Ozempic auttoi lopettamaan

Täällä yksi sarjalopettaja hei! Nyt pakko jakaa: tämä ties monesko lopetus on tuntunut täysin erilaiselta kuin aiemmat yritykset. Aloitin nelisen kuukautta sitten köyttää laihdutuslääkkeenä Ozempicia. Ensimmäiset kaksi kuukautta join vielä vanhasta tottumuksesta. Alkoholista tuli todella huono olo ja krapula oli paha. Sitten päätin (taas kerran) lopettaa juomisen kokonaan joksikin aikaa. Eli mistään absolutismista en edes haaveillut (tai uskaltanut haaveilla, koska kaikki aikaisemmat repsahdukset). Ajattelin vain olla juomatta niin pitkään kuin pystyn, ehkä noon kuukauden. Kuinkas kävikään? Tällä kertaa juomattomuus ei tehnyt tiukkaa eikä alkoholia ole tehnyt mieli oikeastaan yhtään tai kertaakaan. Olen ollut jopa tilaisuuksissa, joissa normaalisti tulisi ihan varmasti juotua ja missä “kaikki” muut ovat juoneet. Olen ollut juomatta ilman mitään ongelmia nyt jo melkein kaksi kuukautta. Eikä mitään tarvetta juoda tai lopettaa juomattomuutta. Ei vain tee enää yhtään mieli alkoholia. Ei tarvitse laskea päiviä, jotka on ollut juomatta tai miettiä koko asiaa. Tältä kai tuntuu ihmisistä, joila ei ole alkoholiongelmaa. Ainoa asia, mikä noihin edellisiin yrityksiin on muuttunut, on tuo lääkitys. Googlailin sitä ja siitä löytyi itse asiassa melko paljon juttuja, että se vie “viinan himon”. Kyselin varovasti muutamalta tutulta, jotka sitä käyttävät ja he sanoivat samaa. Ajattelin nyt jakaa tämän kokemuksen, koska jos mikään voi tehdä lopettamisesta yhtään helpompaa, toivon, että se kaikkien tiedossa ja kaikilla myös mahdollisuus sitä käyttää. Ilman reseptiä (jonka saa vain diabeeteksen hoitoon) lääke toki maksaa reilun satasen kuukaudessa, mutta kyllä siihen alkoholiinkin rahaa menee. Ja lääkkeellä voi olla alkuun sivuoireita (niitä annostuksia kannattaa sivuoireiden minimoimiseksi noudattaa, eikä nostaa alussa liian nopeasti annostuksia vaan seurata ohjeita). Siinä myös jotain riskejä, mutta huomattavasti vähemmän kuin juomisessa. Tsemppiä kaikille lopettamiseen!

Minulla on lääkityksenä naltreksoni, jonka kanssa olen joskus vuosia sitten juonutkin ja raja tulee aika äkkiä vastaan: ei vaan maistu. Nyt ei tee mieli muuta kuin päästä alkoholista kokonaan eroon ja naltreksoni tasaa myös mahdollisia juomishimoja, jotka ovat minulla olleet nopeita ja impulsiivisia. Samoin se tuntuu hillitsevän tupakanhimoa.

Sattumaako, että naltreksonia käytetään myös laihdutuslääkkeenä?

Häh? “Ilman reseptiä maksaa reilu satasen kuussa”? Eikö tuo ole reseptilääke, ei kait sitä saa ilman reseptiä? Tai no… tilaileehan ihmiset kuulemma viagraa yms. netistä, mutta eihän niistä tiedä, mitä ne sitten oikeasti nappulat on… Meinasitko että darkwebistä ozempiciä tilaamaan?