Nuuskan lopetus

Onko kellään vinkkejä parhaaseen tapaan lopettaa nuuskaamista? :smiley:

Täällä keskitytään alkoholiin, mutta saattapa sitä kuitenkin vastuksia tipahdella.
Paras tapa on tietenkin se, mikä kullakin saa aikaan sen toivotun muutoksen. Mulla nuuskankäyttö käytännössä tyrehtyi, kun saatavuus oli riittävän vaikeaa ja kallista. Siis nuuskasta eroon “pääsin”, mutta vaihdoin sen sitten jo aiemmin ajoittain käyttämääni nikotiinipurkkaan. Käyttömäärät oli reilusti yli suositusten, kun oli tottunut reiluun nikotiinimäärään.
Nikotiinista pääsin lopulta eroon lukaisemalla Allen Carrin kirjan ‘Stumppaa tähän’. Kyseinen opus löytyy aika hyvin kirjastoista, joten ei tartte rahallisestikaan panostaa, jos ei tahdo.
Hölmöltä ajatukselta se tuntui aloittaessa, ettäkö yksi kirja mitään auttaisi ja kirjan tekstikään nyt ei ollut mitään viihdyttävintä luettavaa, vaan ennemmin rasittavaa jankkausta. NLP (neuro linquistic programming) lienee jotenkin tässäkin taustalla - vähän niinkuin oli osana raitistumistanikin. No joo, mutta pääasia, että pääsin lopulta nikotiinista eroon. Ihan on tarpeeton aine se.

Nuuskan käyttö ainakin itellä ruokkii kaljan käyttöä joten ensisijaisen tärkeää olisi päästä myös nuuskasta eroon. Kohta 20 vuotta nuuskaamista takana, välissä oli 3 vuotta käyttämättä mutta nikotiinipurkkaa purin sitäkin enempi. Nyt toista päivää nuuskaamatta ja pahalta tuntuu mutta tuntuu ettei enää ole muuta mahdollisuutta jos meinaa kaljastakin erossa olla. Ite koitan jotenkin samaistua ihmiseen jotka eivät tupakkaa käytä että pärjääväthän noikin ilman.