Mitä jos alkoholismiin olisikin lääke?

Joka tekisi Alkoholistista Taviksen? Kaikki kieltävät sen viimeiseen asti ja jotkut jopa suuttuvat kun tätä mahdollisuutta edes spekuloidaan :open_mouth: :open_mouth: NOLLA-miehet AA:ssa varsinkin alkavat jopa huutaa kurkku suorana, jos esitetään mahdollisuuksia jotka ylittävät heidän maailmankuvansa!! :open_mouth: :open_mouth: On olemas vaikka kuinka paljon dokumentteja siitä kuinka ILLUMNATI ja VAPAAMURARIT ovat päättäneet salata huipputeknologiaa ihmisiltä!!! :open_mouth: :open_mouth: :open_mouth: matkustus olisi huippunopeaa,energia olisi ilmaista, nälänhädät ja sodat kaikkoaisivat - mutta se antaisi vallan kansalle eikä poliitikkoja enää tarvittaisi!!! koska NOUSETTE KAPINAAN tätä jumalatonta maailmanvaltaa vastaan??? :open_mouth: :open_mouth: :open_mouth: pian on nouseva KAPINA, jossa Ranskan Vallankumous aikanaan on pieni rähinä sen rinnalla kun Totuus vehkeilystä paljastuu!!! :open_mouth: :open_mouth: :open_mouth: Alkoholismi on parantumaton,koska se halutaan pitää sellaisena! mahdolliset ratkaisut eliminoidaan koska valtaapitävä eliitti menettäisi siten valtaansa !!

Taitaa sittenkin olla niin ettei alkoholismi ole ihan tavallinen tauti muiden joukossa. Semmoinen josta paranee kunhan joku saa kaadettua läkettä vaikka vaikka väkisin suuhun tai ruiskutettua suoneen.
Alkoholismista irtipääsyssä on ainakin minun tuntemissani paranemistapauksissa ollut yhtenä vaikuttavavana tekijänä oma paranemisen halu. Lääkkeet ja loitsut ja fyysinen kuntoutus ovat sitten tukeneet asiaa tai vaikuttaneet enemmän niihin sivu- ja seurausvaikutuksiin tai sairauksiin jotka ovat alkoholismin ohella ihmistä kiusanneet.

Pääasia on kuitenkin se, ettei kenellekään ole syntymästä asti määrätty sellaista tuomiota että paraneminen olisi täysin mahdotonta ja että elämä olisi jo etukäteen määrätty tämän taudin sairastamiseksi. Toivottomuuteen ei kannata syöksyä.

Jorg.Buttgreit kirjoitti

Hyvin yleisen käsityksen mukaan alkoholismi on tosiaan parantumaton tunne- ja sielunelämän sairaus, johon liittyy myös fyysinen allergia ja riippuvuus. Geeniperimällä on altistava osuus siihen, kenen alkoholinkäyttö johtaa sairauden puhkeamiseen. Kaikista ei tule alkoholisteja, ei kaikista suurkuluttajistakaan. Kyllä lääketehtaat yrittävät koko ajan kehitellä sellaisia pillereitä, että alkoholisti voi juoda hallitusti. Käsittääkseni turha toivoa kunnollista tulosta.

mies metsänreunasta kirjoitti

Totta tämäkin, kunhan hyväksyy sen, että alkoholismi on krooninen sairaus. Hyvä vertaus on tuore kurkku, josta saa helposti suolakurkun, mutta suolakurkusta ei saa tuoretta. Kun juomalla on ylittänyt alkoholin hallitsemisen rajan, paluuta ei ole. Sen tosiasian kun hyväksyy, voi rohkeasti lähteä päihteettömään elämään, onpa sitten kuinka sairas tahansa tunne- ja sielunelämältään. Sairauden fyysinen osa ei kuitenkaan lähde minnekään.

Raitis päivä on alkoholistille täyden kiitoksen paikka.

Ensimmäiset asiat ensiksi

ILLUMNATI ja VAPAAMURARIT (mitä ovatkaan) joista Jorg puhui tuskin tekevät salaliittoja jotta ihmiset juoppoina pysyisivät. Mitä ne siitä hyötyisivät?

Ei alkoholismista lääkkeillä ole minun tuntemissani parannuttu mutta lääkkeettömällä itsehoidolla kyllä. Se ettei olisi olemassa yhtään alkoholismista parantunutta on varmasti vale. Kun niitä kerran keskuudessamme kulkee ja kummajaisia näkemätön ihminen niitä näkee niin kyllä ne olemassa ovat.

Miten sellainen lääke voisi toimia? Ottaisi pois halun juopotella? Miksi se ei periaatteessa voisi kyllä toimia. Mutta jos sitten ihminen alkaisi hakemaan tilalle muuta päihdytystä tai riippuvuutta? Sivuvaikutukset pitäisi tutkia.

Mä löysin lääkkeen tuohon keijomyrkyn puremaan.
Kohta kerron, mikä tuo käänteentekevä metodi on:

En käytä kyseistä artikkelia, kuten en halua harrastaa
jotain sellasta, josta tulee toistuvasti tosikipeeksi.

Miksi vaikeuttaisin enää elämääni ja olisin itselleni
pahin mahdollinen vastustaja, kun voin valita toisin.

not faking it and keeping it simple.

mut jos tällä mysteeri- ja arvoituslinjalla jatkais, niin
mitä jos ihmisen jalat kääntyiskin ylöspäin ja saranakohta ois vastakkainen.

Tulisko sillo esim. vähemmän ja harvemmin juostua maalikauppaan hakemaan tenua.

ps. entiiäsiit

Hmm…
Jos lääke toimisi siten että se poistaisi juopottelunhalun (kuten sen kai pitäisi toimia?) niin tosiaan; jospa sillä olisi sellaisia sivuvaikutuksia että se joko kehittäisi vaihtoehtoisia päihtymisen haluja tai sitten juopottelunhalun lisäksi poistaisi nipun muita kyseisellä henkilöllä olemassaolevia haluja?

Hyötyjen ja haittojen punnitseminen olisi sitten kussakin tapauksessa aina erikseen tehtävä?

Sillä itsehoidolla, ilman kummempia suoraan juopottelunhaluun vaikuttavia lääkkeitä, on parannuttu, ja ainakaan minun kohdallani ei tuon juopotteluntarpeen poistuminen aiheuttanut tuonkaltaisia sivuvaikutuksia. Voisi sanoa että elämässä on yksi murhe vähemmän ja muuten siten -miten milloinkin. On kivaa ja on tylsää, joskus menee paremmin ja suruja ja murheita sitten on kans elämään mahtunut. Ja terveys on säilynyt, mutta yhtä hyvin tietysti ihan viinaksista riippumattakin olisi voinut toisinkin käydä.

Mutta, ei se varmasti pahaksi ole että kaikenlaisia lääkkeitä tutkitaan ja kehitellään. Joskus niiden kanssa on käöynyt niinkin, että kehitelty lääke ei ole sopinutkaan tai tehonnut just siihen vaivaan johon sitä ensin ajateltiin, mutta onkin ollut vallan käyttökelpoinen jossain muussa tarkoituksessa.

Pääasia nyt, kun ei pilleriä vielä ole, on se, että parantua voi, ja siinä on edelleen sillä omalla halulla parantua suuri merkitys. Ja pahoissa paikoissa on ilmiselvää hyötyä ollut niin katkoista, kuntoutuksista, energian suuntaamisesta vaikka toimintaan muiden ihmisten kanssa, usein terapioistakin… konstit on monet.

mies metsänreunasta kirjoitti

Konstit on monet, tänne kirjoittaminen muun muassa. Täällähän kirjoittelemme jonkin verran siitä, mitä oli ennen alkoholinkäyttöä, mikä pisti juomaan ja jäämään siihen koukkuun, ja mitä tapahtui ja miten menee nyt.
Tämä on siis yksi muoto vertaistukea niin, että ei tarvitse yksikseen olla kuolemanvakavan kroonisen sairautensa kanssa. Tiedetään, että työskentely alkoholistien parissa on toimiva keino pysyä raittiina. Nykyisin älykännykälläkin voi täältä lukea raittiutta tukevia kirjoituksia.

Tänään et ole yksin

Lääke alkoholismiin on mielenkiintoinen ajatuksena. Monenlaisia skenaarioita tulee mieleen.

Jospa nyt mietittäväksi yksi tämmöinen:
Kun näyttää siltä että alkoholismille ei juuri immuuniksi tule, vaan siihen voi höpsähtää uudemmankin kerran, niin olishan se lääke ehkä sitten myös ennaltaehkäisevä, vaikkapa rokotteena?

En kovin todennäköisenä pidä sitä että itse uudelleen alkoholisoituisiin, mutta ei sekään sentään ihan sataprosenttisen varmaa ole. Ei sekään sentään mahdotonta olisi -tämä maailma ja ihmisen elämä kun on monimutkainen juttu. Jos siis joku amerikankonsultti nyt ilmoittaisi että tulkaapa ottamaan rokotus alkoholismia vastaan, vaikkapa ihan ilmaiseksi, ja täydellä markkinahenkisellä takuulla, mukavasti ja puhtaasti, jonottamatta ja niin halutessasi aivan nimettömänä ja tunnistamattomana, rottakokeissa vaarattomaksi todetulla heikennettyjä ja lisääntymiskyvyttömiä alkoholismibakteereja kevyesti ihon alle ruutattuna -ja minun kaltaisilleni piikkikammoisille vielä annettaisiin suun kautta sokeripalassa kuten entinen poliorokotus… menisinkö rokotettavaksi?

Taidan olla niin perhanan epäluuloinen ja ihmiskehon manipulointihommissa pitkän ajan seurantatuloksia odottava että en taitaisi mennä. Pitäisin sen pienen uudelleenalkoholisoitumisriskini ja luottaisin siihen että kun siitä olen jo kertaalleen parantunut niin eiköhän se onnistuisi sitten toisenkin kerran.

Ehkä tyhmää, mutta niin se vaan olisi. En minä sinne rokotus-pop-up-kioskiin tai syrjäkyliä kiertävään rokotusbussiin ihan hevillä ryntäisi.

Miten muut, tässä varmasti tulee mielipiteissä hajontaa, ottaisitteko rokotuksen?

KRAPULA = KAIKEN ALKOHOLISMIN YDIN! jos keksitään aine,joka vaikuttaa aivoihin samalla tavala kuin alkoholi, mutta ei aiheuta KRAPULAA, alkoholismi on ikään kuin poispyyhitty! Alkoholistia ei ikäänkuin tehtäisi alkoholia sietäväksi,vaan ongelma kierettäisiin toisella kemiallisella aineella! Kiinassa on kekattu KrapulanPoistoPileri tai aine, ja jossain muualla aine joka aiheuttaa humalan mutta ei koskaan KRAPULAA!! miettiää tarkasti asiaa KAIKKI KULMINOITUU ALKOHOLISMISSA KRAPULAAN!!!

^Olen eri mieltä. Lujasti.
Vaikka krapulaa ei tulisikaan, niin muita ongelmia riittäisi.

Alkoholismi kai on ennen kaikkea sitä että ihminen on niin sidoksissa alkoholiin että sen saatavuudesta ja riittävyydestä ja juomisen mahdollistavista hetkistä ja tilanteista on joka päivä huolta kannettava. Siis elämän muita asioita on alistettava sille että voi juoda. Koska haluaa juoda. Koska juomatta elämä tuntuu vajaalta. Täysjärkinen ihminen oppii muuten siihenkin että säännöstelee sen päivittäisen juomisensa sellaiseksi että olo on mukava mutta ei niin tolkuttomasti että joka aamu olisi krapula. Ne krapulat ovat sittenkin sellaisia satunnaisia ylilyöntejä.

Terveydelliset haitat, joita jatkuvasta juomisesta on, olisivat edelleen olemassa vaikkei krapulaa tarvitsisikaan kärsiä.

Ne jotka pystyvät käyttäytymään ihmismoisesti ja muita ihmisiä kunnioittaen ainoastaan selvänä, eivät perusluonteeltaan miksikään muuttuisi vaikkei heitä koskaan krapula piinaisi.

Alkoholin vaikutuksen alaisena ihmisen reaktioajat pitenevät, keskittymiskyky herpaantuu, käskyt aivoista lihaksille eivät mene perille samaan tapaan kuin selvänä, tasapainokin järkkyy kun tarpeeksi juo, ja näkökyvyssäkin on toisinaan hämminkiä -niinpä siis, vaikkei juomisesta krapulaa tulisikaan niin edelleen olisi viisainta että alkoholisti ei esimerkiksi auton rattiin menisi. Alkoholisti on myös tapaturmaherkempi kuin selvänä elelevä ihminen.

Eivät siis alkoholin olennaisimmat vaikutukset miksikään muuttuisi vaikka krapulalääke keksittäisiin.

Pitäisi saada lääke myös laskuhumalaan, liialliseen rahanmenoon, moraalin laskuun ns. pikkujouluasetuksiin, sosiaaliseen alennustilaan, pulloiseen itsetuntoon, fyysiseen ja henkiseen riippuvuuteen jne ja sitä täsmälääkettä ootellessa ehtii mennä järki, psyyke, luonne, rahat ja henki.

Onneksi mainitsemani ja vain minun itseni itselleni keksimä ja aukottomaksi todettu ja tieteellisellä tarkkuudella toimiva superkeino puree ja skulaa aivan kympillä.

jooo

Sori, tuplat !

Jorg, kun sinulla on noin selkeät ja varmat näkemykst näistä alkoholiin liittyvistä asiasta niin voitko ystävällisesti kertoa miten alkoholismi määritellään ja miten se yksiselitteisesti mitataan, jotta tiedetään milloin henkilö on alkoholisti?

Lisäksi jos intoa riittää niin milloin ihminen on ex-alkoholisti ?

Yhtä hyvin voidaan kaikki rokottaa varastamista vastaan tai työttömyyttä vastaan tai liukastumista vastaan. Elämä heittelee joskus ihmistä eikä kaikki ole geeneistä tai sairauksista määrätty.

Lääkekeskustelu on tietysti paikallaan, hyvä on että lääkkeitäkin kaikkeen mahdolliseen tutkitaan ja kehitetään.

Toinen puoli tätä on kuitenkin kaiken medikalisoiminen ja erilaisten elämäntapailmiöiden, yhteiskunnallisten ja sosiaalisten tekijöiden, ihmisten käyttäytymiseen ja toimintojen urautumiseen liittyvät asiat esitetään lääketieteen näkökulmasta, tauteina ja taudinsiemeninä jotka olisi torjuttava lääketieteen keinoilla.

Näin ei todellisuudessa ole. Elämä on paljon monimutkaisempi. Vaikka kaikki sairaudet poistuisivat, eivät kaikki ongelmat ole sittenkään poissa. Eikä sitäkään luullakseni tule tapahtumaan niin kauan kuin ihmiset ovat luonnollisia eläviä olentoja eivätkä robotteja.

Sairauksien määrittelyhän vaihtelee ajan mittaan. Kaikkia ennen vanhaan sairauksina pidettyjä ei nykyisin pidetä sairauksina, ja sama toisin päin.

Lääketieteessä ja myös yhteiskuntatieteissä vallalla olevan käsityksen mukaan alkoholismi on sairaus. Yhteiskunta ei tietenkään suhtaudu siihen samalla tavoin kuin useimpiin muihin sairauksiin. Alkoholismin vuoksi ei esimerkiksi saa palkallista sairaslomaa töistä. Sen sijaan Kelan maksamaa tukea voi saada alkoholisminkin hoitoon, kuten myös huumeriippuvuuden hoitoon. Saa esimerkiksi kuntoutustukea, jos päihdekuntoutuksen tarkoitus on parantaa työkykyä.

Alkoholismiin on myös lääkkeitä, jotka ovat Kela-korvattavia. Esimerkiksi Antabus.

Lääke voi toki olla Kela-korvattava, vaikka kyseessä ei olisikaan sairaudeksi luokitellun vaivan hoito. Tietääkseni esim. ADHD ei ole sairaus, mutta siihen käytettävät lääkkeet ovat kela-korvattavia.

Sairauksia eivät myöskään ole autismi, Asperger, persoonallisuushäiriöt, homoseksuaalisuus, eivätkä myöskään kaikki riippuvuudet, vaikka ne olisi kirjattu virallisiin tautiluokituksiin ICD tai DSM.
Muistaakseni noissa luokituksissa on myös nikotiiniriippuvuus, jonka sairaus-status ei ole ihan niin vahvalla pohjalla kuin päihderiippuvuuksien.

Otampa nyt lisää ihanan addiktoivaa ja virkistävää mustaa ainetta; kaffia!

Sumppi pihisten:
VM

Vadelmamunkki kirjoitti

Nostin tämän ketjun esiin, kun tässä keskustellaan alkoholismista.

Päivä kerrallaan

Niin kyllähän Antabusta lääkkeenä pidetään. Itse tuon lääkkeen suurkuluttajana olenkin pohtinut, hieman leikillisestikin, sen vaikutusta parantavassa mielessä. Juomishimoa se ei poista. Alkoholismia se ei paranna. Lääkettä käyttävä alkoholisti voi saada vakavan myrkytyksen. Silti se on oikein hyvä lääke. Vaikuttaa pelotteena ja on kuitenkin tukena.

Lääketiede kehittyy. Olisiko se sitten mahdotonta keksiä aine joka vaikuttaisi siten että ihmisen aivot alkaisivat pitämään sekä alkoholia että humalatilaa sen verran vastenmielisenä tai ainakin merkityksettömänä että halu juopotteluun loppuisi?

Antabus ei suoraan sellaisena toimi, eikä sen vaikutus ulotu pidemmälle, sitä pitäisi sitten syödä vaikka maksan tuhoutumisen uhalla jatkuvasti. Eikä ilmeisesti poista halua juopumukseen. Silti tukena jossain tilanteissa hyvä, tottakai.

Toinen kysymys on se, että mitäs sitten tapahtuisi?
Jos, kuten usein on, juopumukseen ihminen pakenee jotain olotilaa, jolle sitten taas on omat syynsä -tai ei ole. Voi olla niinkin että ihmisen aivot kehittävät joskus olotiloja joita ei ole mukavaa kärsiä -ja niitä voi viinalla pehmentää hetkellisesti. Voi se juopottelun syy olla joku muukin, on niitä täälläkin esitelty. Jos siis lääke poistaisi yhden keinon jolla jotain on “hoidettu” niin olisiko välttämättä tulos parempi? Jos ihminen alkaisikin haluamaan ja himoitsemaan jotain muuta jolla sitä alkuperäistä (tai jostain vielä kauempaa kumpuavaa) halun aiheuttajaa on kompensoitu?

Olisihan sellainen lääke todella tervetullut, joka tekisi meistä ns. taviksia. Voisi mennä illalliselle tai firman tilaisuuksiin, juoda lasin pari, niin että pieni mukava nousu ja juttu luistaisi, muttei mitään tarvetta juoda sen enempää, ei tarvitsisi vahtia lasia, kuinka vähän siinä enää onkaan jne.