mies juo joka päivä

minulla ja miehelläni on 5kk ikäinen pieni tyttö. siitä asti kun muutettiin isompaan asuntoon miehen entiselle asuinpaikalle alkoi joka päivänen juominen. lapsi kun syntyi niin mies lähti heti synnytyksen jälkeen varpajaisiin ja siitä se juominen onkin sitten kestänyt tähän päivään asti. joka toinen viikonloppu on selvimpäin kun edellisestä liitosta tulleet pojat tulevat meille mutta muuten juodaan aina ja kaikki rahat mitä vaan käteen saa.
ja syy siihen ettei tarvii lopettaa on ettei meidän tyttö vielä ymmärrä mitään. lastensuojeluilmoituskin on tullut jo juomisen takia.
tämä on kuitenkin minun ensimmäinen lapsi ja tuki olisi tosi kiva kun kerran toisella on kokemusta jo mutta ei taida sitä olla tulossa.
aina illan päätteeks pyydetään anteeksi ja luvataan että huomenna ei oteta ja välillä ollaa yksi päivä ottamatta mutta sitten taas jatkuu

Muutitteko isompaan asuntoon ennen raskautta?
Joiko hän runsaasti jo ennen raskautta?
Oliko hän huomioonottava ja auttavainen ennen raskautta/raskauden aikana?
Taisi käydä klassiset, ollaan kiltisti kunnes puoliso on ns. nalkissa?

Kerro hänelle että jos hän ei ala rajoittaa juomista ja osallistua kodin ja perheen hoitoon rinnallasi niin käy kuin entisen puolison kanssa eli hänestä tulee viikonloppuisä. Vaikka tyttö onkin vielä niin pieni ettei tajua mitään niin kyllä pieni aistii jo äidin fiilikset, ja myöhemmin miehelläsi voi olla vieläkin vaikeampaa rajoittaa juomistaan ja olla fiksusti. Lastensuojeluilmoituksen jo pitäisi olla tarpeeksi iso hälytysmerkki että älyttömälle juomiselle on tultava stoppi, eikä se nyt tarkoita sitä ettei saa koskaan ottaa kuppia, vähentäminenkin joillakin onnistuu! Pääasia ettei ottaisi alkoholia ja olisi humalassa lapsensa seurassa.
Mielestäni mitään eroa pienen lapsen ja edellisen liiton lapsien yhteiselle ajalle alkoholin suhteen ei pitäisi olla.