Miten irti uhkapelaamisesta

Kirjoitin jo peluurin puolella, mutta jaetaan sanomaa tännekkin.

Katsoin Youtubesta videon: ,“Motivational Video to help with gambling Addiction”.
Suosittelen jos ymmärtää englantia.
Videossa sanottiin mm, että riippuvuuden kehittäminen ja riippuvuudesta pois pääsemiseen vie 21:päivää. Kannattaa kehittää joku uusi toimintatapa (ehkä harrastus) vanhan tavan tilalle mielummin kuin keskittyä vanhaan tapaan eli keskittyä positiiviseen.
Peleistä eroon pääseminen vaatii onnistuakseen Päätöksen olla pelaamatta ja sitä täytyy haluta.
Kerro itsellesi millainen ihminen haluat olla ja tee päätös. Sinun on kerrottava itsellesi, että et ole peluri ja sinusta tulee sellainen minkäläisen kuvan olet luonut itsestäsi päässäsi. Eli luo päässäsi positiivinen kuva itsestäsi ja kirjoita se vaikka ylös. Toistele sitä.
Myös "poissa silmissä poissa mielestä "kuvaa hyvin sitä, että ei kannata kokeilla ihan pikkaisen vaan tai mennä katsomaan streemejä jos on ollut pelaamatta.

Kannattaa toistella itseleen myös että " uhkapelit on iso valhe"

Mä taistelen! Viides päivä menossa. Koko ajan mielessä, että käynpä vaan vähän kokeilemassa. Esto-ohjelma asennettu kaikkiin laitteisiin. Eli nettipelit eivät onnistu. Yritän muistella, että yhet lomarahat pelasin pelikoneilla. Että kyllä niihinkin saa uppoamaan tilinsä. Vaikeeta!!

Hei, 5 päivää on paljon.! Aika kuluu, pelaamattomat päivät kertyvät.
Jatka samaan malliin, usko itseesi, älä.luovuta.
Ajattele, että olet arvokas ja ansaitset parempaa. Pidä ajatukset jossain muualla kuin pelaamisessa. Yritä puuhastella jotain. Itselleni ainakin joutenolo on pahin olotila jos tekee mieli sortua pelaamaan.
Mieti miten ihana herätä aamulla kun eilenkään et pelannut.
Jokainen pelaamaton päivä on säästöä ja kohti parempaa.

"Mieti miten ihana herätä aamulla kun eilenkään et pelannut. "

Tää on paras tunne. Jotenkin aamulla heti herättyäni, varmaan satoja kertoja on heti aamusta kaduttanut pelaaminen. Nyt voin huokaista tyytyväisenä että hei, en ole pelannut.

Päivät tuntuu kyllä paljon pidemmiltä ja on aikaa tehdä kaikenlaista. Tupa on paljon siistimpi ja lapsille on paljon enemmän aikaa. Harmittaa todella paljon että olen istunut pitkiä aikoja koneella ja joojotellut lapsille. Juujuu nyt on vähän kiire. Valitettavasti nuita aikoja ei saa takaisin mutta onneksi voin vaikuttaa tulevaisuuteen.kaiken ovat saaneet mitä ovat tarvinneet mutta läsnäoloani olisin voinut antaa paljon enemmän. Talossa on ollut toki toinenkin aikuinen, mutta silti. En tiedä auttaako sillä itseään piiskata vai ei. Välillä käy tosiaan tuo “jos vaan vähän” mielessä, mutta sitten oon aina sinnikkäästi ajatellut, että “ja vitut” . Mun erään kasinon itsesulku poistettiin ja sieltä tuli viesti että tilille lisätty kymppi et pääsee nopeeta pelaamaan. Niin oli ihan helppoa skipata tilaisuus ja laitoin äkkiä viestiä, että sulkekaa tili ihan kokonaan. Vähäsen olen itseeni tyytyväinen. Tuntuu ettei ole kolmessa kuukaudessa säästynyt siltikään rahaa. Mutta onhan sitä, ne vaan on menneet lainan lyhennyksiin. Ja eipä ole tarvinnut ottaa uutta lainaa.

Kiva kuulla, että olet pelaamattomuuden tiellä. Kuulostaa ihan joltain uskon saarnalta tämä mun eka lausahdus:roll:
Hyvä pointti on kuiten herätä ajattelemaan miten kohtelen lapsiani jos pelaan ja tuijotan vain ruutua poissaolevana kaiken aikaa?
Voin sanoa, että se on todella väärin ja jokaisen pelaavan vanhemman pitäisi tuntea pisto sydämmessä silloin. Lapsi ei tunne itseään tärkeäksi vaan pelit menee hänen edelle.
Olen itsekkin syyllistynyt tuohon ja se on yksi suurin motivaattori pelaamisen lopettamiseen. Sen lisäksi jos hommaa vielä jälkikasvulleen taloudellisesti turvattoman lapsuuden niin ei ole hyvä juttu.
Pelaaminen maanisesti on sairaus, mutta joskus liika empatia estää siitä irrottautumista. Siis joskus on myös myönnettävä, että jos pelaan, tai/ja juon koko ajan olen huono vanhempi ja luon lapselle turvattoman kodin. Koska se ei ole koskaan lasten vika.
Kuinkahan moni on ajatellut myöhemmin, että kyllä harmittaa kun lopetin pelaamisen?

Totta, ei ole kyllä harmittanut yhtään pelaamisen lopettaminen. Ja niin hyvä fiilis aina kun haistattaa pelipirulle vitut! Oon aikoinaan lopettanut tupakin polton vaikka poltin sitäkin 17vuotta. Joten pystyn kyllä tähänkin ja uskon että se on kohdallani vain tahdosta kiinni. Ja sinänsä kai hyvä menneelläkin itseään kiduttaa (ainakin välillä) niin saa angstin pelipirua kohtaan :smiley:

Ihan varmasti pystyt kun haluat sitä ja pidät mielessä mitä haluat.