Onko 900mg lyricaa vaarallista?

On ihan hirvee ja sekava olo, haluaisin jo irti näistä. Mut pelottaa et onko toi jo tappava annos?

ei pelkiltään. mutta jonkun muun aineen kanssa sekasin voi olla kohtalokasta. itte sekoilin n. vuosi sitten viinan ja lyrican kanssa. reilu gramman verran lyricaa ja 4 promillen kännillä pääsi sairaalaan. oli kyllä toleranssia lyricaan aika paljon. muuten olisin päässyt varmaan kylmiöön.

lyricasta on oikeestaan aika helppo päästä eroon. varsinkin alkuun tiputtelu on ihan kohtuullisen kivutonta. itte tiputtelin suoraan 600mg:aan. siitä kuukauden välein aina tiputus. ensin 450mg:aan, sitten 300mg:aan ja sitten 225mg:aan. tuossa kohtaa alkaa huomaan, että on jo vähän vaikeuksia tiputella. voi lopettaa siitä suoraan, tai sitten tiputella mitenkä nyt haluaa. mutta kun kerran tiputtaa, niin ei parane ottaa yhtään “ylimäärästä”. ei se kuitenkaan vaikuta sillätavalla, kun haluaisi. toleranssi vaan nousee. huomasin muuten itte sellasen, että kun veteli noita tollasia gramman annoksia, tai ylipäätään isohkoja määriä, niin oli jatkuvasti ihan paska oli. ihan sama ottiko enemmän, vai vähemmän, niin silti oli kokoajan paska olo. jotenkin oli liikaa kokoajan lyricaa. tuossa n. 600mg alapuolella aloin huomata, että olo paranee hiljalleen, mitä vähemmän on kemikaalia elimistössä. erikoista. eihän se lyrica muutenkaan mitenkään kunnolla euforisoi. varmaan sitä oli vaan liikaa.

Hei!

Suurin suositeltu annostus on 600mg päivässä, joten onhan tuo jo sinällään suosituksia suurempi annostus. Olot tuskin enää paranevat annosta nostaessa mutta haittavaikutusten riski kasvanee. Haittavaikutuksia yli 800 mg annoksilla on muun muassa rauhattomuutta ja sekavuutta. Liekö mainitsemasi oireet nimenomaan Lyricasta johtuvia?

Onneksi Lyrica eli pregabaliini ei itsessään ole erityisen vaarallinen eli kuolettava isoinakaan annoksina. Ongelmat tulevat sitten, jos Lyrican yhdistää muihin keskushermostoon vaikuttaviin lääkkeisiin, päihteisiin tai alkoholiin. Silloin 800 milligramman päiväannoksella on jo ilmaantunut kuolemaan johtaneita yhteisvaikutuksia. Vältä siis yhteiskäyttöä.

Lyrican valmisteyhteenveto suosittelee käytön lopettamista asteittain vähintään 1 viikon kuluessa. Mielestäni 1 viikko - tai parikin - on aivan liian lyhyt aika. Sinun tilanteessasi kannattaisi ehkä pyrkinä ensiksi jokseenkin nopeasti tuohon 600 mg annokseen (= pahimmat olotilat pois?) ja josta sitten alkaisi laskea hiljalleen alaspäin. Vaikkapa viikon tai kahden välein annoksen pienennystä? Varaisin kokonaisvieroitukseen aikaa useita kuukausia; kokonaisuus ratkaisee. Jotkut voivat laskea annosta nopeastikin, toisille on parempi edetä huomattavasti hitaammin. Kun annosta kerran pienentää, niin entiseen ei saa enää palata (aivan kuten edellinen kirjoittajakin sanoi)!

Viimeisten tablettien jättämättä ottaminen voi olla yllättävän hankalaa, vaikka muuten annoksen pudottaminen sujuisikin nopeasti (henkiset ja mahdollisesti fyysisesti vieroitusoireet). Varaudu siihenkin. Jääkaappi täyteen hyvää ([size=85]mutta terveellistä[/size]) ruokaa ja juomaa sekä jotain mielekästä tekemistä viemään ajatukset muualle olotiloista!

Tsemppiä!

Itse olen syönyt lyricaa yli 2000mg annoksilla. Kouristisriskihän siinä on.