Olisitko mentori kohtalotoverillesi?

Eräs aloitteleva lopettaja pyysi täällä henkilökohtaista tukijaa ja keskustelukaveria itselleen. Otin kopin ja nyt olemme keskustelleet s-postin kautta. Mielestäni jutut lähtivät luistamaan hyvin ja toivon voivani olla hyvänä tukena hänelle lopettamis taistelussaan.

Nyt on jo toinenkin lopettaja kysynyt samanlaista apua. Pelkään ottavani liikaa vastuuta omalle kontalleni jos otan useamman keskustelijan mukaan. Ehkäpä henkilökohtaista apua tarvitsevia on enemmänkin?Siispä kysyn teiltä, hyvin edistyneet lopettajat:

[size=150]Voisitko ajatella olla henkilökohtainen tukija uudelle lopettelijalle? [/size]

Keskustelu tapahtuisi yksityisellä kanavalla valintanne mukaan. Tärkeää on luottamuksellinen suhde; keskusteluja ei ruodita missään muualla. Ei täällä plinkissä ei kotioloissa eikä kavereiden kesken. On paljon asioita koita ei haluta kirjoittaa tänne plinkkiin julkisesti, mutta joista pitäisi voida puhua. Kaverin kesken.

Tässä ketjussa voi ilmoittautua mentoriksi tai mentorin hakijaksi.

Lukekaa ensin ko henkilön kirjoituksia täällä, jotta tiedätte sopisiko kemianne yhteen. TÄMÄ EI OLE MINKÄÄN YHTEISÖN SAARNA- TAI KÄÄNNYTYSFOORUMI, tässä etsitään luotettavaa tukihenkiöä.

Ehkä plinkin toimitus voisi jalostaa ideaa?

Kuten toisessa ketjussa totesin voin olla keskustelukumppanina. Olen muutaman ihmisen kanssa sitä aiemmin tehnytkin mutta silloin se oli ihan kasvokkain.

Täällä netissä keskustelu voi toimia anonyymisti. Avasin sitä varten uuden turvamailin, jonka osoite on:

DaveD52@protonmail.com

Hyvä juttu Dave2. Kiitos.

Naiset varmaan haluaisivat keskustella naisten kanssa (useimmiten, luulisin) joten löytyisikö myös naismentoreita?
Kuten kirjoitin, tässä ei tarvita koulutusta eikä asiantuntijuutta muusta kuin omasta selviytymisestä. Eikä tämä velvoita mihinkään loppuelämän yhteyteen. Jos alkaa tuntua siltä ettei pysty/jaksa/kemiat ei toimi, voi aina kertoa kirjekaverilleen että haluaa lopettaa. Puolin ja toisin. Kunhan et lopeta ilmoittamatta siitä toiselle. Siitä jää paha maku.

Mikä on turvamaili? Miten/missä se tehdään ja miten se toimii?
Uusi asia minulle, enkä nyt löydä ohjetta siihen.

Protonmailin kotimaa on Sveitsi ja hehän ovat tunnetusti tarkkoja yksityisyydestä. Nettisuvuillaan sen toiminta on selitetty.

Voin myös ilokseni kertoa, että on ollut ja on, senverran rohkeita ja ennakkoluulottomia naisia, että voivat keskustella, henkilökohtaisista ja aroistakin asioista, miehen kanssa, netissäkin.

Niin että oli pikkuisen johdatteleva tuo aiempi kommenttisi, mutta ei sentään estänyt.

Minä olisin myös valmis vastaavaan. Löytäisin mielelläni keskustelutukea naisesta, iällä ei ole niin väliä, mutta tottakai se auttaa jos elämäntilanne on suurinpiirtein sama kuin itsellä. Loppupeleissä ei silläkään ole niin väliä.

Todella hienoa Dave2, että olet ollut jo tukena. Ymmärrän kuitenkin täysin, että vastakkaista sukupuolta edustava tukihenkilö tai tuen antaja on suhteessa olevalle vaikea asia tai vaikea asia hänen puolisolleen. Se ei välttämättä ole rohkeudesta tai ennakkoluulottomuudesta kiinni, vaan siitä että uskoutuisi henkilökohtaisissa asioissa jollekin ulkopuoliselle toistuvasti. (Yksi näkökanta tähän asiaan, yhtä oikeita ja päinvastaisia on varmasti paljon).

Ei ollut tarkoitus olla johdatteleva, enkä ymmärrä miksi asian niin koit. Ajattelin vain miten intiimeistä asioista haluaa avautua, ja haluaako avautua toista sukupuolta olevalle. Onhan se vanha sanonta “puhua kuin mies miehelle” ja käännettynä “nainen naiselle”. Ehkä olen liian vanhanaikainen ymmärtämään. Bellan esille tuomaa suhdejuttua en tajunnut edes ajatella. Voihan sekin olla este jos kumppani on mustasukkaista lajia.

Mutta jokainen hakee sellaisen keskustelukaverin jonka haluaa, ei tässä kukaan rajoita ketään, En minä ainakaan.

Voihan se olla, että usein sukupuoli yhdistää jollakin tavalla ja voi löytää yhteneväisiä elämäntilanteita, joita varmaan jotenkin sivutaan. Mutta toisaalta, eihän sitä koskaan tiedä ja kapeakatseinen ei ole tarkoitus olla. Tässä on kuitenkin yksi iso ja tärkein asia käsittelyssä. Ja tuo mustasukkaisuusasia. Kyllä se kieltämättä tuntuisi hieman oudolta, jos asia olisi toisinpäin ja toinen osapuoli uskoutuisi jossakin asiassa naiselle, mutta alkaa olla jo aivan sama. Vertaistuki olisi aivan hyvä, oli nainen, mies tai siltä väliltä. Ihminen. Aivot ja puhe- tai kirjoituskyky olisi plussaa.

Belle, olet tuonut selvästi toiveesi ajatusten vaihdosta. Asiaa voisi auttaa jos vielä aktivoituiset sen verran lisää, että loisit itsellesi jonkun anonyymin mailin vain tätä varten ja ilmoittaisit sen tänne. Sellainen voisi innostaayhteydenottoon.

Ei liity mitenkään tähän mutta sitä ihmettelen, että tämä palsta on niin hiljentynyt. Koronako on syy.

Voisin laittaa sellaisen tänne, jos joku ilmaisisi ensin täällä halunsa olla yhteydessä. Voin kyllä laittaa, jos yhtään näyttää siltä, että keskustelu voisi onnistua. Vilkaisepas esim sinä mailiasi. ?

Hei Belle123. Voit laittaa minulle viestiä. Katsotaan olisiko meistä tukea toisillemme.