Mihin tarkoitukseen

Löysin puolisolta 2 kpl tramal-pillereitä ja sitten ilmeisesti dexamfetamiini-pillerin (googlen perusteella; pilleri apilanmuotoinen ja jokaisessa neljässä osassa m-kirjain). Luin että se olisi adhd-lääke. Puolisolla ei ole mitään syytä syödä kyseisiä lääkkeitä. Suutuin ja kysyin mihin tarkoitukseen ovat. Sanoi, että toinen lääke (tramal) hampaanpoiston jälkeen saatu ja toisen kaveriltaan muutama vuosi sitten krapulaan. Mitä luulette, onko kusetusta tuo mihin sanoo käyttäneen? En ole hoksannut mitään erikoista toisen käytöksessä… Sen vain että alkoholia ottaessa humaltuu aika pian ja joskus on sammumiskunnossa muutaman tunnin jälkeen. Voiko olla sekakäyttöä?

^ Tramalin saaminen hammasoperaation vuoksi on varsin tavallista. Sen sijaan ADHD-lääke krapulaan kuulostaa vähintäänkin oudolta. Kuka helvetin hullu masokisti nyt haluaisi ottaa krapulassa ainetta, joka valvottaa ja nostaa sykkeitä ja verenpaineita, kun nuo jutut tuppaavat vaivaamaan krapulassa ihan ilmankin :unamused: . Tai ehkä siipallasi ei sitten ole koskaan ollut kunnon krapulaa…

Kyllä mä varsinkin tuon toisen perusteella uumoilen, että sua viilataan linssiin ainakin jossakin määrin. Tietenkään parin napin löytyminen ei yksinään kerro siitä, että parhaillaan ja kovinkin aktiivisesti väärinkäyttäisi lääkkeitä. Ovathan ne voineet unohtua vanhoista harrastuksista tai pitää niitä varalla ns. pahan päivän vuoksi.

Sekakäyttö on toki mahdollista, mutta jos kovin nopeaan sammuu/menee ihan jalattomaksi, niin se viittaisi kyllä muihin troppeihin, kuin noihin mainitsemiisi. Ne kun aiheuttavat alkoholin kera kombotettuina ennemminkin sen, että jaksaa ryypätä pidempään ja reippaammin, eikä tipahda, vaikka jo suunnilleen alkoholimyrkytyksen partaalla keikkuisi hirveissä promilleissa. Tosin Tramal saattaa joitain ihmisiä nuokuttaakin, vaikka yleisemmin kyllä pistää pärisemään. Pelkällä alkoholillakin saa itsensä kyllä varsin hyvin tolkuttomaan kuntoon. Jos juo nopeasti suuria määriä ja vieläpä tiukkaa viinaa, niin ei se mikään ihme ole, että simahtaa parissa tunnissa ja muutenkin viinapää on eri ihmisillä hyvin yksilöllinen.

Niinjust… Vähän vaikuttikin keksityltä syyltä se rapulaan käyttö, kun tiesin että adhd-lääke. Siksi kai alkoikin mietityttään, että mihin tarkoitukseen kyseistä lääkettä käytetään. Vaikka eikai sillä lopulta merkitystä mihin tarkoitukseen, kun joka tapauksessa ei ole mitään terveydellistä syytä käyttää, eli selkeästi siinä on jokin päihdytys tarkoitus ollut. Mutta tosiaan en mitään erikoista ole toisen käytöksessä huomannut, niin ehkäpä ne oli jäänyt “vanhoilta” ajoilta… No nyt ne on kuitenkin hävitetty.