Käynnistät selaimen kuvakkeesta (1. kerta on hidas ja käyttö muulloinkin Internet-verkkoa hitaampaa). Tor -verkon kautta muuten voi lukea ilmaiseksi Hesaria tms. lukuoikeuksien takana olevia lehtiä, mitä nimim. Fernetti kyseli. Luultavasti Hesarillakin on käytössä jokin softa lokianalyysiin (lokianalyysiohjelma ilmoittaa ip-osoitteet, joista sivustolle tullaan) jolloin liiallinen kuormitus Tor -verkon kautta aiheuttaa tämän ilmaisjakelutien tukkimisen.
Kirjoitat hakukenttään “Tor Search”
Kirjoitat hakukenttään “Hidden Services” → alat tutkimaan sitä mikä itseäsi kiinnostaa vaikka sitten naamakauppoja Panacodista tai Pameloista kuten Panacodin vieroitusoireiden ketjussa kysellään apua. En neuvo tarkasti - tutkitaa itse.
Tor-verkon kautta hankit juohevasti myös sähköpostin, jota on aika hankala muiden päästä lukemaan.
Verkon käyttöön ja salaisiin palveluihin tutustumiseen on kymmeniä sivuja linkkejä enkä ala neuvomaan yksityiskohtia koska intressialueet voivat olla erilaisia mutta vaikka täältä haulla newpdsuslmzqazvr.onion/info2.php
/// En tämän maanläheisemmin osaa neuvoa - ja tämän verran joka kuuluu jo yleissivistykseen + valtavasti enemmän osaa jokainen noheva teini neuvoa. Paperille kirjoitetut reseptit, jotka saat heti kouraan muuten eivät näy ereseptien tavoin apteekkien mikroilla ja niitä saa edelleen kuntien terkkareista vaikka virallisesti ei saa, joten se on eräs tapa ensiapuun (en ota kantaa suositeltavuuteen) ja monet lääkärit soittavat edelleen pankkiin puhelinreseptejä. Yksityinen on tietysti ystävällisempi ja ainakin muutama vuosi sitten sai (en tiedä saako tänään) repsat juohevasti kouraan yksityiseltä, joka näkyi bussin ikkunastakin Mannerheimintiellä, mutta jokainen noheva teini tietää 15 muuta ystävällistä asiakaspalveluhenkistä paikkaa.
“Miksi jaat tietoa asiasta, jota käytetään enimmäkseen rikollisiin tarkoituksiin ?”
Asia on ollut esillä mediassa mm. juurikin HS:ssä niin paljon esillä, että siihen tutustuminen kuuluu jo yleissivistykseen - ei ehkä ikämiehillä kuten minulla mutta mm. lukio- ja yläasteikäisillä kyllä. Ja vertaisverkkojen käyttö on ainakin Helsingissä kuulunut yli 10 vuotta teinien ja teekkareiden yleissivistykseen tyyliin “poltetusta vielä poltettu”.
Kyllä minusta perusasioista pitää voida tiedottaa myös niiden käyttöön ottamisen tasolla ja selkokielisesti eikä vain kuvailun tasolla.
Suurimmat palveluntuottajat (Mikkisofta, Apple, Google ym. vastentahtoisesti toimittavat käyttäjien tietoja myös NSA:lle → sipuli- eli Tor -verkon kautta on saatavissa luotettavampi sähköposti esim. liike- ja yhdistysasioita varten).
Erityispalvelut ovat olleet perinteisesti vain eliitin saatavilla (esim. Betty Fordin, Elviksen ja Michael Jacksonin lääkeongelmat). Tor -verkko merkitsee päihteille sosiaalisen demokratian (ei holhoavan sosiaalidemokratian!) lisääntymistä.
Verkkoselailun seuraaminen on helppoa, sipuliverkko antaa hieman tukea. Lisäksi jokainen noheva teini osaa helposti asentaa SpyAgentin tms. seurantaohjelman kohteeseen.
Tärkeimmät tapahtumat sovitaan ja tärkeimmät asiat kerrotaan tänäänkin aina tietoliikenteen ulkopuolella. Esim. professorin oikea päävastaanotto (firma maksaa osallistumiset seminaariin) voi olla päivällä yökerhossa ja virallinen viikkovastaanotto pakkopullanomainen virkatoimi eli Kafkan näkemys siitä, että oikeudenkäynnit tapahtuvat ullakolla pitää edelleen paikkansa.
Tor -verkko lisää tasa-arvoa. Tittelillä ja kravatilla on yleensä vain symbolinen merkitys [esim. olin kutsumattomana vieraana Paasitornissa 2003 psykiatripäivillä → vieläkin on niskalenkillä varustettuja Zoloft -mainoskyniä eli valelääkärinä voi joillakin lääketieteen aloilla noin pilanpäiten esiintyä].
Koska en ole porno-orientoitunut, minulla ei ole rikosrekisteriä enkä käytä mitään Imovanea vahvempaa.
Monissa maamme terveyskeskuksissa (esim. täällä) rikotaan julkisuuslakia = omia tietojaan ei saa nähdä ja jos alkaa niitä tivaamaan on kaksi virkamiestä paikalla → salaa nauhoittaminen (KOP teki tätä tosin ilmoitti kaikkien puheluiden nauhoittamisesta 1988) on usein pakollista asioitaessa virkakunnan kanssa.
Koska Tor -selain on hidas (selkeästi Firefoxia hitaampi ja jonkin verran Exploreria hitaampi 2 Gigan muistilla) niin ei kannata pitää auki mitään laajoja asiakirjoja kuten kirjan laajuisia pdf-dokumentteja.
Googlen avulla löytää paljon enemmän Internetistä kuin Tor -selaimen avulla (Tor -selain on tarkoitettu enemmän Tor -verkkoon) jolloin kannattaa asiallisia tietoja kuten vanhoja Hesarin juttuja etsiä ensin Googlen avulla ja kopioida Hesarin jutun www-osoite ja liittää se sitten Tor -selaimen osoitekenttään. Hesaria siis pystyy lukemaan (ainakin vielä) rajoituksetta Tor -selaimen avulla ja ihan sukkelasti.
Mahdollisuuksista tiedottaminen taas on = näin voi tehdä. HS:n paperiversion artikkelissa käsiteltiin muutama vuosi sitten Hidden Webbiä (on muitakin verkkoja kuin Tor/sipuliverkko tuolla Dark Webbin puolella) paljon laajemmin kuin minä tässä, mutta kerroin nyt sitten ihan yksittäisten näppäinyhdistelmien tasolla miten käytännössä aihepiiriin pääsee itse tutustumaan.
Hesarin herättely - ihmettelen miksi eivät ole vielä tukkineet mahdollisuutta lukea ilmaiseksi.
Kuten kerroin niin Hesarin lukeminen maksamalla lukemisesta on nopeampaa ja vaivattomampaa. En ole siis kehottanut lukemaan sitä maksutta vaan vain kertonut kuinka sitä on maksutta mahdollista lukea.
Kehotan välttämään vertaisverkkojen käyttöä. Itselläni on kaikki hankittu levy/elokuvakaupoista → tekstitykset suomeksi ovat aina ok ja heti katsottavissa ja varmasti toimivat. Elokuvien piraattiversioita voi joutua editoimaan kotona (no harrastus sekin).