Mikä pilleri? Pyöreä tabletti jossa ristikkäin jakouurteet j

Olen kiitollinen tunnistajalle! Lapsi löysi pillerin, pyöreä ja valkoinen jossa ristikkäin jakouurteet (saa neljään osaan) ja takana merkintä 40. Huolettaa mikä on ja mistä tuli. Mahdollisesti isänsä taskusta tippunut kolesteroli- tai mahalääke.

Selvisikö vastaus? Onko tabletissa mitään muita merkintöjä?

Kyseessä voisi olla kolesteroli-/mahalääke. Vaikea sanoa varmuudella. Jos pakkauksia on kotona, niin toki kannattaa verrata pakkausten sisältöön. Nykyään on useita eri valmistajia samasta lääkemolekyylistä (Orion, Ratiopharm, Sandoz jne jne) ja jokaisella voi olla hieman erilainen tabletti vaikka sisältö olisikin sama.

Jos tabletti on edelleen tallessa niin lähiapteekkisi voi auttaa myös (mahdollisesti käytössä erilaisia kirjoja / tietokantoja tunnistamista varten).

Netissä on jotain tietokantoja, mutta taitavat aika usein olla lähinnä suunnattu USA:n markkinoilla oleville lääkkeille:
rxlist.com/pill-identificat … rticle.htm

Kiitos vastauksesta. Oletetaan nyt sitten että oli kolesteroli/mahalääke. Pilleri meni löydön jälkeen roskiin, ja lapsen isällä vaihtunut lääkkeet eikä varmaksi muista onko hänen vanha lääke, mutta voi olla.

Jeps, nämä saa selville suht. helposti googlaamalla pillerin ulkonäön, koska reseptilääkkeissä on tarkoituksella sellaiset merkinnät että ne olisi tunnistettavissa vaikka pilleri olisikin eksynyt pakkauksestaan. Yksinkertaisesti hakemalla sanoilla “valkoinen pyöreä ristiuurre 40” löytyi heti voittaja. Kyseessä mitä todennäköisimmin siis Atorbir, jota lääkeopas kuvailee: “tabl 40 mg: Valkoinen, pyöreä, kalvopäällysteinen tabletti, jossa toisella puolella ristiuurre ja toisella puolella kaiverrus ”40”.” Lääkettä käytetään veren kohonneen kolesterolipitoisuuden ja muiden rasvojen alentamiseen.

terveyskirjasto.fi/terveysk … _kirjain=A

Kiitos tästä vastauksesta, ihan noilla sanoilla en silloin osannut hakea!