peleistä pois äkkiä!

Moi kaikille!
miten tästä eteenpäin…32000e velkaa tällä hetkellä pelaamisen (suurimmax osax) takia, 0e tällä hetkellä tilillä…melkeen kaikki jätetty maksamatta…vakiduuni on, mut en pysty maksaan kaikkea normi tavalla…rahat ei riitä…onnex sain työterveydestä lähetteen psykologille auttaa toiv. alkuun…miten isoix noi velat voi vielä kasvaakaan kun en niitä pysty lyhentää normaalisti? vinkkejä rakkaat kanssakulkijat? :unamused:

Moi Sofia, tuttua tarinaa, et ole ainao täällä jolla 0 euroa rahaa ja 5 numeroinen summa pelivelkaa :frowning:

riippuu monestakin asiasta, montako eri lainaa sinulla on? jos on useita lainoja niin sitten toki kaikenlaiset huomautus ja muut kertamaksut ja mahd. ulosottomaksut nostaa kokonaissummaa jos sinne päätyvät.

Ja sitten tietysti mitkä on lainojen korot?

Kannattaa priorisoida ja maksella pieniä ja kovakorkoisia lainoja pois, tulee ainakin itelle mieleen…

Moikka!

Ihanaa, että oot saanu lähetteen psykologille. Se on se ensimäinen askel, raha on vaan rahaa, mutta SÄ oot tärkeä.

Mutta rahakin tietty merkkaa.
Kuinka paljon oot tottunut budjetoimaan sun kuukausimenoja? Jos et tätä ennen oikeastaan, niin ihan ekana kirjaat paperille kaikki lainapaikat ja summat, niiden viereen minimilyhennykset.

Budjetoi myös sun normaalit elämisenmenot, jotka menee aina kaiken edelle, eli asumiskustannukset ja ruoka. Jos budjetoinnin jölkeenkin näyttäö siltä, ettei sitä rahaa vain jää, voit pohtia soitatko yrityksiin ja yrität tehdä maksusuunnitelmaa, jolloin luultavasti maksat ihan sikana vieläkin enemmän. Vai päästätkö ulosottoon.

Tää mun vastaus ihan superlyhyt, koska tää on aihe, josta tahtoisin kirjottaa sikana, mutta toisaalta en ehkä tarpeeks osaa, kun ei ole konkreettisia numeroita ym nähtävillä.

Kehottaisin sua tutustumaan esimerkiksi ulosotostaeroon.blogspot.com -blogiin. Sielä budjetoinnista, isoista peliveloista ja ulosotosta. Mahtavaa tekstiä ja ennenkaikkea ihana esimerkki siitä miten se elämä jatkuu, kun vaan hyväksyy tän kaiken. <3

Tsemppiä, oot oikeella tiellä! <3

  1. Tee pelaaminen itsellesi mahdottomaksi. Sulje kaikki paikat ja jos mahdollista, anna nettipankkitunnukset jonkun luotettavan haltuun.

  2. Maksa KAIKKI elämiseen menevä heti palkasta. Vuokra, sähkö, vesi, ruoka. Ilman noita ei ihminen pärjää ja asunnottomana oleminen on erittäin, erittäin kurjaa.

  3. Tee tarkka budjetti, avaa kaikki laskut ja selvitä paljonko ja minne olet velkaa.

  4. Sinun velkasumma mahtuu takuusäätiön raameihin. Ota yhteyttä velkaneuvontaan ja pyöritä nuo numerot ammattilaisen kanssa, saat takuulla parempia neuvoja kuin netin forumeilta.

  5. Älä pelaa! Jokainen pelaamatta jättämäsi euro on askel parempaan.

Tsemppiä, raha on vain rahaa ja tuollainen velkasumma on todellakin selvitettävissä, varsinkin kun olet vakitöissä ja haluat nyt jättää pelurin raskaan elon taaksesi!

Kiitos paljon kommenteistanne ja tsempeistä :heart: niitä tarvitaan, koitan tässä lähtee selvittelee näitä henkisiä ja fyysisiä sotkuja, ollaan kuulolla :slight_smile: ensi kertaan.