norspan

norspan 20mg. kuulin että käsivarteen liimattuna erittää tasaiseen tahtiin buprenorfiinia 7vuorokauden ajan, totta vai ei?

entä jos leikkaa 1/4 osan ja pureskelee tunnin ajan?

haluaisin tietää asiasta, siksi täältä kysyn :sunglasses:

Älä nyt helvetissä mene sitä pureskelemaan!!!

voisitko selventää asiaa? ku en tiedä oikein siitä laastarista… :open_mouth:

Sen vaikuttava aine on tosiaan bubre. Ja 20 mg on voimakkain vahvuus laastarista. Itsellä se meni kipulääkkeenä pidemmän aikaa tuolla voimakkuudella ja se vaikuttaa elimistössä sen 7 vrk, mutta se ei ole todellakaan mitään 24/7 euforista sekaisin oloa, vaan siihen jotenkin tottuu, kivut lähtivät ihan tehokkaasti, mutta e3rittäin paljon kutiseva ihottuma tuli tilalle laastarista. Itselleni norspan ei sopinut ollenkaan, mulle tuli ihan vainoharhainen olo siitä, aivan kauhea, vaikka kivut veikin! Nosto 10mg laastarista 20mg:hen lamasi hengitystä todella paljon ja oli aivan kamala olo. Se siinä tosiaan oli, että lamasi hengistystä myös. Jätä suosiolla sekaantumatta laastariin, se on hengenvaarallinen, jos sulla ei ole mitään opiaattitolea!!! Mulla se oli nimenomaan siis kipulääkkeenä, eli tuohon voimakkuuteen oli menty astettain!

Tuolla lisää :

laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m … MA_NORSPAN

Subutexiä meni noin 8mg päivässä (4mg aamulla ja illalla) mutta nykyään noin 1-2 mg päivässä.
Laastari on hengannut noin kuukauden tossa laatikossa ja sitä juuri pohdin että tolea on mutta olisko se liikaa jos ottaa puolet?

Säilyykö laastarista loput jos siitä leikkaa puolet ja laittaa sen loppu puolikkaan ilmatiiviiseen tilaan?

se on muuten 20μg, ei 20mg.
lätkäse iholle ja anna olla sen 7 päivää.
ja ei noi ole hengenvaarallisia ilman alkoholia tai rauhottavia yms.
ei siitä sen pureskelusta mitään hyödy, jos meinasit sillä reflat tai kivut pitää poissa niin saat parhaan hyödyn kun annat olla laastarina iholla vaan. jos sä et oo buprekoukussa tai hae kivunlievitystä vaan haluat viihteillä sillä niin en voi neuvoa sääntöjen takia muuta kuin että älä nyt ainakaan viinaa kisko sen kanssa.
se kun on oikeasti hengenvaarallista. eikä mitenkään hauskaa. tai oikeestaan…
jos haluat vaan viihteillä, et ole koukussa tai pahoissa kivuissa, niin unohda koko norspan.
ja siinä samalla kaikkien muidenkin lääkkeiden väärinkäyttö ja huumeidenkäyttö.

N :arrow_right:
ps. buprenorfiini on opioidi ei opiaatti.

Kyllä siinä 20 μg:ta (eli mikrogrammaa) tunnissa vapauttavassa laastarissa on buprenorfiinia yhteensä juurikin tuo 20mg (eli milligrammaa) eli toisin sanoen yhtä paljon kuin kahdessa ja puolessa (2,5) 8mg Subutex/Suboxone-tabletissa. Jos olet tottunut ottamaan 1-2mg päivässä, niin puolet tuosta laastarista (eli 10mg) olisi aivan liikaa kerralla otettuna. Laastari säilyy kyllä leikattunakin.

mun pointti nyt oli lähinnä just siinä, että ei kannata edes alkaa pureksimaan, miksi pitäisi?
iholle kun se laittaa ni se määrämerkintä on tärkeä siinä mielessä, että tietää paljon siitä irtoaa päivässä elimistöön.

Joku voisi laastaria pureskella varmasti täysin samasta syystä, kuin väärinkäyttää Temgesiccejä tai Subutexiä/Suboxonea.

vaatii pikku kikkailua et siitä olot lähtee :unamused:
ei mitään mitä kannattaisi tehdä.

N :arrow_right:

Ei se mitään kikkailua vaadi, jollei nyt sopivan kokoisen palasen leikkaamista saksilla lasketa kikkailuksi.

no mun kokemukset on erilaisia :unamused:
mutta joka tapauksessa, en suosittele niiden pureskelua tai muutakaan käyttötapaa kuin se miten ne on tarkoitettu käytettäväksi.