Pelaaminen ja itseinho

Hei! Olen uusi käyttäjä täällä. Pelaaminen alkoi hedelmäpeleistä viime syksynä. Voittoja tuli ja halusin pelata kotonakin. No silloin astui kehiin netticasinot. Taas voittoja mitkä koukutti. Kädestä suuhun kun elää, niin parin sadan voitto tuntui hyvältä. Sitten ei enää voittoja tullutkaan. Pelasin esim. 30€ ja hävisin. Pelasin lisää, jotta voittaisin menettämäni rahat takaisin. Lopulta olin hävinnyt 500€. Kunpa olisin lopettanut sen 30€ häviämisen jälkeen. Sitten lainasin sukulaisilta ja ystäviltä rahaa elämiseen ja päädyin pelaamaan nekin. Suurin summa minkä olen hävinnyt on 800€. Pelivelkaa ei vielä ole. Summat kuitenkin suuria pieniin tuloihini verrattuna. Miehelleni valehtelen, että rahat on menny laskuihin. Lapsille on keksittävä valheita miksi rahaa ei ole antaa. Morkkis pelistä on niin suuri, että hetkellisesti olen ajatellut jopa tekeväni itselleni jotain. En kuitenkaan tee mitään. Lasten takia. Olin tammikuun alusta maaliskuun loppuun pelaamatta, mutta retkahdin taas. Nyt pitäisi keksiä mistä saan rahaa ruokaan lapsille. Hävettää pyytää vanhemmiltani rahaa ruokaan kun olen jo kohta 40-vuotias. Morkkis ja häpeä on niin kova. En enää tiedä mitä tehdä.

Moikka Miliam

Hyvä päätös hakea täältä tukea ongelmaan! Oot silleen hyvässä tilanteessa, että velkaa ei ole. Kuitenkin huomaa, että ongelmapelaaminen on alkanut kun ei malta opettaa ja pelaamista täytyy peitellä. Kävi mitä kävi niin lainan nostamisen täytyy olla ehdoton ei! Mieti asiaa siltä kannalta että se ei ole vaihtoehto.

Esim miehellesi kertominen voisi helpottaa omantunnon tuskia pelaamisesta ja lisäksi saisit tosi hyvää apua ongelman hallitsemiseen. Voi olla helpointa aloittaa kertomalla että pelaaminenon lähtenyt lapasesta. Voisitko kertoa asiasta vaikka vanhemmillesi?

Tietenkin on mahdollista ettet halua kertoa, mikä on sekin täysin ymmärrettävää. Ongelmasta voi selvitä yksinkin, mutta se on reilusti vaikeampaa. Kun jättää takaportteja pelaamiseen.

Muista ettei lapset varmasti välitä rahoista yhtään verrattuna sinun läsnäoloosi heidän elämässään! Asioilla on tapana järjestyä.

Tsemppiä!

-MS