Olantsapiini

Moi! Mulla ollaan aloittamassa kyseistä lääkettä todnäk 5mg annostuksella. Luin nuita haittoja, josta pisti silmään tuo lihominen. Unilääkkeen tilalle ja ahdistusta hoitamaan. Itse en löytänyt syytä tälle lihomiselle. Eli kysymykseni on: lisääkö se valtavasti ruokahalua vai onko siinä jokin muu syy? Olisin kiitollinenvastauksista :sunglasses:

Moi!

Mulla on ollut Olantsapiini 10 mg iltaisin vuosikaudet enkä ole lihonut.

t. Juhani

Okei. Eli täytynee vain testata

Noh, omalla kohdallani tästä ei ainakaan uneen ole :laughing: päin vastoin, lääke virkistää oloa.

Mulla ei ole määrätty unettomuuteen vaan mielialan tasaajaksi.

t. Juhani

Mulla sekä uneen, ahdistukseen ja kaksisuuntaisen hoitoon. Menny muutamassa päivässä nyt aineenvaihdunta lukkoon täysin. Muuten jees, ei oo pameja tarvinnu popsia. Ja olan annos on 15mg

Mulla myös kaksisuuntainen. Olantsapiinista ja Litosta huolimatta joudun popsimaan pameja ahdistukseen. Olen pahan manian johdosta ollut useamman kerran suljetulla osastolla. Nyt Ola ja Lito pitäneet jo vuosia manian poissa, mutta eivät auta toiseen suuntaan eli masennukseen ja ahdistukseen. Siksi pameja kuluu, mutta en ylitä annoksia!

Mulla todellinen tuskan paikka on satunnaisesti vaivaavat Levottomat jalat nukkumaan mennessä. Mutta olen keksinyt siihen lääkkeen: Otan vuoronperään kylmää ja kuumaa suihkua. Vaimo ei vaan tykkää että häiritsen yöllä suihkulla naapureita!

Hyvää kesän jatkoa! :wink:

t. Juhani

Joo. Ihan kauheeet makeanhimot iskeneet varmaan tästä lääkkeestä. :laughing: itsekin olin hoidossa, kun meni masennusniin pahaksi. Nyt päällä brintellix elokuuhun.
Kesän jstkot myös sinne :slight_smile:

Virallisemmin lääkkeaineen kehittäjien sanoja lainaten antipsykootteja ei Ole tarkoitettu kuin muutaman kkn käyttöön. Mikäli ei aura, älä syö, ainakaan vuosia.

Aivot muistavat kroonistumisen ja liikenne kärsii. On nimittäin tarkoitettu vain akuuttiin psykoosiin.

Valmisteyhteenvedon mukaan olantsapiini lisää syömishalua sekä vaikuttaa veren sokeri- ja rasva-arvoihin. Tutkin myös hieman tietokantoja: eläinkokeiden perusteella (2017) se lisää ruokahalua, häiritsee sokeriaineenvaihduntaa, heikentää fyysistä aktiivisuutta ja myös kalorien polttoa.

Käyttämäsi annos on kuitenkin maltillinen. Kannattaa tietoisesti seurata syömisiään ja muistaa liikkuakin hieman (arkiliikunta!). Lääke ei välttämättä tee selkeää TAAS ON NÄLKÄ -fiilistä, vaan annoskoot saattavat hiljalleen ihan huomaamatta kasvaa ja tulee santsattua herkemmin jälkiruokaa. Terveellisiä[size=85] (ja vähäkalorisia) [/size]kasviksia lautaselle enemmän :slight_smile:

Mulla menee 10mg iltaisin ja en ole lihonnut.

Mulla nää uuden polven “epätyypilliset” antipsykootit kyllä tuppaa lihottaan. Varmaan useammankin mekanismin kautta, mutta sekä mulla että mun miehellä tulee iltaisin hirveet mässyt lääkkeen oton jälkeen, pahemmat kun pilvessä! Ongelma omalla kohdalla vaan, että varsinkin ketiapiini aiheuttaa myös nielemisvaikeuksia = jos otan lääkkeen ennen iltapalaa niin jossain kohtaa kesken syönnin en pysty enää nielemään. Ei siis mitään nielemisvaikeuksia, vaan totaalinen kyvyttömyys niellä. Hyvä että en oo tukehtunu. Onko kellään muulla ollut samanlaista olantsapiinista tai ketiapiinista?

Toinen oire näistä (lihomisen lisäksi) nuo välillä vaivaavat levottomat “jalat” (mikä on musta ihan typerä nimitys koska koko keho siinä on levoton eikä pelkästään jalat; vaikee pysyy paikallaan vaikka väsyttäiskin – se jos mikä on hanurista). Ootteko huomanneet? Kumpi on tämän suhteen parempi/pahempi, olantsapiini vai ketiapiini?

Mulla tulee ketiapiinista kans yli 150mg annoksella nielemisvaikeuksia nii ihan turha yrittää niellä silloin muuta kuin nesteitä, ja olantsapiini + levomepromatsiini aiheutti levottomia jalkoja, käsiä ja selkää mutta kun tarpeeksi kauan söin kyseisiä lääkkeitä niin ne ‘‘levottomat jalat’’ meni ohi… söin myös levottomiin jalkoihin Akinetonia mikä helpotti hieman sitä sätkimistä… nykyään olen tottunut kumpaakin lääkkeeseen enkä koe minkäänlaisia sivuvaikutuksia.

Onnekas. Ehkä minun pitäisi myös säätää annosta.