Nyt saa riittää.

Kesästä lähtien on kypsynyt ajatus yrittää lopettaa lääkkeiden väärinkäyttö. Eksyin tänään sitten pitkästä aikaa tänne lukemaan juttuja ja ajattelin luoda oman nimimerkin, koska muutamien vuosien takaa en entistä enää muistanut…

Oon keski-ikäinen pitkään päihdeongelmista ja riippuvuuksista kärsinyt. Hoitojakin on jonkin verran takana, Myllyä myöten (12 vuotta sitten). Silloin laskin alkoholin pääaineekseni, vaikka kannabis ja erilaiset lääkkeet oli silloinkin mukana jossain määrin.

Olin n. 6 vuotta raittiina, opiskelin, perustin perheen, sain töitä…Lopulta kuitenkin lääkkeet hiipivät elämääni ja meni 1,5 vuotta jolloin kuvittelin alkuun, että eihän tämä mitään haittaa kun ei kukaan mitään huomaa, enkä sekoile…Kunnes aloin sekoilemaan lopulta ja juomaankin vielä lääkkeiden lisäksi. Lopussa myös amfetamiini tuli jossain määrin mukaan. Lopulta jäin töissä kiinni päihtyneenä olemisesta työajalla. Hoitoonohjaus ja kuukausi laitoshoidossa. Palasin lopulta töihin ja elin pitkäaikaisen mielialalääkityksen kanssa.

Kului jonkin aikaa, koitin palata AA ryhmiin joissa tuli viime vuosikymmenellä paljonkin käytyä, en oikein saanut niistä kuitenkaan kiinni. N. kaksi vuotta sitten monien koukeroiden ja tapahtumien kautta mulla diagnosoitiin ADHD ja n. 1,5 vuotta sitten aloitettiin Concerta lääkitys. Alkuun se auttoi paljon, vaikka aloin jonkin verran sitä välittömästi myös ylikäyttämään, syömään pureskelemalla ja välillänuuskaamaan. Lääke oli jo entuudestaan tuttu ja olin sitä ilman reseptiä satunnaisesti käyttänyt aikaisemmin sen aikaisemman lääkekierteeni aikana, en silloin pitänyt sitä kuitenkaan kovin kiinnostavana päihtymistarkoituksiin, olin bentsokoukussa josta hankkiuduin lopulta kontrolloidusti a-klinikan kanssa eroon. Nyt tämän vAjaan parin vuoden käytön jälkeen on tohon väärinkäyttöön jonkinlainen mieltymys kehittynyt ja kesällä aloin itselleni myöntämään, että tää ei mun kohdalla ole ihan adhd:n hoitoa silleen miten lääkäri on tarkoittanut. Usein joutuu pitämään taukoa ihan normikäytöstäkin kun kaikki on jo vedetty ja kaikki päätökset siitä, että nyt mä käytän vain määrätyn terapeuttisen annoksen aina, ne ei montaa päivää pidä. Ja koko homma on alkanut ottamaan aivoon…Olen ollut aika eristäytynyt tän ajan ja se syvenee jatkuvasti…haluun vaan jumittaa ittekseni kotona. Rytmejä on vaikea pitää yllä kun yöt tuppaa venymään myöhäsiksi, vaikka mä aika hyvin nukunkin concertasta huolimatta, mut silti ne venyy…

Nyt olen päättänyt, että jotain täytyy tehdä. Ajatuksena on kokeilla siirtyä Stratteraan, koska mä tarttisin kuitenkin keskittymiseen apua että pärjää ja jaksaa työelämässä. Toivottavasti se sopii mulle. Kaikkihan ei ole siitä kokeneet apua saaneensa, joillain pahoja sivuvaikutuksia ym.

Olennaista olisi myös palata ryhmiin, AA ja NA, koska mulla on niistä kuitenkin se kokemus, et ne jeesaa. Tällästä tarinaa, palaan asiaan kun projekti etenee. Olen kyllästynyt valheeseen ja eristäytymiseen.

Viime yönä loppui useamman vuorokauden kiihtyvä putki concertaa isoja annoksia. Nukuin 9 tuntia ja herättyä päänsärkyinen ja huono olo. Tänään aion olla ilman. Viime aikoina on tullut tavaksi päivinä ilman concertaa juoda muutama olut avuksi, niin nytkin. Hain särkylääkettä ja kolme kaljaa joista vain yhden join matkalla kotiin, kaksi säästän illaksi. Huomenna pitäis jo olla parempi olo. Käyttö vaan kiihtyi viimeisen vuorokauden aikana, koska ajatuksissa on lopettaminen…" Vielä kerran…kunnolla…"

Ainakin lohduttaa tieto siitä, että stimulanttien kanssa on erilaista kuin vaikka bentsojen tai nikotiinin kanssa. Fyysiset vieroitusoireet ei ole kovin pahat. Pari päivää ja on melko normaali olo. Toki adhd:lle se ei välttämättä ole kaikin puolin herkkua se normaali olo. Mutta kyllä mun pitäis pärjätä. Jotenkuten olen pärjännyt ennenkin ilman lääkitystä.

En halua mustamaalata adhd lääkkeitä. Ne toimii kyllä hyvin siihen mihin tarkoitettukin, eikä ihmisellä jolla ei ole pitkää päihdetaustaa takana varmaan kovin helposti ongelmia niiden kanssa tule. Mutta addikti on aina addikti, sille ei vaan voi mitään. Se on tiukassa, eikä kerran kunnolla omaksuttuja asioita ja toimintatapoja pysty koskaan pyyhkimään lopullisesti pois…etenkin kun “palkinto” on niin välitön kuten päihteissä.

Päätä jomottelee ikävästi yhä vaikka särkylääkettä otinkin jo reilu aika sitten. Josko nukahtaisi hetkeksi…Tänään ja koko viikonlopun otan levon kannalta. Maanantaina töihin…Viikonloppuna voisi yrittää saada itsensä käymään vaikka NA palaverissa…

Hyvää viikonloppua kaikille!

Toinen päivä ilman metyylifenidaattia. Päätä ei enää ole särkenyt tänään, vähän pientä hermostuneisuutta ollut, mutta siedettävää. Nukuin taas lähes kellon ympäri yöllä ja ruoka on tänään maistunut…Päivällä kävin pienellä kävelylenkillä ja kotona olen tehnyt pitkään rästissä olleita hommia. Jotkut taitaa saada concertasta enemmän virtaa, mut mulla ei ole liikunta maistunut koko aikana kun olen sitä käyttänyt ja meen siitä yliannosteltuna aika jumiin ja lähinnä haluan lukea netistä kaikenlaisia salaliitto juttuja tuntitolkulla, katsella pornoa ja muuta epämääräistä. Sille yritän nyt myös laittaa stopin, koska ne saa mut ahdistumaan pidemmän päälle…Eli jos on pakko surffata netissä, niin etsii sitten jotain positiivisempia aiheita joiden ympärillä pyöriä. Jopa etsinyt uskonnollisia blogeja ja sivustoja täs parin päivän aikana. Tullut siihen tulokseen, että jos mua ei mikään saa muuttumaan, niin olen valmis etsimään apua vaikka uskonnosta vaikka se on mulle aika vaikeeta. Mutta kun tää maailma ja yhteiskunta ahdistaa mua aivan tolkuttomasti, enkä löydä “kotiani” millään näistä vallitsevista arvoista, enkä ole koskaan sopeutunut oikein mihinkään enkä tuntenut kunnolla kuuluvani mihinkään ryhmään, en enää osaa kurkotella mihinkään muuhunkaan suuntaan.

Liikunnasta aion hakea tukea ja aloittaa taas 3 vuotta sitten jääneen saliharrastuksen. Saan siitä tosi hyviä fiiliksiä, päihteisiin verrattuna sen saavuttaminen vaan on tosi kovan työn alla, mutta lopulta myös paljon kestävämpää. Siinäpä mun eväitä elämänmuutokseen, perhe, liikunta, henkisyys/hengellisyys, NA/AA (josko huomenna pääsis palaveriin pitkästä aikaa?).

Tänään en ole enää olutta juonut, mutta vähän mun mieli suunnittelee jos huomenna muutaman ottaisi…

No niin, mikä on tilanteesi? Noidankehä?
Tiedät hoidossa olleena ja raitiina ollena nämä kuviot kuitenkin verrattain hyvin. Ryhmät jeesaa sinua, joten miksei sitten niihin.
Eikös olekkin tämä riippuvuuus toisaalta aika selkeä homma, että miten kuviot menevät?