Olen 23v mies joka naukkailee lähes päivittäin olutta ja viikonloppuisin sitten paljon enemmän… Arkisin kulutus määrät ovat noin 6-8 olutta illassa ja viikonloppuisin menee noin 12-15 illassa. Tätä on jatkunut vaihtelevasti. Kun erosin tyttöystävästäni lokakuussa lähti juominen taas kasvamaan. Seurustelu aikana pystyin olemaan arkena melkein joka päivä selvin päin, mutta välillä halusin nukkua ^yksin^ ja ottaa olutta pakenin kai tota peliriippuvuutta. Sitten tyttöystäväni kyllästyi pelaamiseeni ja jäin yksin josta seurasi lisää pelaamista ja juominen riistäytyi käsistä. Töissä olen käynyt normaalista eikä se ole siihen onneksi vaikuttanut. Minulle ei tule krapulaa jos juon vaikka 8 tölkkiä olutta illassa aamulla ei ole mitää oloja ja voin lähteä normaalisti töihin.

Haluaisin vähentää kulutustani, mutta en tiedä miten? Pitäisi varmaan etsiä uusi tyttöystävä joka vähän jarruttaisi taas tätä menoa, mutta kuka haluaa tälläisen tupla ongelmaisen…

Aloita tipaton tammikuu. Vaikka tiedän, ettei ole helppoa, mutta kunnon katkaisu vois auttaa alkuun vähentämisessä. Ite oon jo viikon tauon jälkeen huomannut piristyneeni. Sun pitää saada elämäsi raiteilleen, kun on koko elämä vielä edessä. Mieti mille asemalle päädyt, jos et hyppää junasta nyt ja vaihda suuntaa. Ja ihan varmaan se tyttökin sitten löytyy sieltä toisesta junasta :wink: Tsemppiä!

Tänään kävin palauttamassa vanhat hylsyt kauppaan ja ostin vaan vissyä illaksi :slight_smile: näillä mennään.

Hyvä juttu, siitä se lähtee. Tänään on loppuelämäsi ensimmäinen päivä. Vielä kerkiät hyvin mukaan tipattomalle. Täällä jo viikon päivät sekoiteltu limuja ja vichyä. Ilo huomata, että kaljaa ei edelleenkään tee mieli yhtään. Toivottavasti saat myös pelaamisen hallintaan. You can do it, if you really want :smiling_imp:

Hyvä että ostit vichyä. Ja toinen hyvä on se että alkoholi kulutuksensa jo noin nuorenakin huomaa, itse huomasin aikoinaan kanssa jo 18vuotiaana nyt 8vuotta kuitenkin mennyt ja samanasian kanssa painin vieläkin.
Itsekkin pelaan paljon “netticasinoilla” kun olen raittiina mutta se pysyy kuitenkin hanskassa siinä mielessä että voitolla ollaan :slight_smile: toistaiseksi. Juominen on sitten ihan toinen juttu, itsekkin kun jo “lapsena” näin mitä se alkoholi tekee ihmiselle kun isäni aikoinaan joi minun ollessani kotona. Olin tuolloin jotain 6v ja sitä kesti sinne 15vuoteen saakka, jeps olen kiertänyt tässä elämäni varrella kaikki laitokset aina vankilaa/tuki perhettä myöten, ja en voi niistä syyttää kun omaa itseäni, koska kaikki johtunut siitä kuningas alkoholista.
Se on aika riskaapelia peliä tuon alkon kanssa, koska siihen jää vähän “salaa” kunnolla koukkuun ennenkun siis huomaa sen ongelmaksi. Itelläkin asteittain se alkoi meni pelkät perjantait sekasi, sitten menikin jo perjantai/lauantai, sitten koko viikonloppu. Yläasteella otin jo viikollakin alkoholia, kun valmistin sitä itsekkin.
Nyt sit yrittäny tsempata muita siinä hommassa koska tiedän ja kantapään kautta olen oppinut mihin se johtaa.
Esim: Olin 18vuotiaana ekan kerran katkaisussakin, silloin meni synttärit vähä överiksi eli marraskuun 26 aloitettiin dokaaminen joka kesti aina helmikuuhun, siitä seurasi elämäni ensimmäinen kramppi jonka takia hoitoon, oli pienet vitamiinien puutostilat tullut, TUOSSA olisi jo pitänyt uskoa mutta EI. Tuosta pari vuotta eteenpäin kuopiossa todettiin “epilepsia” joka alkon takia tuli sitten pysyäkseen.
Mutta asiasta ei sen enempää, nykysellään pystyn olemaan pitkiä jaksoja nollalinjalla koska jos en minä itse niin TERVEYS on hyvä syy katsoa peiliin. Mutta onnea vielä kerran että olet ottanut askeleen lyhentämistä kohdin.

Tänään taas mennään töttöröö ja ei tunnu vähentäminen onnistuvan alkon suhteen. Pelaamisen kanssa oon ollu koko vuoden kuivilla, mutta alkon kanssa vain pari päivää. Ei näköjään pysty lopettamaan kahta riippuvuutta samaan aikaan. Sitten kun saan elämän hallintaan pelaamisen suhteen kunnolla voin alkaa vähentämään alkon juomista. Tällä hetkellä pelaamisen lopettaminen on numero 1. Pelaaminen on kuitenkin jatkunut yli 10v ja alkon kanssa oon pelannu vasta vakavammin noin 1-2v. Päivä kerrallaan kohti pelaamattomuutta ja alkon kohtuus käyttöä. :slight_smile:

Voimia sulle, älä lannistu. Kyllä se vielä siitä onnistuu! Jos et pysty olemaan kokonaan ilman niin yritä vähentää määrissä. Ota vaikka jotain alkoholitonta väliin…

Jeps niinkuin jessica tuossa JO ilmaisi , niin kannattaa pyrkiä ainakin vähentämään keinolla millä hyvänsä. Ja toivotaan että sellainen “vähentämistyyli” sinunkin kohdallesi osuu. Keinoja on monenlaisia mutta niitä on kokeiltava vaikkei toimiskaan, koska ei niistä missään tapauksessa haittaakaan ole. Ja tsemppiä ANDY89 nyt vaan päivä kerrallaan , rauhallisesti.

Tänään onneksi selvä päivä ja vissyä taas naamariin. :smiley: jännä kun sitäkin on juotava kuin kaljaa. Kohta olen juonut 3l vissyä pariin tuntiin. Minulle tuntuu tuo kaljan tissuttelu olevan pinttynyt tapa josta ei tahdo päästä eroon helpolla. Aloitin nyt samalla pienimuotoisen laihdutus kuurin :slight_smile: yritän 10kg saada pois. Kaljan ansiostahan tohon mahan kohalle on tommonen pieni mätisäkki kasvanut… hyyii. Näillä mennään kohti terveellisempiä elämän tapoja.

Hyviä suunnitelmia , pidät vaan kiinni niistä. Jep onhan tuo kaljamahaa päässy täälläkin kertymään, nyt vain selvänä ollessa ei onnistu laihduttaa ku ruokahalu kasvanut uskomattomasti.
Mut ei tartte puottaa painoaan on aina pysynyt tuossa 77 - 79kg ja pituutta itellä se 178.5cm eli OK sen suhteen , ja eikait pieni kaljamaha haitaksi ole :slight_smile:.