Milloin ulosotto alkaa?

Jos päästän velat ulosottoon, en maksa. Milloin ulosotto virallisesti alkaa?

Velkoja/perintätoimisto laittaa ensin velan käräjille. Oikeudenkäynnin jälkeen saat ulosotosta vireilletuloilmoituksen ja maksukehotuksen. Siitä se ulosotto sitten alkaa.

Ulosotto alkaa virallisesti siitä kun päätös tulee, mutta näin se menee käytännössä.

Jos olet nyt töissä ja päästät kaikki ulosottoon niin ulosotto alkaa hyvin nopeasti siitä kun tulee käräjäoikeuden päätös. Ulosmittauksessa katsotaan pankkitilisi/ omaisuutesi ja tuleeko sinulle palkkatuloja.
Jos sinulle tulee palkkatuloja niin palkanmaksajalle lähetetään maksukieltopäätös ja ulosotto alkaa välittömästi.

Jos et ole nyt töissä ja päästät kaikki ulosottoon: Käräjäoikeuden päätöksen jälkeen katsotaan onko sinulla varoja tai jotain ulosmitattavaa omaisuutta. Jos ei ole, eikä sinulla ole tuloja sinut katsotaan varattomaksi ja ulosotto siirtyy.

Jos ulosotto on siirtynyt… ja menet joskus töihin, niin yleensä ehdit ottamaan 2-4 kk palkkaa ennen kuin ulosotto huomaa että saat palkkaa. Samoin jos sulla on ulosmittaus päällä nykyisessä työpaikassa, mutta vaihdat työpaikkaa, uudesta paikasta maksettua palkkaa ehdit luultavasti ottamaan 2-4kk ennen kuin ulosotto huomaa.

Tulevaisuudessa, varmaan ensi vuonna ulosottoviranomainen pääsee käsiksi tulorekisteriin ja näkee heti jos saat jostain palkkaa ja ulosmittaus alkaa jo heti toisesta tilistä. Automaattiset ohjelmat ilmoittaa tulorekisteristä, että velallinen saa palkkaa. Palkanmaksajalla on velvollisuus ilmoittaa 5 vrk:n kuluessa palkanmaksusta tulorekisteriin maksetut palkat.

Vielä muutama vuosi sitten ulosottovelallinen pystyi olemaan" hyvällä säkällä" 6-12 kk töissä ennen kuin ulosotto huomasi, että jaahas se on nyt töissä :smiley: Ulosotto perustui silloin aika paljon ulosottomiehen aktiivisuuteen.

Nykypäivänä ulosotot alkaa siis melko nopeasti, järjestelmät on tehostuneet. Velat pitää maksaa, niitä ei pääse suomessa nyt, eikä varsinkaan tulevaisuudessa karkuun vaikka vaihtaisi työpaikkaa koko ajan.

Muista tarkistaa sieltä oikeudelta tulevat haastehakemukset. Esim. ovatko velkojen pääomat oikeen jne… Itsellä kävi niin kun en huolehtinut asioita Gothia oli lisännyt jotain korkoja pääomaan. 2.000e velasta tuli yhtäkkiä simmonen 2.400e pääomaa.

Näissä pikavipeissä/kulutusluotoissa/lainoissa, jotka ovat siis oikeeta lainattua rahaa voi velkoja laittaa ties mitä kuluja/korkoja sinne mukaan. Maksamattomat puhelinlaskut, tavarat tai laitteet yms ei ikinä paisu kuten nuo rahalaitoisten rahaluotot.

Tarkkana pitää olla, jotta sinne ei laitella mitä tahansa kuluja.

Kiitos vastauksista. Tarkoittaako pian ajallisesti millaista aikaa? Jostain luin 180 päivästä, milloin siis ehkä ensimmäinen perintä tulisi?

Onko tietoa ulosoton kanssa maksusopimuksen teosta? Häpeä on suuri, jos ja kun työnantaja saa tietää ulosotosta. Aivan kuin lähimmille ei olisi jo tarpeeksi häpeällistä kertoa. Meneekö tieto tosiaan työnantajalle vai pelkkään palkanlaskentatoimistoon?

Ota sitten yhteyttä ulosottomieheen ja koita sopia maksusuunnitelma. Omani ei aikoinaan suostunut. Mutta pitäisi olla mahdollista.
Tieto menee vaan palkanlaskentaan.

Mitä esteitä maksusuunnitelmaan pääsemisellä voisi olla?

Pelihulluuden kanssa on parasta kun puhuu suoraan, joten anteeksi taas :frowning:

Yleensä firmat käyttää ulkopuolista palkanlaskijaa, joten tieto ulosotosta kiertää ensin työnantajan kautta,joka ilmoittaa palkanlaskijalle. Ulosottoviranomainen ei yleensä tiedä palkanlaskijan suoraa osoitetta tms. Se näkee vaan firman missä työntekijä on töissä ja laittaa niiden yhteystietoihin maksukiellon. Lisäksi ulkopuolinen palkanlaskija ei nykypäivänä ota välttämättä mitään määräyksiä vastaan ellei ne ole tullut suoraan työnantajan kautta. Ainakin tarkistaa ne varmuudeksi työnantajalta jos suoraan tullu jostain päätöstä, vaikka ois kuinka ulosottoviranomaisen kirje. Nykypäivänä on kaikenlaista huijaria liikkeellä. Isoilla firmoilla on monesti omat palkanlaskijat, mutta moni isoistakin firmoista käyttää ulkopuolista palkanlaskijaa. Palkanlaskennan suoria yhteystietoja ei kovin monen firman tiedoissa näy suoraan.

En usko että maksusuunnitelma suoraan ulosottomiehelle on mitenkään mahdollinen jos summa on suuri ja siinä on monia eri velkojia. Tyyliin jonkun alle 6 tonnin ulosoton voi luultavasti vielä neuvotella niin, että lyhentelee itse. Sekin maksusuunnitelma loppuu heti jos sitä ei noudata. Jos summa on suuri niin ulosottomiehelle se on vaan helpompi kun tilistä mitataan suoraan se mikä mitataan, monen pelihullun kohdalla tuppaa käymään niin, että sovitut maksusuunnitelmat ei toteudukkaan ja ulosottoviranomaiselle koituu siitä lisää töitä. Plus ulosoton “tehokkuus” pienenee kun saatavia jää saamatta edes se 1-2 suoritusta. Pelihulluja voi olla satoja tai tuhansia muitakin siellä saman ulosoton piirissä. Varmasti moni suunnitelman saanut pelihullu on jo esimerkillään osoittanut mitä tuleman pitää jos teet maksusuunnitelman pelihullun kanssa . Pelihulluus on kirous. Kaikki raha-automaatit kaatopaikalle ja netticasinoille maailmanlaajuinen toimintakielto.

Kiitos hyvästä infosta. Tiedän että työpaikallani tosiaan käytetään ulkopuolista palkanlaskijaa, näin ainakin ymmärtänyt. Itsestä tuntuu niin häpeälliseltä asia, että hankala kuvitella edes pystyvänsä menemään töihin ulosottotiedon jälkeen :unamused: Voi luoja kun sitäkin täytyy miettiä.

Laskin, että voisin päästää noin 40 000e ulosottoon, loppua onnistuisi itse maksella ja lyhentää ainakin jonkun aikaa. Opintolainaa noin 5500e, siinä pienet erät. Myös muutaman pienemmän 1500e velan onnistuisin varmaankin maksamaan pois ennen ulosoton alkua. Lisäksi minulla 2kpl lainoja joihin eu tarvitse ainakaan seuraavaan 9kk aikana puuttua, koska olen kerran maksanut niistä isommat erät ja myöhemmin onnistunut sopimaan, josko ne lyhentäisivät näillä maksetuilla tulevia kk eriä. En kyllä tiedä onko järkevää, korot kasvaa enemmän.

Jos pääsee maksusuunnitelmaan ja velkoja jää ulosoton puolelle aluksi itse maksettavaksi ja maksusuunnitelman aikana käykin niin että niitä ei saa maksetuksi, loppuuko velkajärjestely?

Apua, nyt menee jo maksusuunnitelma ja velkajärjestely sekaisin. Tarkoitin päättyykö maksusuunnitelma tähän?

Lisäys edelliseen. Ulosoton työnantajalle lähettämässä maksukiellossa ei näy mitään summia tai velkojia. Siinä näkyy vaan kuinka paljon mitatataan tileistä ulos. Esim 1/3.

Sitten kun kaikki on hoidettu niin ulosotolta tulee työnantajalle päätös, että lopettaa ulosoton. Mitään yksityiskohtia työnantaja ei siis näe. Se ei ole maailmanloppu jos on ulosotossa, siellä on satoja tuhansia muitakin. Toni Niemisellä on reilut 300k ja kymmenillä kansanedustajilla ties kuinka paljon.

Ongelmapelaaja:

Mielestäni sinun tilanteessa olisi hyvä, että kaikki velat menisivät nyt heti mahdollisimman pian ulosottoon. Olisi vain yksi paikka, jossa näkyisi koko velkasumma ja sitä lyhennettäisiin palkastasi. Jos ja kun ulosotto alkaa niin se rapsasee sinun palkastasi niin paljon, että tuskin pystyt tai haluat alkaa muualle lyhentelemään. Lopputulos on luultavasti se, että lyhennykset jää jossain paikassa väliin, velkaannut lisää ja olet entistä enemmän lirissä. Voit yrittää ulosoton kanssa sopia suoraa maksusuunnitelmaa niin, että työnantajasi ei tiedä siitä, mutta luulenpa vain että se ei onnistu koska kyseessä on niin suuret summat ja velkojia on paljon. Lainattua suoraa rahaa. Toi sinun opintolainasi tulee olemaan ulosoton suurin kiinnostuksen aihe, johon käytetään eniten lyhennyksiä, siksi koska se on valtion takaama. Sen ne haluaa saada ensiksi maksetuksi :slight_smile:

Tärkein asia on kuitenkin nyt se, että et laita enää euroakaan noihin pelihulluuksiin. Noh, kerran viikkoon voit laittaa loton ja toivoa päävoittoa :smiley:

Käsitääkseni ulosottoa voi nopeuttaa, ilmoittamalla lainan antajalle, ettei pysty maksamaan. Jolloin se siirtyy käräjäoikeudelle nopeammin.

Itsellä tuosta perintä kohdasta on jonkun verran kokemusta.
Sielä aika pitkään kyllä viivytellään ja lähetellään kehotuksia. Myös ainakin Gothialla sain maksusuunitelman tehtyä, 6kk sopimus jossa laina n. 2400€, niin kuluja ja korkoja tuli n. 150-200€ lisää.
Mutta jollet pysty tekemään sopimusta, niin tosiaan helpoin kun pyytää vapaaehtoisen perinnän keskeyttämistä ja siirtämistä oikeudelliseen perintään.
Svea ehti itselläni laittaa jo pari tuohon oikeudelliseen perintään, oli nopein näistä toimijoista, mutta kun sain maksettua velat kokonaan, niin peruivat sen ja laittoivat oikeuteen viestin, että on hoidettu.