Pelikoneet pois ruokakaupoista -kansalaisaloite avattu

Itsemurhayritys, 200 000 euroa ulosotossa ja hukattuja vuosia – peliriippuvaisuudesta kärsineet haluavat nyt peliautomaatit pois ruokakaupoista: “Elämääni pyöritti rahapelaaminen”
mtvuutiset.fi/artikkeli/its … #gs.1psx5h

Toivottavasti allekirjoittajia löytyy - jo nykyisten peliongelmaisten ja heidän läheisensä puolesta, mutta myös tulevien sukupolvien kannalta etteivät jo pienestä pitäen opi rahapeliautomaattikulttuuriin kauppareissuilla. Pelikoneiden “viattomasta” naputtelusta peliongelma on monella lähtenyt ja peliautomaatteihin saa myös menemään jopa tonnin päivässä, kun uskoo, että jossain vaiheessa voittaa. Videolta otin aikaa, kun pelaaja hävisi kympin noin minuutissa. Kaksikymppinenkään ei monesti itsellänikään riittänyt edes viideksi minuutiksi, joten kyllä peliriippuvainen saa peliautomaatillakin elämänsä pilalle ihan muutamassa päivässä.

Todellakin! Tulee varmasti saamaan vastaansa Veikkauksen lobbarit ja syvät taskut, mutta olispa upeaa jos menis läpi. Ehkä seuraavassa sukupolvessa olis vähän vähemmän tätä riippuvuutta.
Tuossa suora linkki aloitteeseen:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3933

Jos kaupoissa, huoltamoilla yms. paikoissa ei olis automaatioita koskaan ollutkaan… Niin saattaisin olla useammankin 10tuhatta euroa rikkaampi nyt…!??

Tahi sit vois pihassa olla parempi auto ja muutenkin leveämpää elämää :mrgreen: …
Sitähän ei koskaan voi tietää, miten elämä olis heitelly…??

Soisin aloitteen menevän läpi ja koneiden katoavan kauppojen auloista… Uskoisin useammankin eläkeläisen rahojen jäävän omiin taskuihin, jos vaihtoehtoisesti pitäisi mennä pelaamoihin rahat työntämään…

Kävin ääneni antamassa…

Ääni annettu ja olo iloisempi kuin koskaan parinkymmenen vuoden aikana pelikoneita painellessa. Epäilyttää vain ettei mitään tapahdu vuosiin ja uusia peliriippuvaisia ennättää syntyä tai moni ennättää syöttää koneille muihin tärkeämpiin asioihin tarkoitetut rahat. Etsitään taloudellista onnea, onnistumisen ja elämysten kokemuksia, pakoa ikävistä elämäntilanteista ja vaikeista ihmissuhteista, tunnetta että voi edes johonkin vaikuttaa ja tulos näkyy nopeasti… mutta kaikki tämä liian kovalla hinnalla.

Kävin allekirjoittamassa ja jaoin facebookissa. Olisi hienoa jos kaikki yrittäisivät jakaa tätä eteenpäin! Saisivat edes yhden läheisen myös allekirjoittamaan. Olisi iso askel peliongelman ehkäisyssä jos saataisiin tämä aloite eteenpäin!

Allekirjoitettu on ja toivottavasti saisi paljon näkyvyyttä!

Kävin myös allekirjoittamassa. Paljonko ääniä vaaditaan jotta menisi läpi?

Kirjoitettu alle… Taitaa tarvita 50 000 ääntä että menisi eduskunnassa käsittelyyn. Vaikkei nyt menisikään, niin tulee saamaan paljon ääniä ja sitä kautta huomiota, jos kuitenkin pikku hiljaa olisi johonkin vaikutusta.

Käydään illalla puolison kanssa allekirjoittamassa. Aion patistaa myös asioistani tietäviä henkilöitä allekirjoittamaan. Itse en ole vuosikausiin enää pelannut näitä kauppojen koneita, mutta sieltä se aikoinaan lähti ja nyt ollaan tässä. Olisipa huikea ajatus, ettei mun lapsella olisi kasvuvaiheen aikana tällaisia kiusauksia :slight_smile:

Täältä vielä lisätietoa:

https://pelikoneetkaupoista.fi/

http://veikkausiloaelamaan.blogspot.com/