Oletko käynyt ulkomailla?

No hei,
Olen paljon kirjoitellut matkoistani täällä Plinkissä.
Olen raitistumiseni jälkeen matkannut rinkkani kera monissa paikoissa.
Mm, Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Ranskassa, Espanjassa.
En koskaan aikaisemmin ole matkaillut yksin. No ehkä muutamia reissuja ruotsiin.
Nykyisillä matkoillani olen kävellyt, kansallispuistoissa, tunturilla, vuorilla, sekä Pyhiinvaeltajana suurella vaelluksellani vuonna 2019. Kävelin tuolloin ranska-espanja vaelluksen. Yli 1 200 000 askelta alle kuukaudessa.
Miksi kävelen ja vaellan? ?
Minulle tarjottiin mtt-palveluissa lääkitystä pääni sekavuuteen. En halunnut sotkeentua lääkkeisiin vaan kysyin muita mahdollisia vaihtoehtoja.

  • Liiku luonnossa, se auttaa.
    Minä liikuin, ja liikun yhä koska unohdin kysyä kuinka pitkään minun tulee tuota reseptiä noudattaa. :wink:
    Luulen että olen tullut sopivasti riippuvaiseksi luonnossa kulkemiseen.
    On todella hyvä lääke. Kokeilkaa.

Putkis, miljoonia askeleita oikeaan suuntaan.

Kiitos.

Hei Putkis. Sinun reissutarinasi on varmaan olleet monelle Plinkin foorumin parasta antia. :slight_smile: Minäkin olen ilolla joskus vilkaissut ketjuasi, jossa on todella ihania tarinoita kuvien kera reissuistasi. On myös kivaa että olet kirjoittanut kirjan (kuten minäkin, köh köh : )

Minä olen käynyt paljon ulkomailla, mutta en ole tehnyt sitä samalla lailla kuin sinä, eli vaeltaen. Minä olen mennyt maasta toiseen vain lentokoneiden, laivojen, junien ja bussien kyydissä.
Olen käynyt: Ruotsi, Viro, Latvia, Englanti, Ranska, Espanja, Sveitsi, Italia, Saksa, Tanska, Kreikka, Kiina, Thaimaa, Intia, Argentiina. Jotkut noista Euroopan maista vain pikaisesti ohimennen inter raililla. :slight_smile:

Putkiksen vaellusmatkat kiehtovat, vaikka itse tyytynyt toistaiseksi päiväretkeilyyn, kun en jaksa kantaa tavaroitani :blush:

Noin 55 maassa olen käynyt, joissakin monia kertoja. Olin 17 vuotias kun lähdin ekan kerran ypö yksin ulkomaille. Sen jälkeen matkoja tehty niin paljon kuin kukkaro ja työt ovat sallineet, välillä seuran kanssa jä välillä yksin.

Ylihuomenna jälleen reissuun lähtö pitkästä aikaa. Aina olen matkoista innoissani mutta nyt melkein jännittää kun edellisestä ulkomaan matkasta on jo 20 kuukautta :laughing:

Itse pidän kovasti Thaimaasta, mutta ikävä maa päihdeongelmaiselle. Thaimaahan jää helposti koukkuun ja esim alkoholisoituu, kun aina löytyy ryyppyseuraa ja tekemistä

80 ja 90-luvuilla tuli tehtyä paljon matkoja.

Etelän rantakaupunkeihin ja myös Keski-Euroopan maihin. Tykkäsin kovasti…

Viime vuosina enää lähinnä laivalla käyny!

Ruotsissa useasti, Norja, Tanska, Malta, Kreikka, Ranska, Espanja, Kuuba

Olen käynyt Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Venäjällä, Saksassa, Tanskassa, Itävallassa, Puolassa, Tsekissä, Slovakiassa, Sloveniassa ja Kreikassa. Lisäksi olen käynyt aikoinaan lapsuuden perheeni kanssa Norjassa ja Espanjassa, mutta en tiedä lasketaanko noita, kun olin niin pieni, etten muista kyseisistä reissuista paljoakaan. EU:n alueella on siis tullut vain reissattua, poislukien toki Venäjä.

Olen ehdottomasti kaupunkilomailija. Rantalöhöäjää minusta ei saa. Ulkomaan festareilla tykkään myös käydä ja Saksan Wacken, Tanskan Roskilde, Tsekin Brutal Assault ja Slovenian Punk Holidays on tullut koluttua.

Turkki, Kreikka, viro, Latvia, Venäjä. Suurin osa perheen kanssa, Venäjällä myös aika kosteita reissuja aikanaan. Parhaat muistot perheen kanssa tehdyistä reissuista, joistain muista muistikuvat vähän sumuisia… Kasinoille tuli rahaa mätettyä ja joskus saatua, kaikkea pientä kivaa. 2019 edellinen laivamatka emännän kanssa. Se oli oikeasti mukava reissu :smiley:

Käytiin isännän kanssa Flixbussin kyydillä pienellä Liettuan seikkailulla tuossa viikonvaihteessa. Idea oli alunperin isännän. Itse en heti innostunut. Ei siksi, että minulla olisi ollut mitään Liettuan matkaa vastaan sinänsä, vaan siksi, että olen kuullut/lukenut juttuja, että Flixbussien rys… anteeksi, venäläiset kuskit ajelevat niin, että saa pelätä henkensä edestä ja muutenkin englanninkieltä taitamattomien kuskien kanssa on tullut kaikenlaisia, kielimuurista johtuvia epäselvyyksiä. No, turhaan pelkäsin. Kaikki meni ilman kommelluksia ja oli muutenkin kiva reissu. Pari päivää ja yksi yö pällisteltiin Vilnan kaupunkia ja yöelämää.

1 tykkäys

Saksa, Tanska, Ruotsi, Iso-Britannia, Kypros, Kreikka, Italia, Vatikaani, Itävalta, Viro

1 tykkäys