Nyt se loppuu ihan oikeasti.

Ensimmäinen kerta kun mä puhun, tai no siis kirjoitan tästä aiheesta. Pakko saada ulos päästä näitä ajatuksia, mut hävettää liikaa, että pystyisin kenellekään läheiselle kertomaan.

Mulla on peliriippuvuus. Siitä on reilu vuosi, kun ensimmäisen kerran eksyin nettikasinoiden ihmeelliseen maailmaan. Alkuun se oli ihan suht harmitonta ja voittojakin tuli, mut liian nopeesti se käänty siihen et rahaa kulu enemmän ja enemmän ja takasin ei tullut mitään. Oon jo kertaalleen sen päätöksen viime vuonna tehny et nyt loppuu, mut tässä sitä taas ollaan. Nyt on edistystä sen verran et pelikiellot päällä, tai siis tilit suljettu pysyvästi. Kunhan vain en avaus enää yhtäkään uutta :frowning:

En mä oikeasti edes tiedä et miks mä pelaan. Viimesen puoli vuotta siitä jää vaan paska maku suuhun ja sille rahalle olis kyllä muutakin käyttöä. Vaikka ensimmäisenä maksaa velkoja pois. On tullu elämässä vähän enemmänkin turpaan, asiaa sen enempää avaamatta totean et raha-asiat oli päin honkia jo ennen pelaamista. Ehkä se onkin osittain se syy pelaamiselle, toivoi jostain helpotusta siihen ikuiselta tuntuvaan köyhyyteen.

Ennen tätä oon jo selättänyt huumeongelman sekä syömishäiriön. Riippuvuus tuntuu vaan vaihtuvan uuteen… tavallaan vois kuvitella et jos noista oon jo ylös noussut et tää pelaamisen lopettaminen olis helppoa, mut ei, se on vaikeampaa ku mikään aiemmin. Toisaalta pelottaa et mikä sitten tämän jälkeen tulee.

Mut nyt mä oikeesti päätän ja lupaan, et se elämä laitetaan kuntoon. Rahat käytetään ensin velkoihin ja sitten johonkin kivaan, kunhan se ei ole pelaamista. Jos jollakin on heittää mulle vinkkejä, miten pidätte mielihalunne aisoissa niin otan niitä vastaan enemmän ku mielelläni! Ehkä se tästä vielä iloksi muuttuu :neutral_face:

Tsemppiä! Sinulla ei onneksi ole vielä kovin pitkä pelihistoria. Suosittelen ulkopuolista apua, peliklinikka, tiltti, a-klinikka… tai peli poikki - ohjelmaa. Tohon jälkimmäiseen ei tosin vähän aikaa sitten otettu uusia hakemuksia jonon purkamisen takia. Tämän päivän tilannetta en tiedä.

Itseäni auttaa konkreettinen tekeminen pelihimon syttyessä. Siivoan, tiskaan, käyn kävelyllä tai lähden ruokakauppaa, jotain muuta ajateltavaa. Itselläni pelihimo kestää muutaman minuutin ja on sitten ohitse. Uutena asiana olen kokeillut erilaisia hengitys-rentotumis harjoituksia. Niitä löytyy youtubesta ja tuntuu auttavan.

Sitten on olemassa erilaisia pelaamisen esto-ohjelmia. Jonka aion itse ottaa käyttöön ensi tilipäivänä, ne blokkaa pelisivut tietokoneelta, padiltä ja puhelimesta.

Ilmeisesti velkaa sinulla ei ole, hyvä, hyvä. Nyt vaan hurjasti tsemppiä ja voimaa päätökseesi!

Kiitos vinkeistä! Liikunnasta saa jonkin näköistä helpotusta, vapaapäivät on niitä vaikeimpia pitää ajatukset kurissa ja itsensä pois pelien luota.

Ja siis onhan mulla velkaakin, pikavippiä n. 1500€. Nyt siihen sain kuitenkin valoa tunnelin päähän, tulossa sen verran paljon veronpalautusta, että minimisummaa lyhentämällä + sitten joulukuussa palautuksista loput maksamalla pääsen eroon niistä vielä tän vuoden aikana. Sitä en malta odottaa. Rahankäyttö yhtään mihinkään on alkanut ahdistaa, kun tiedostan, että oon elänyt yli varojen enkä missään nimessä halua kerryttää lisää velkaa :frowning: