pelivelat

Olen ollut pelikoukussa nyt maaliskuusta lähtien. Joskus pelasin 200e kerralla ja se ahdisti hirveästi. Voi kunpa edelleenkin voisin pelata VAIN tuon 200e.

Kesän aikaan otin muutamasta paikasta vipin, jotta voisin pelata. Hillitysti, rahaa riitti ruokaan ja muihin menoihin.

Kaikki alkoi luisumaan raiteiltaan syyskuun alussa kun voitin netticasinolta 23 000e. Maksoin vipit pois ja ehdin nauttia rahoista noin viikon, kunnes tilillä oli pelaamisen jäljiltä enää 1500e. Pelasin lisää ja voitin melkein kaikki rahani takaisin ja ajattelin, että nyt on hyvä lopettaa, sillä olen vain vähän häviöllä. Kaksi päivää ja kaikki oli pelattu. Otin 2000e kulutusluoton, jotta voin pelata voittaakseni rahani takaisin. En voittanut. Otin lisää kulutusluottoja. En voittanut. Sain palkan. En voittanut. Tilillä tällä hetkellä 18e, palkkapäivään 4 viikkoa ja kulutusluottoja otettu 12 000e edestä. Luotot alkavat erääntyä ennen seuraavaa palkkapäivääni, eikä palkkani edes riittäisi niiden lyhentämiseen.

Ahdistus on aivan sanoin kuvaamaton, näen öisin painajaisia veloista ja kuinka en pysty niitä maksamaan. Voitoistani ehdin kertoa perheelleni, miehelleni ja mieheni perheelle. He kuvittelevat minulla olevan edelleen monta tonnia rahaa. Kenellekään en ole kertonut häviöistä, hävettää niin jumalattomasti.

Mitä ihmettä teen? En tahdo jättää laskuja maksamatta, mutta rahani eivät riitä niiden maksamiseen. Olen yrittänyt netistä hakea muutamalta yritykseltä järjestelylainaa, mutta ei kukaan sitä minulle myönnä. Auttakaa hyvät ihmiset, mitä minä teen?

lisättäköön vielä että kaikki vapaa-aika ja energia menee pelaamiseen. tahtoisin nauttia elämästä ja viettää aikaa läheisteni kanssa. kun mieheni on kotona ja miettii vaikka ystävälleen lähtemistä, toivon että hän lähtisi jotta pääsisin pelaamaan mikä tuntuu ihan kamalalta.

Kuulostaa erittäin tutulta tuo sinun tarina. Nyt on aikasi lopettaa lisävelkaantuminen ja ennen kaikkea pelaaminen ja heti! sinun on myös kerrottava läheisillesi tilanteesta. Tämä peliriippuvuus on helvetillinen sairaus. Itekin olen kertonut omasta tilanteesta vanhemmilleni kun ne näki että minulla oli jatkuvasti paha olla. Rahapelien lopettaminen on avain onnelliseen elämään tiedän sen ja silti olen itekin monta kertaa sortunut pelaamaan tilini tyhjäksi. Noista veloistasi en osaa neuvoa muuta kuin että kannattaa kysyä pankista lainaa niiden vippien maksuun tai parempi jos porukat suostuisi lainaamaan mutta pää asia ettet pelaa enää penniäkään.

Pelaamalla et saa rahoja takaisin. Tästä on lähettävä. Totuttaudu ajatukseen että rahat on menny eikä niitä saa enää takaisin.

Voit yrittää Takuu-säätiöltä saaha takausta järjestelmäluotolle. He eivät myönnä takausta kevein perustein, eli helppoa sen saaminen ei oo.

Ja niin ku cashtn sanoi, voit yrittää saaha läheisiltä takausta lainalle.

Tässä on siis faktat sun tilanteesta:

  1. Et ole tappanut ketään. Kyseessä on vain raha. Se ei ole maailman tärkein asia. Toki raha helpottaa elämistä, mutta ilman rahaakin voit olla onnellinen.

2.Et pysty salaamaan asiaa enää pitkään
Joudut kertomaan asiasta läheisille ja pyytämään heidän apua. Mitä nopeammin tuon teet, sitä parempi! Tämä kakkoskohta on ehkä se vaikein kohta koko sun tilanteessa. Häpeä on niin valtava ettei millään haluais myöntää tapahtunutta. Lisäksi ei haluais tuottaa pettymystä läheisille. Mutta se on vain tehtävä. Ahdistus jota koet nyt, on miljoona kertaa pienempi sen jälkeen kun oot saanu kerrottua asian läheisille. Tottakai he ovat pettyneitä ja aiheestakin, mutta en usko että kukaan hylkää sua tapahtuneen takia. Jos läheiset rakastaa sua, rakastaa ne sua myös vastoinkäymisissä.

  1. Kun oot kertonu läheisille tapahtuneen, voitte yhessä pohtia miten tilanne kannattaa hoitaa.

Kopioin tähän aiemmin kirjottamaani tekstiä ku en jaksa naputella sitä uuestaan.

Asioilla on taipumus järjestyä, vanha ja kulunut sanonta mutta edelleen pitää paikkansa.

Kun vippejä on ottanut niin paljon ettei mistään saa enää uutta vippiä, lyhennyssummat on niin isot ettei pysty niitä enää hoitamaan, mitä kannatta tehä? Silloin ehottomasti yrität sopia lyhennyksistä alkaen pienimmistä summista. Isot vipit/lainat jätät kokonaan huomioimatta. Ja syy on se että kun ulosottoon menee lasku, kulut on suuret riippumatta siitä onko perittävä lasku 50e vai 5000e. Siksi, yritä hoitaa mahdollisimman monta pikkuvippiä/laskua pois. Yleensä pienten vippien antajien kanssa on vaikea sopia maksusopimusta, yritä silti! Vetoa siihen että tilanne on se että joko maksan tämän verran kuussa tai joudun päästämään sen ulosottoon. Isojen vippien/lainanantajien kanssa on helppo sopia maksusopimuksia, mutta jos varat ei riitä kaikkiin lyhennyksiin, hoida pienet laskut pois ja päästä surutta isot laskut ulosottoon.

Jos luet tätä tekstiä ja olet siinä tilanteessa että olet ottanut vippejä joita et pysty maksamaan mutta tiedät että pystyt saamaan uusia vippejä → Älä ota enää yhtään uutta! Mitä nopeammin hyväksyt sen ettei vipeillä/pelaamalla saa taloutta kuntoon, sitä vähemmällä pääset. Mitä pitempään yrität uusilla vipeillä lyhentää edellisiä, sitä syvemmälle suohot menet.

Iso, paha ja kauhea ulosotto. Ei saa uutta vuokra-asuntoa, ei saa puhelin tai nettiliittymää jne. Maine on menny pitkäksi aikaa.

Pelko ulosotosta on paljon suurempi kuin mitä ulosotto todellisuudessa on. Suurin tekijä ulosotolla on se ettet saa uutta velkaa. Ja onko se paha asia? Suurimmat vuokra-asunnon välittäjät vuokraa asuntoja myös luottotiedottomalle. Riippuen firmasta käytännöt vaihtelee, mun kohalla se ei vaikuttanut mitenkään vuokrasopimukseen. Olen asunut kahdessa eri osoitteessa luottotiedottomana, eikä tosiaan asunnon saannin kanssa ollut mitään ongelmia. Jos sulla on tiedossa luottotietojen menetys, hoida puhelinliittymä sitä ennen kuntoon. Jos olet pitkäaikainen asiakas jossain firmassa, voi olla ettei luottotietojen menetys vaikuta mitenkään mahdollisiin tuleviin liittymämuutoksiin ja saatat saaha puhelimenkin osamaksulla. Näin ainaki omalla kohalla. Nettiliittymän kanssa ei mitään ongelmaa. Ainoa mikä on tullut vastaan luottotiedottomana on vakuuksien saanti. Vakuutusyhtiöillä on omat sääntönsä luottotiedottomalle, esim. matkavakuutusta on hankala saaha. Mutta sekään ei ole mahottomuus. Summa summarum, luottotiedottomana olo ei juurikaan näy muualla kuin siinä ettei saa uutta velkaa.

Eli vaikka tili on tyhjä ja laskut menossa ulosottoon, ei elämä siihen kaadu. Ei lähellekkään. Ainoa asia jonka kanssa joutuu painiskelemaan on häpeä. Ja se on vain ja ainoastaan tunne. Tunne joka vaivaa, mutta tunne jolle ei tarvi antaa liian suurta painoa. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, ei vaikka kuinka tuntee häpeää.

Ja niin kuin cashtn mainitsi, et oo tässä tilanteessa ainoa. Moni muu on ollu samassa tilanteessa ku sinä, minä mukaan lukien. Niin siitäki on vaan selvitty. Siksi tiiän että myös sinä selviät!

Suosittelen aloittajalle A-klinikkaa kunhan pääsee siellä suoraan sosiaaliohjaajan puheille. Minä sain siellä hyvää palvelua, jossa minua oikeasti kuunneltiin ihmisenä, mutta varmista siis että sinua on siellä vastaanottamassa sosiaaliohjaaja tai sairaanhoitaja kun menet päivystykseen.

Kiitos vastauksistanne. Olen kyllä rahallisesti niin pulassa kun voi vain olla. En ymmärrä miten ihminen päästää taloutensa tähän kuntoon. Jotenkin päässä vain naksahtaa ja on pakko pelata. Jos päästän ulosottoon nuo velkani, niin niistä tulee varmaan aivan hirmuiset korot ja lisämaksut?

Suosittelen soittamaan Velkalinjaan:
Maksuton, arkisin 10.00 - 14.00
puh. 0800 98009

Tuolta voit kysellä apuja miten kannattaa toimia, ja mm. paljonko kuluja tulee laskusta jos sen päästää ulosottoon.

Voit myös varata ajan oman kuntasi talous- ja velkaneuvojalle:
kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Mak … aneuvojat/

Yleensä velkaneuvojalle pääsyä joutuu odottelemaan, mutta se riippuu ihan siitä millainen jono sillä hetkellä on. Ja velkaneuvojalla käyminen on luonnollisesti ilmaista. Sinne kun menet, ota kaikki, ihan kaikki laskut mukaan, ja myös paljonko tuloja sulla on kk.

Voit myös varata ajan a-klinikalle jos haluat jutella peliongelmasta. Tai voit selvittää toimiiko paikkakunnallasi GA-ryhmä tai Pelirajat’on ryhmä. Siellä on muita pelureita joitten kanssa pääsee puhumaan pelaamisen aiheuttamista ongelmista.

Ja edelleen muistutan sua siitä että et oo yksin! Juuri tälläkin hetkellä moni muu on samassa taloudellisessa ahdingossa ja miettii ulospääsyä siitä. Sitä varten kaikki nuo ylläolevat palvelut on olemassa. Suosittelen käyttämään niitä hyväksi, mitään et menetä mutta voit saada paljon!

Henkilökohtaisesti en suosittele Ulosottoon menemistä. Se on helpoin tapa työntää pää pensaaseen mutta samalla kallein mahdollinen vaihtoehto jossa velat voi jopa tuplaantua.

Mikäli kyseessä on 12Keur velka se ei mielestäni ole niin suuri ettei sitä muuten järkevästi voisi hoitaa. Toki toikin on iso summa muttei mahoton.

Pelailu ensin täysin seis ja sitten jokin järkevä rahoitus noille vipeillesi. Paras olisi suora järjestelylaina pankista mutta itse yksin et sitä saa pelihistoriasi takia mutta hyvillä takaajilla/pantilla saat kyllä.

Takuusäätiö auttaa erittäin mielellään eikä heillä ole mitään kynnystä auttaa sinua mutta tämä tie vie useita kuukausia kevyesti puolivuotta jopa enemmänkin joten se ei ole mikään nopea reitti (itse olen takuusäätiön piirissä ja on loisto juttu)

Tästä linkistä voit lukea UO kuluista, juttu vähän vanha mutta suuntaa antava:
blogit.iltalehti.fi/pauli-vahter … kavipit-2/

En mielelläni haluaisikaan ulosottoon mennä, juuri noiden hirveiden kulujen takia. Tässä tilanteessa vain on paha, kun laskut alkavat erääntyä ennen palkkapäivää… En tiedä mistä saisin nopeasti avun. Tästä vielä kamalampaa tekee se, että mieheni määräaikainen työsopimus päättyy lokakuun loppuun ja sen jälkeen hänkin elää vain työttömyysrahalla ja minun pitäisi hoitaa ruokakuluja tienaavampana osapuolena. Ahdistaa ihan hirveästi.

Takuu-Säätiö käsittelee tällä hetkellä tammikuun lopussa saapuneita hakemuksia, tuollaisen tiedon olin näkevinäni heidän sivuillaan. Siellä on varmaan kauheat ruuhkat. Viime kuussahan rikottiin maksuhäiriömerkinnöissä kaikkien aikojen ennätys Suomessa.

Tässä vaipuu synkkyyteen. En aio itseäni tappaa, mutta kieltämättä on tullut toivottua, että auto ajaisi yli tai joku muu tapaturma hoitaisi pois päiviltä. Tuntuu etten jaksa enää. Hyvä asia on, etten saa enää mistään lisää lainaa. Huono asia on, ettei minulla ole varaa edes ostaa ruokaa tälle kuulle.

Läheisille kertominen on niin vaikeaa, he kun luottavat että olen fiksu ihminen joka pärjää aina. Pahinta mitä tiedän tässä maailmassa on vanhempieni häpeä minusta kun muut sisarukseni ovat aina olleet raha-asioissa (ja muissakin asioissa) järkeviä.

Ymmärrän todella hyvin millaisessa paskatunteessa joudut olemaan se on helvetillistä. Mielestäni sinä voisit jopa harkita väliaikaista masennus tms lääkitystä sillä pahassa olossa ei pysty edes ajattelemaan selkeästi ja korjaamaan ja hoitamaan asioitaan.

Monet suosittelee että noi ongelmat pitäisi kertoa muille mutta itse henkilökohtaisesti olen eri linjoilla. Miksi ihmeessä niitä pitää kaikille vastaantulijoille olla kertomassa että on ollut täys pölvästi ääliö ja sössinyt raha asiansa huolella. Mielestäni se ei auta mitään päinvastoin saa vaan leiman otsaansa.

Toki se voi joillekkin olla hyvä vaihtoehto kertoa jos saa sillä mielenrauhaa mutta taas omalla kohdalla en ole kertonut omia töppejäni kuin Velkaneuvojalle ja Takuusäätiölle. Mun on ihan turha huolestuttaa sisaruksiani tai muita tuttujani tällä asialla eikä asian kertominen mitään edes muuttaisi samat velat olisi edellen päällä. Olen päättänyt hoitaa itse omat soppani mitä olen itse keittänytkin.

Teet tietenkin niin kuin näät parhaaksi. Se että jos ruokarahatkin on loppu voisit ehkä harkita käväsyä sossussa, ne voisi antaa sinulle maksusitoomuksen kauppaan jola hakisit parin viikon sapuskat. Tai kenties jokin EU tms ruoka apupiste josta hakea eväitä siis jos todella rahat on ihan finaalissa.

Noin muutoin mikäli toi velkasi on 12Keur niin se ei ole kahdelle ihmiselle mikään maailman loppu summana jonka kyllä pystyy hoitamaan vaikka hitaamminkin jos tulot ovat pienet mutta pystyy hoitamaan. Tietenkin nyt akuutti vaihe on paha josta pitää jotenkin selvitä. Kun lainasi erääntyy ennen tilipäivääsi sinun kannattaa soittaa velkojille ja kertoa maksuvaiksistasi ja pyytää maksuaikaa ja kenties vaikka järjestellä niihin pienempää lyhennystä.

Paras ratkaisu sinulle olisi saada pankista järjestelylaina jolla kuittaat noi useat pienet ja kalliit kulutusluottosi. Vaatii kyllä takaajat tai pantin. Mikäli teillä olisi jotain myytävää (auto) tms jolla voisi saada helpotusta ensihätään. Auton voisi vaihtaa myös halvempaan mikäli auto on pakko olla.

Pohditte miehesi kanssa yhdessä miten hoidatte tämän (pikkujutun) päiväjärjestykseen ja jatkatte hyvää elämää toisianne rakastaen. Monet ihmiset kamppailee 50Keur ja jopa 200Keur veloissa joten teidän tilanne on vielä hoidettavissa olevissa raameissa, paljon tsemppiä voimia teille sinne.

Minulle tuli mieleen palkkaennakon hakeminen, eli förskotti. Aloittajalla on nyt kuitenkin 2-3 kuukautta aikaa järjestellä asioita, ensin vaikka perintätoimistojen kanssa.

Viime marraskuussa olin seuraavassa tilanteessa: asunnonmyynnistä saadut voitot pelattu ja päälle otettu vielä useita tonneja kulutusluottoja, vaikka niillä asuntorahoilla piti maksaa vanhoja velkoja pois. Ja kaikki tuhannet eurot oli mennyt pelaamiseen. Isoimmat voitot n. 10000 euron luokkaa, mutta parissa päivässä tuli aina nekin kotiutukset pelattua.

Tilanne alkoi olla se, että pian en olisi pystynyt enää maksamaan kaikkia laskuja ja luottojen lyhennyksiä. Olin tietenkin salannut peliongelman kaikilta läheisiltäni, mutta tuolloin vuosi sitten oli pakko kertoa miehelleni, että tilanne on todella paha. Ja siitä alkoi tie parempaan. Pelaamisen lopetin täysin (okei, sallin itselleni loton ja satunnaisesti raaputusarvan tai rivin kenoa tms.), koska ero olisi tullut, jos olisin sitä jatkanut. Suljin pelitilit ja otin tiukan linjan, ettei tililläni tai luottokortillani saa näkyä mitään epämääräistä toimintaa vaan pelkästään normaalia laskunmaksua sekä ruokaostoksia ja vastaavia. Soitin myös velkaneuvojalle, jolle sain ajan kolmen kuukauden päähän.

Velkaneuvojaa varten tein tarkan laskelman sen hetkisistä veloistani ja summahan oli lähes 40000 euroa. En ollut aiemmin suostunut edes ajattelemaan koko velkamäärää ja summahan tuntuikin (ja tuntuu yhä) hirvittävän suurelle. Muutin rahankäyttöni järkeväksi eli käytin rahaa niin, että Takuusäätiön lainantakaus tulisi myöhemmin mahdolliseksi. En käyttänyt luottokorttejani enää ollenkaan enkä ottanut mitään muutakaan uutta lainaa. Kummasti sitä vain pärjästi lähes nollarahalla, koska tili meni aina kokonaan laskuihin. Tietysti minua auttoi tosi paljon mieheni tuki; hän hoiti enimmäkseen ruokaostokset ja asumiskulut, mutta omat menoni olen aina maksanut itse.

Velkaneuvojalla oli tilanteeseeni yksi ratkaisu: Takuusäätiön lainantakaus. Se mielessäni jatkoinkin kurinalaista elämää, vaikka ajatus luottotietojen menettämisestä tuntui todella nihkeältä. Tiukka linja lähes vuoden ajan kuitenkin kannatti, koska sain omasta pankistani luoton, jolla pystyin maksamaan älyttömimmät kulutusluotot ja vipit pois ja nyt lyhennän muutamaa isoa lainaa sellaisilla summilla, että elämiseenkin jää rahaa. Velkaa on tällä hetkelläkin vielä yli 30000 euroa, mutta TIEDÄN, että selviän, mikäli jotain mullistavaa ei tapahdu. Velkaneuvojakin oli sitä mieltä, että tämä oli minulle hyvä ratkaisu, koska pystyn selviytymään ilman Takuusäätiön apua.

Halusin kertoa tarinani ihan kannustusmielessä. Eli pahoistakin peliveloista ja rahavaikeuksista voi selvitä, mutta aivan ensimmäiseksi on lopetettava pelaaminen. Ja muutenkin velaksi eläminen. Elämä on tällä hetkellä aivan ihanaa, kun rahat riittävät normielämään ja velatkin lyhenevät hitaasti, mutta varmasti. Tietysti oma tilanteeni on hyvä kannustavan miehen, hyvän työpaikan yms. ansiosta, mutta jokaiselle löytyy varmasti ratkaisu, mutta sen on lähdettävä itsestä ja omasta oivaltamisesta. Mikään tukiryhmä tai terapia ei auta, jos ei oikeasti itse halua lopettaa pelaamista.

Toi viiminen lause on kyllä niin totta!

Hei!

Päivitystä tilanteeseeni. Löysin netistä luotettavan oloisen miehen, joka tarjosi minulle lainaa. Mies oli itsekin entinen peliriippuvainen ja tiesi tilanteeni ja oli halukas auttamaan minua. Keskustelimme pitkään peliriippuvuudesta ja sain lohtua tähän tilanteeseeni häneltä.

Pantiksi mies pyysi lainalle 1000 euroa, sillä minulla ei ole omaisuutta laittaa pantiksi. Halusin kipeästi isomman lainan, jotta voisin lyhennellä vain sitä yhtä monen pikavipin sijaan. Otin avomieheni nimiin pikavipin 1000 euroa (koska en itse olisi saanut mistään) ja maksoin miehen tilille tämän. Hän lupasi lähettää velkakirjan minulle postitse ja homma alkoi olla valmis.

Mies osoittautui huijariksi ja hän ei ole palauttanut tuota 1000 euroa minulle takaisin eikä myöskään vastaa yhteydenottoihini. Masennuin ja kävin pelaamassa netticasinolla viimeisetkin roposeni pitkän kuivan kauden jälkeen, toivoessani voittavani isomman potin jolla saisin edes tuon mieheni nimiin otetun vipin maksettua. En voittanut mitään ja tilanne alkaa ahdistaa. Tein tuosta miehestä rikosilmoituksen, nyt odottelen saanko rahaa koskaan takaisin. Lainojen lyhennys ja pelaamattomuus on ollut hyvällä mallilla kohdallani, mutta se katkesi tällaiseen tapaukseen. Masentaa taas kovasti. Erityisesti se, kuinka menin sotkemaan myös oman avopuolisoni tähän soppaan.

Ystävät hyvät, tiedän että olin tyhmä luottaessani tuntemattomaan ihmiseen. Älkää ikinä luottako netissä kehenkään, ketä ette tunne. Vaikka henkilö olisi kuinka asiallinen tahansa.

Näin joulun alla masentaa. Rahaa ei ole yhtään, jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Lahjat ovat vain osittain ostettu. Miten tässä taas näin on käynyt?

Olen ollut pitkään hyvin masentunut, elämä ei tunnu enää elämisen arvoiselta. Olen vakavasti harkinnut jättäväni tämän maailman, niin vihainen olen itselleni.

Mieheni ihmettelee miksi en osta meille tavaroita, jotka vihdoin saisin kun nyt on rahaa. Ihmettelee, miksi jääkaappi on aina tyhjillään. Ihmettelee miksi en auta häntä laskujen maksussa kun hänellä nyt työttömänä on vaikeaa. Omat maksuhuomautuskirjeeni tukkivat postilaatikkomme. Olen sentään saanut pidettyä ne piilossa mieheltäni.

Olin jo lähes saanut järjestelylainan kun minulle tuli viesti sähköpostiin ettei se onnistukaan. Välillä siis näkyy valoa tunnelin päässä, asiat ovat alkamassa hoitumaan ja sen jälkeen isku vasten kasvoja saa minut masentumaan entistäkin enemmän. Tahdon vain herätä tästä pahasta unesta. En kestä enää.

Tiedän tunteen. Samat fiilikset täälläkin. Moneen jouluun ei ole ollut varaa ostaa mitään kivaa itselle tai muille. Pelaaminen vie mielen ja valuutat ja sitä on tosi hankala lopettaa… Miksi meidät on rakennettu näin :frowning:

Pahinta tässä on, ettei ehdi edes tajuta kun rahat on mennyt. Minulla menee suurinpiirtein tällä kaavalla: palkka tulee, maksan laskut mitkä pystyn ja jätän rahaa loppukuun menoihin (ruokaan, bensaan jne.). Sitten mieleeni juolahtaa käydä pelaamassa “ihan vähän” casinolle, jos vaikka saisin rästilaskutkin maksettua pois. Ja sieltä tulee voitto! Jesjes, ehdin kotiuttaa rahat. Rahat tulee tililleni ja ajattelen, että nyt kun minulla onkin tässä vähän enemmän rahaa, voin panostaa enemmän ja voitotkin suurenee. Ennenkuin huomaankaan niin tili on tyhjä taas. Nostan vippeinä takaisin kaiken mitä olen ehtinyt palkastani lyhentää eikä rahat siltikään riitä ruokaan loppukuuksi.

Näin salakavalasti ne rahat pelihimoissaan hupenee.

Aika ikävään huijaukseen jouduit :frowning: Ei kai nyt rahaa tosin ikinä anneta pantiksi lainasta? Sehän on ihan paradoksaalista. Mutta kuitenkin, suomen laissa on kiva pykälä, jonka mukaan jos vahingossa laittaa rahaa kenen tahansa tilille, niin tällä henkilöllä on velvollisuus palauttaa se summa pyydettäessä. Oliko teillä jotain sopimusta tästä vale-lainasta? Jos ei, niin voit varmaan vedota siihen, että laitoit vahingossa tms.