onko zyprexa huumaava lääke?

??

No onhan se varsin huumaava kyllä, mutta sen huumauksen laadusta voidaan olla monta mieltä. :unamused: Ei se mikään varsinainen huumausaine ole, vaan neurolepti, joka vetää aivot jumiin ja aivan vitun pahasti. Tunnen tosin erään, joka pitää sen vaikutuksesta, mut mikäs siinä jos tykkää nukkua 48h putkeen ja herättyäänkin on vielä ihan pihalla kaikesta.

^^ Kyllähän Zyprexa päähän kolisee ja varsin lujaa koliseekin, toki annostuksesta ja ihan ihmisestäkin riippuen, mutta aika harva ihminen siitä neuroleptizombiekoomailuolosta nauttii ensinkään :unamused: . Tosin, jos sulla on siellä paha psykoosi päällä tai esim. olet skitsofreenikko, niin saatat toki kokea harhojen lievittymisen ja ns. pään normalisoitumisen ihan miellyttävänä olotilana, mutta ei Zyprexalla mitään viihdekäyttöarvoa ole, päinvastoin. Ja jos nyt jostakin kumman syystä sattuisitkin pitämään neuroleptiolosta, niin Zyprexalla, kuten kaikilla lepteillä, on sen verran vakavia ja jopa hengenvaarallisia sivuvaikutuksia, ettei niitä todellakaan kannata ilman pätevää syytä popsia.

Itse en todellakaan pitänyt Zyprexan aiheuttamasta olosta. Hyi vittu sentään :angry: ! Psykoosiini se kyllä auttoi ihan hyvin, mutta kun akuutti tilanne oli selätetty, niin jätin moisen paskalääkkeen hyvin nopeasti sikseen, enkä ottaisi uudestaan muuten, kuin todellisessa hätätilanteessa, eli sen psykoosin uhatessa.

joo, kun lääkäri ja päihdetyöntekjä meinasivat, jotta näitä olisi pakko syödä. työssä, missä käyn ei saisi olla huumaavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena. työn johdolle, tai terveyden hoitajille täytyisi valehdella tms…

^ Siis tuohan riippuu ihan siitä, mihin vaivaan sä Zyprexaa syöt, kuinka tottunut olet kyseiseen lääkkeeseen jne. Jos sulla ei ole siihen mitään toleranssia ja sitä on määrätty sulle tyyliin johonkin unettomuuteen, ahdistukseen tmv., jotka eivät ole ensinkään neurolepteillä hoidettavia vaivoja, niin todennäköisesti menet Zyprexasta sen verran kujalle, että työsi jälki kärsii siitä muutenkin, eli eipä tarvitse edes vaivautua valehtelemaan siellä töissä. Joillekin ihmisille, siis juuri sellaisille, jotka kärsivät selkeästä psykoottisuudesta, Zyprexa saattaa päinvastoin mahdollistaa sen, että he pärjäävätkin sen avulla työelämässä, kun taas ilman sitä(tai jotakin muuta leptiä) olisivat niin sekaisin päästään, ettei työnteosta ainakaan tulisi yhtään mitään.

Oletko sä syönyt vielä lainkaan Zyprexaa? Siitähän sä pian huomaisit, kuinka se vaikuttaa toimintakykyysi. Toki sen aloitus kannattaa ajoittaa esim. lomapätkään tai viikonloppuun, eikä ihan kylmiltään rynnätä sinne työpaikalle koheltamaan heti lääkkeenoton jälkeen. Eivät nuo neuroleptit missään seuloissa näy, joten sen puolesta voit olla huoletta, mutta toimintakykyysi ne saattavat tosiaan vaikuttaa sen verran, että työnteko menee ainakin aluksi, ennen kuin olet tottunut lääkkeeseen, sen verran tahmaiseksi touhuksi, että pomo saattaa ihmetellä sitä, vaikka kuinka väittäisit, ettet ole ottanut mitään. Ei tuota lääkettä siis huumausaineeksi luokitella tavanomaisen huumausaineluokittelun mukaisesti.

Psykoosia tms väittävät minulle. Olen syönyt aiemminkin, enkä ole katsonut mitenkään hyödylliseksi itselleni. Ilmeisestä vainoamisestani kerroin ja tätä väännetään psykoosiksi tms. Paremmin työt onnistuu ilman. Kiinnosti/ kiinnostaa luokittellaanko tälläistä huumaavaksi lääkkeeksi. Väitettiin jottei olisi, mutta mielestäni yleensäkkin aivotoiminnan käpälöinti olisi huumaamista…

^ Ei Zyprexaa siis huumausaineeksi luokitella, vaikka se siellä pääkopassa saattaa tuntuakin paljon kovemmin ja vaikuttaa toimintakykyyn paljon enemmän, kuin moni huumeeksi luokiteltava lääke. Tuohan juuri onkin hassua, tai paremminkin surkuhupaisaa, että suurimmassa osassa neuroleptejä ei ole sitä kolmiomerkintää pakkauksessa, vaikka ne, ainakin minulla, enkä taatusti ole ainut, vaikuttavat esim. autolla ajamiseen ja oikeastaan ihan minkä tahansa toiminnan sujuvuuteen paljon, paljon enemmän, kuin esim. benzot tai huumeiksi luokiteltavat kipulääkkeet :smiling_imp: . Noista kahdesta viimeksi mainitusta pääni ei mene läheskään niin jumiin, jonka seurauksena mm. huomiokyky kärsii, kuin lepteistä. Tämä on tätä “neuroleptivillitystä”, joka on nyt laajalti vallalla, eli ne ovat muka niin harmittomia lääkkeitä, jotka eivät aiheuta edes riippuvuutta, vaikka oikeasti aiheuttavatkin ja pirun pahaa aiheuttavatkin, ja esim. benzot ovat hirveitä huumeita, joita ei saisi kenellekään määrätä koskaan, koska niihin voi jäädä koukkuun ja blääääähbläääähblääääh :imp: :unamused: . Se virallinen huumausaineluokitus on siis näissä tapauksissa käytännössä jokseenkin yhdentekevää.

En nyt todellakaan ota kantaa siihen, olisitko leptilääkityksen tarpeessa vai et, mutta jos sä kerran olet ihan työkykyinen ja koet voivasi paremmin ilman ko. lääkitystä, niin eihän sun sitä mikään pakko ole syödä. Jos lääkärisi painostaa siihen, niin siinähän painostaa. Ei sille ole pakko kaikkea kertoa :wink: . Ei se sun lekurisikaan mistään seulasta tms. näe sitä, oletko ottanut lääkkeesi vai et.

Nyt heitän tähän väliin kysymyksen, johon ei ole pakko vastata mutta kenen sä koet vainoavan sua, miksi ja miten? Itselläni on nimittäin kokemuksia ihmisestä, jolla tuo (siinä tapauksessa kuvitteellinen vainoaminen) meni todella pitkälle ja olisi tarvinnut niitä neuroleptejä tilan tasaamiseksi aikoja sitten, mutta kun ei suostunut vapaaehtoisesti syömään. Joskus nuo lääkkeet ovat todella ihan tarpeen.

Asiaan liittyvä jatkokysymys. Kävin hoidossa ja minulle kirjoitettiin Risperidon Orionia… Tämä päihdehoitaja, jonka luona käyn, kertoi jotta tätä olisi pakko syödä. Muutoin vastaava aine voidaan antaa pistoksena tms tahdostani riippumatta. Ei kai mitään tälläistä lääkettä voi pakottaa ottamaan, jos ei hoidossakaan pidetä?

Kyllä se kaiketi voidaan. Ainakin yhdellä sukulaisellani pistetään leptit pistoksena, koska jätti aina napit syömättä ja psykoosi puhkesi ja oli vainoharhainen.

Voidaanhan se injektoida joo, mutta tietysti se edellyttää sitä, että huomattaisiin se, että olet “sekaisin” ja et käytä lääkkeitä. Jos et ole missään polin kirjoilla, niin eivät kai ne sitten tule sua kotoa hakemaan piikille, jos et lääkkeitä käytä, etkä aiheuta huolta kanssaeläjissäsi.

…minun mielestä tälläisessa tapauksessa olisi ennemmin laitoshoito paikallaan.

Yleensä kyllä laitoshoidon jälkeen vasta jossain vaiheessa siirrytään noihin injektioihin, jos potilas ei ole ottanut lääkkeitään ja on takana useita laitoshoitojaksoja jonka jälkeen lääkkeiden syöminen pillereinä on lopetettu.

Haluaisitko laitoshoitoon? Kyllähän lääkäri voisi tehdä sulle lähetteen sinne, jos susta tuntuu nyt liian vaikealta tai ei riittävältä tuo psyk.polin hoito. Tuntuu että laitoksistakin kotiutetaan monesti liian aikaisin ihmisiä. Vaikeaa saada hoitoa nykypäivänä mielenterveysongelmiin, se on todella surullista.

haluaisin hoitoon, missä kunnollisen diagnoosin saisi, eikä pelkkää reseptiä. en haluaisi syödä lääkkeitä, koska vaikuttavat työkykyyn.

ja muutenkin, mahdolliset haittavaikutukset niin kauheita.

Luonnon masennuslääke - https://nuvialab.com Olen ollut uniongelmainen ja ajoittain masentunut jo esiteinistä asti. Ystäväni suosituksesta päätin kokeilla Restilen-valmistetta ja olen ollut todella tyytyväinen. Unenlaatu on parantunut enkä ahdistu enää yhtä herkästi. Käytän tuotetta ensisijaisesti masennuksen ennaltaehkäisyyn.