Paluu palstalle

Melkolailla vuosi meni ilman päihteitä ja sain itseni todella hyvään kuntoon, sitten päihteet palasivat vähin erin elämään, homma pysyi kasassa ja määrät alkuun pieninä. Sitten elämään tuli riittävästi painetta että löytyi syy vetäistä muutama vähän kovempi ilta. Siihen sitten pikkuinen putki perään. Se perinteinen tarina…

Olo on kuin hakatulla eläimellä sekä fyysisesti että henkisesti.

?
Asiat järjestyvät. Tervetuloa takaisin tiimiin.

Tervetuloa, itsekin tein paluun hiljattain, en tiedä kuinka mones kerta se oli. Eihän se mitään herkkua ole, todeta etteivät rahkeet riittäneet, itsesyytökset, häpeä, angsti, suru you name it, kiertävät kehää päässä… Pääasia, että olet täällä tänään. Siitä voit onnitella itseäsi ja antaa pienen taputuksen myös.

Harmi, että noin kävi. Uutta yritystä vaan.

Se on semmoista tämän riesan kanssa. Näinhän se usein käy, että pitkänkin raittiuden jälkeen tulee kokeiltua ja luultua jotakin homman hallinnasta. Ja muutaman kerran menee ihan hyvin, kunnes huomaa olevansa vanhassa moodissa.
Itsekin lopettanut monet kerrat, olisiko vuosi ollut tätä ennen pisin aika kokonaan selvänä. Siitä on jo aikaa.
Nyt on vakaa aikomus elellä loppuelämä ihan ilman sitä alkoholia.

Voimia sinulle ja muillekin raitistelijoille.

Kiva kuulla sinusta, Uratykinloppu! Uusin eväin liikkeelle, tsemppiä! Täällä ollaan hengessä mukana. ?

Reilu viikko mennyt selvinpäin ja pientä rimpuilua. Onneksi on jo kokemusta niin osaa paremmin suhtautua asioihin, päivä kerrallaan eteenpäin. Väsymystä riittää, pitää se nyt ensin nukkua pois ja vähän treenailla.

Vielä tähän mahtui ratkeamimen, tuli niin huonoja uutisia vielä tuplana että menin viinakauppaan kuin sumussa. Yleensä osaan tuon ratkeamisen jo aika hyvin sivuuttaa mutta nyt ei ollut mitään jakoa. Vähin erin alkaa pää toipua mutta masennus on ollut ihan valtaisi. Kroppakaan ei tykkää hyvää tuosta ryypiskelystä.

Tsemppiä sinulle. Kliseisesti tähän voisi todeta, ettei olo useimmin ainakaan helpotu juomalla, mutta tätä fraasia on turha alkoholiongelmaiselle toistella. Oletko puhunut masentuneisuudesta ammatti-ihmiselle tai ystäville? Tietävätkö ystävät tilanteen? Minusta vaikuttaa siltä, että kaikkein tärkeintä tässä tilanteessa on puhua ja kerääntyä läheisten ihmisten ympärille - olitpa sitten aikeissa juoda tai et. Ajatusten avaaminen ja purkaminen on nyt kaikkein tärkeintä. Sitten, kun olet saanut prosessin takaisin alulle, voi juomisasiaa miettiä uudelleen.

Toivotan parempaa viikkoa. <3

Selvinpäin pysynyt, masennusta ajoittain, univaikeuksia ja perinteistä vieroitusoiretta alkoholista, pelkotiloja ja ahdistusta. Voimakasta tavaraa tuo viina.

‘Sumussa viinakauppaan’, niin tuttua. Kun tuon usvan saisi hälvenemään jäisi monta henkistä harmitusta väliin. Olen kirjannut kännykän muistiinpanoihin syitä miksi en halua juoda. Koetan muistaa lukea ne läpi kun viinanhimo iskee

Edelleen selvinpäin, vaikeaa olla vaikka juoda ei ole tehnyt nyt mieli. Pitäisi varmaan oppia että alkoholismi ei ole vaan omaa syytä ja lopettaa itsensä syyllistäminen.

Olen kanssa listan laatinut ja tehnyt mielikuvaharjoituksia niistä pahimmista oloista. Tällä hetkellä en jaksa mitään muuta kuin mennä päivä kerrallan. Olen vaan niin väsynyt tähän.