Millainen bene on Temesta?

Olen viime aikoina pitänyt itseni kuivilla alkoholismista vetelemällä Temestaa 3-5 mg päivässä. Vaikuttaa aika vahvalta bentsolta ja muisti menee kyllä noista ihan kunnolla

Onko muilla kokemusta tästä Temestasta, onko pahakin bentso vierottautua esim. pameihin verrattuna? Tällä hetkellä aion jatkaa temestahuuruissa vielä jonkun aikaa, mutta sitten jos tulee tarve lopettaa niin onko vinkkejä vieroitukseen, vai hyppäänkö vaan sillalta välttääkseni bentsoreflat?

^ En tiedä millaista periodia tarkoitat viime ajoilla, mutta jos käyttö ei ole vuotta-paria pidempään jatkunut, niin ihan hyvät saumat vieroittautua suht nopeallakin aikataululla ja verrattain kivuttomasti. Siis fyysisiä refloja koskien. Seinään ei tietenkään kannata lopettaa, mutta rauhallisesti ja omaan tahtiisi tiputtelet annostusta, niin eiköhän se siitä. Toki refloja tulee väistämättä, jos benzojen käyttö on kestänyt säännöllisenä muutamaa viikkoa pidempään, mutta hitaasti tiputtelemalla ne ovat ihan siedettävissä ja selätettävissä, jos elämäntilanne on sellainen, ettei hirveästi tarvitse stressata ja revetä joka suuntaan. Eipä Temesta muista benzoista vieroitusoireiltaan juurikaan eroa. Puolipitkävaikutteisena siitä tosin reflat olletikin tuntuvat intensiivisemmin, kuin esim. Diapamista.

Jos olet kiskonut Temestaa alkoholin korvikkeeksi ja muisti pois -huuruissa ollaksesi, niin psyykkinen puoli voikin olla sitten paljon pahempi rasti.

Ensin täytyy muistaa että Temesta on vahvin “bene” markkinoilla. Tiedän hyvin koska popsin näitä 15-vuoden ajan. Ainakaan minulla ei toiminut Diapam 75 mg/päivä laitoksessa refloihin niin kovat olivat viekkarit. Varokaa tätä bentsoa.

Mulle määrätään 50pv välein 100kpl ja niitä on mennyt aika monta vuotta. Yritän vähentää mutta ei ole helppoa.
Varsinkin tää korona aika niin tuntuu että mikään ei meinaa riittää.

Se on ehkä parempi pysytellä jonkin asteisella Temesta ylläpitohoidossa kun lähteä niistä vieroittautumaan. Temestan hyviä puolia löytyy paljon verrattuna esim. Ketipinoriin jota yleensä määrätään benzo-vierotukseen mieltä tasaavaksi “tukilääkityksesi” päihdepoleilla ympäri Suomea.

Jännä juttu, mulla on tullut kaikki bentsot, ulkomaisetkin tutuiksi monen monta kertaa. Mutta tätä mulla on ollut vaan kerran. Lista 1mg temestaa, kaverin kanssa syötiin ja todettiin et “mietoo paskaa”. Eli ei sanonut paljoa, vaikka ilmeisesti tän pitäis olla jotain diapamiin verrattavissa olevaa. En tiedä, ei tarpeeksi kokemusta. Liian harvinainen.

Kaikki Suomen bentsot on käyty läpi. Jos ei Temesta kelpaa niin seuraava aste on Rivatril. Emmä muuta enään keksi.

Taitaa olla toi loratsepaami samanlainen kuin klonatsepaami että joillain toimii ja joillain ei. Mulla kerralla otettu 2,5mg loratsepaamia ei vie ahdistuneisuutta pois yhtä hyvin kuin vaikka 10mg diatsepaamia tai 1mg alorotsalaamia. Reflat se pitää poissa ettei kramppaa ja ehkä vähän pyöristää elämän teräviä kulmia.

Mitä meinasit että temestan jälkeen seuraava on rivatril? On niitä toimiviakin bentsoja. esim xanor lievittää ahdistuneisuutta lähes kaikilla. Lisäksi on sellaisiakin bentsoja kuten Dormicum (midaltsolaami). Niitä saa apteekista vain 20kpk kerralla ja se kertoo jotain.

Sanoit että oot käyny kaikki Suomen bentsot läpi. Viimeksi kun tarkistin niin Suomessa on myyntilupa 13 eri johdannaiselle. Sun on hyvä lekuri jos suostuu kokeilemaan kaikki :slight_smile:.

Moni sanoo, että klonatsepaami ei toimi ja ilmeisesti tarkoittaa sillä sitä, että siitä ei saa kummoisiakaan oloja ja se ei ns. tunnu missään johtuen siitä, että se nousee hitaasti, eikä pärähdä päähän, kuin miljoona volttia. IMO Rivatril on juuri paras benzo jatkuvassa käytössä, koska vaikutus on pitkä ja tasainen, toleranssi ei nouse, jollei sitä tahallaan nostattele väärinkäytöllä ja yllämainitusta syystä sitä ei hirveästi himota käyttää päihtymystarkoitukseen. Toki Rivatrilillakin saa päänsä sekaisin vedettyä, mutta se päihtymys on kyllä harvinaisen turha ja typerä tila.

Temesta puolestaan oli Xanorin ohella IMO viihdepotentiaalisin benzo silloin, kun vielä benzoja viihteeseen käytin. No, benzojen viihde-/päihdekäyttö on ylipäätään totaalisen idioottimaista hommaa olipa kyseessä sitten mikä benzo tahansa.

Samaa mieltä viihdepotentiaalista. Loratsepaami erityisesti, oikein tuntuu kun nousee päähän. Etitsolaamissa sama homma, se on mielestäni jossain määrin jopa euforinen. En tosin tiedä onko noista yhdelläkään kauheasti potentiaalia varsinaiseen käyttötarkoitukseen. Varmasti johonkin paniikkikohtauksiin, mutta niistä ei omaa kokemusta ole

Se on piristävä lääke.