Parhaat psykoosin/kriisien hoitotulokset maailmassa? ..Suomi

Mutta vain yhdellä alueella - Länsi-Pohjan sairaanhoidon piiri on ollut niin tehokas, etteivät juuri näe skitsofreniaa koko alueella per vuosi (yli 90% pudotus tilastoissa). Ja yli 85% psykoottisista ihmisistä toipuu täysin. Näistä puhutaan maailmalla paljon, mutta Suomessa ei tunnu sana kiirivän - välillä on ollut lehtijuttuja “Keroputaan mallista”, “Avoimesta dialogista” ja Lapin sairaaloista joissa psyykelääkkeitä ja pakkokeinoja käytetään tilastollisesti vähiten muuhun maahan nähden.

Mutta se miten siellä käytännössä konkreettisesti toimitaan; että tarpeetonta jähmeää hierarkiaa vältetään, ja että kriisiytyneitä ihmisiä voidaan tavata sairaalan lisäksi myös vaikka heidän omassa kodissaan tai puolueettomalla maaperällä kahvilassa… Se on suorastaan systeeminen muutos.

Suomessahan saa vaihtaa erikoissairaanhoidon piiriä, tässä ohje: suomi.fi/kansalaiselle/terv … an-valinta

Luin tätä tiivistelmää varten neljä kirjaa ja kasan artikkeleja ja tilastoja ja tiivistin ja editoin tarmokkaasti ja pistin fiineimmät buutsini jalkaan jotta internetin ihmiset kuulis ja pysyis linjoilla. Rallienkuks juonnettu. youtube.com/watch?v=3Y7i5WpFwSk
Tälle tulee kakkososa, ihmiset on jo ottaneet yhteyttä ja kertoneet hyödyllisiä asioita.

Listasin tonne paljon lähteitä, en tosiaan keksi näitä juttuja vaan ite päästäni, hyviä uutisia on vaan vaikee saada tässä poliittisessa ilmapiirissä läpi. Ja oikeesti istun pinossa kirjoja täällä, sopii oikeesti tykitellä kysymyksiä.

Hei, tein tälle jatko-osan: youtu.be/WAlI9evhNkY
Kuus minuuttia.

Toi sama sairaanhoidon piirihän on nyt ottanu toisiks pahiten osumaa näistä koronahommista (Helsingin seudun jälkeen).