Oxycontin lopetus

Moi! Viesti myös kuivaushuoneessa, mutta siellä trafiikki on melko hiljaista ja alan asiantuntijat eivät välttämättä jaksa rekisteröityä kommentoimaan asiaa. Siksi myös tähän.

Sain aikoinaan trauman takia käyttööni Oxycontinia, 20mg x2pv noin kuukauden ajaksi. Tiesin siitä hetkestä, että tämä on mun juttu ja lähtee lapasesta. Silloinen virallinen käyttö ajettiin alas hallitusti kun käytin vain muutaman kuukauden tuota 40mg kokonais päiväannosta. Reseptiä ei tietenkään uusittu kun ei tarvittu enää trauman parantumisen johdosta.

Nyt myöhemmin olen hankkinut Oxycontinia muualta ja annos on ollut 20mg - 60mg päivässä josku 100mg. En käytä iv, mutta joskus murskaan ja sniffaan aineet. Tätä on jatkunut nyt lähes päivittäin vähän alle puoli vuotta.

Millaisia vinkkejä teillä on seuraavan suhteen:
Minulla on jäljellä noita contteja alasajoon siten, että voisin vaikka tehdä lopetusta portaittain vai onko siinä järkeä?
Esim:
1 päivä 60mg
2päivä 60mg
3päivä 40mg
4päivä 40mg
5päivä 40mg
6päivä 20mg
7päivä 20mg
8päivä 20mg
9päivä 10mg
10päivä 10mg

Onkohan tuollainen pudotus järkevä tahti ilman, että saa itensiiviä refloja aikaiseksi? Kerran lopetin seinään ja tuli klassiset vilunväreet ja vatsaoireet, joita nyt olen vältellyt.

Lisäksi joskus nuo Oxyt loppuu ja kyllä niihin on ollut rahaa laittaa lisää, mutta toivoisin päästä irti tuosta myrkystä. Ulkopuolinen apu esim A-Klinikalta tai työterveydestä ei tule kysymkseen tällä hetkellä. Lisäksi minulla lopettamisen varalle hoidettu bentsoja sekä jos subua varuiksi. Lisäksi löytyy vähän panacodeja viimeistelemään tilannetta. Toivotaan että ei ole tarvis!

Kaikkia vinkit ja kannustuspuheet tervetulleita! Erityisesti, onko tuo portaittainen liian nopea lopetus?

Sul on aikamoiset varalääkkeet oxycontinin mahdolliisin viekkarehin. Monet ovat joutunut lopettamaan oppareiden käytön ihan seinään ilman mitään tukipillereitä. Hyvää jatkoa sinulle, rakas lapsi.

Kun et ole IV käyttänyt niin eiköhä tuollainen pudotus ole aika mieto. Henkiset mieliteot sitten on toinen juttu

Usein jotkut jotkut 20mg - 40mg päiväannokset lopetetaan seinään mutta varmaan että käyttö ollut lyhyemmän aikasta

Jossain tääl oli neuvo (lääkäri sanonu) et repsahdukset ei haittas, en sit tiedä. Ite ottaisin ainakin subua tai panacodeja jos tulee kiusaus benzojen kanssa.

Tsemppiä, ei noihi refloihin kuole! Paperin perusteella oot varutunu lopettaa hyvissä ajoi eikä vast sitku kaikki aineet loppu

Kiitos viestistä. Ne jotka ovat lopettaneet seinään ovat rohkeita ja saattavat olla ajautuneet jo sellaiseen tilanteeseen, että ei mitään “omia apukeinoja” ole tarjolla. Saa nähdä onko itsellä mielenlujuus ja nämä tukipillerit riittävät. Voisin silti kuvitella, että yksi tukisubu nyt ainakin löytyisi käyttäjille jotka haluavat irtaantua opiaateista.

Ei ole tullut mitään vastausryöppyä kyllä. Kokeilin Googletellakin aihetta, mutta tuntuu että jokaisella käyttäjällä on vähän erilainen “tapering off” metodi. Ei kai siinä auta kuin kokeilla tuolla mitä laitoin. Ehkä jopa välissä pitää välipäiviä.

Arvostan edelleen, jos joku voi vinkata menenkö ihan metsikköön tuolla suunnitelmalla! Kivaa Sunnuntaita kaikille!

Tosi vaikeaa neuvoa mitään yleispätevää tiputustahtia oksikodoninKAAN kohdalla, kun se on todella ihmiskohtaista, kuinka hyvin/huonosti kukin vieroitusoireita kestää. Jotkut ovat sitä mieltä, että nopealla kertarykäisyllä pääsee lopulta helpommalla, kuin viikkoja tai jopa kuukausia kestävällä tiputuskitkuttelulla ja joillekin sopii sitten juuri päinvastainen metodi. Ei tuo sinun suunnitelmasi sinänsä mitenkään tuhoontuomitulta kuulosta, joten kokeile nyt ainakin ihmeessä.

Pitkäänhän oksikodonin fyysiset reflat eivät kestä, vaikka voivatkin olla hyvin rajut. Psyykkinen riippuvuus voikin sitten olla huomattavasti vaikeampi ja pitkällisempi rasti, kuten nimimerkki Tosikko jo mainitsikin. Kertomasi vilunväreet ja vatsavaivat eivät kovin pahoilta refloilta kuulosta(Mulla on kokemusta Oxy-refloista kylmä kalkkuna -tyylillä ja se oli täyttä helvettiä, mutta eivätpä ne onneksi 3 vrk. pidempään kestäneet), mutta jos kärsit noista nykyistä käyttöhistoriaasi lyhyemmällä käytöllä, tilanne voi toki olla nyt tyystin erilainen.

Buprenorfiini on ihan hyvä vieroituslääke. Sen reflathan ovat huomattavasti lievemmät, jos toki vastaavasti pitkäkestoisemmat. Riippuu toki niidenkin kesto ihan siitä, kuinka pitkään buprea on käyttänyt. Älä kuitenkaan ns. lennosta vaihda oksikodonia bupreen, vaan anna Oxy-reflojen ensin alkaa ihan selkeästi. Muuten saattaa hyvinkin käydä niin, että bupre aiheuttaa aivan helvetillisen olon kumoamalla Oxyn vaikutuksen ns. laakista.

Tsemppiä :slight_smile: .

Mitään vastausryöppyä on turha odotella tällä saitilla, sano että olet itsetuhoinen niin ehkä joku sosiaalialan mod vastaa.

Varmaan jo irti. Mut Oxyt on ihania kun niitä käyttää, hyvät nousut ja erinomainen lääke kaikkii laskuihin. 5 vuotta menny ja kuokkuunhan siihen jäi. Oli sit kipupolin ja päihdepsykiatri kanssa tapaaminen, että saa annosta alemmaks. Ja itsellä toimi erittäin hidas tiputus, kerralla lopetus jos annos esim. 100mg/ vrk… joutuu osastohoitoon tai sit pitää olla helvetin hyvät aineet viekkareihin.