Moklobemidi ja kodeiini

Huhhei.

Pakko ilmoitella teille ja antaa googlebotinkin indeksoida tämä hakutuloksiinsa, että ihmiset osaa varoa.

Olin aamulla ottanut 150mg moklobemidia (mao-estäjä, tuotenimet Aurorix & Moclobemid Ratiopharm) ja nyt illalla 90mg kodeiinia (opiaatti, tuotenimet Panacod & Codesan Comp, 90mg=3kpl Panacod), ja reilun puolen tunnin päästä huomasin, että hengitys oli pinnallista, ei saanut vedettyä keuhkojaan täyteen ja piti ihan keskittymällä keskittyä siihen hengittämiseen. Ehdin jo kirjoitella naapuria varten paperille, että soittaa ambulanssin ja kertoo nautitut aineet, jos en itse pystyisi sitä tekemään (tosin siinä tapauksessa en tiedä, ehtisinkö juosta naapurin ovellekaan). Hyvä, etten “normaaliin tapaan” kiskonut kahdeksaa Panacodia - ei välttämättä henki pihisisi. Hengitys normalisoitunut nyt siis, ei tarvitse huolehtia.

Taitaa jäädä kodeiini pois ruokavaliosta tältä naiselta. Onko muilla ollut samankaltaisia kokemuksia? Yhden hakutuloksen löysin, jossa joku myös valitteli hengitysvaikeuksia tästä yhdistelmästä.

Niin ja kokemusta on siis kodeiinin väärinkäytöstä suurilla annoksilla, joten älkää kuitatko tätä millään “sinä höyhensarjalainen” -heitoilla. Ei ole hengitysvaikeuksia tullut 400mg annoksillakaan.

kaverilla oli tuo aurorix ja se ei ollu lukenu mitää et reagoiko minkäkin kanssa, ja oli ottanut 300mg dxm oli ollut erittäin voimakas ja epämiellyttävä matka.

Esimerkki: DOLCONTIN.
Tuossa lääkkeessä on morfiinia. Joten voi verrata haittavaikutuksia panacodiin, koska siitä metabolisoituu maksassa 15% morfiiniksi.

Milloin lääkettä ei pidä käyttää?

Lääkettä ei pidä käyttää seuraavissa tiloissa:

Hengitysdepressio, bronkiaaliastma, krooniset keuhkosairaudet, joihin liittyy hengitysinsuffisienssi, tai eritteen kertyminen hengitysteihin. Alkoholin tai unilääkkeiden aiheuttamat levottomuustilat. Yliherkkyys morfiinille tai jollekin lääkkeen sisältämälle aineosalle ja samanaikainen tai edeltävän kahden viikon aikainen MAO-inhibiittoreiden käyttö. Kohonnot kallonsisäinen paine. Paralyyttinen ileus.

Tuolta poimin tiedot:
laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m … ottabletti

Eli ainakin buustaa hengitys vajausta. Oliko euforia vahvempi, jos vertaa edellisiin 90mg kodeiini pöräyksiin.?
MAO- estäjät buustaa monia aineita ja siinä samalla teettää myös hengenvaarallisia haittavaikutuksia. Hengityslamaa ja serotoniinisyndroomaa.