Mielipiteitä tästä lääkecombosta, kokemuksia?

Minulle määrättiin juuri 1x15mg opamox ja 150mg lyrica vakavaan ahdistushäiriöön, syön myös brintellix 20mg(vakavaan masennukseen) ja levomepromazine 35mg(unihäiriöön)
Olisiko järkevää tiputtaa joku lääke pelistä pois, en haluaisi napsia noin montaa psyykelääkettä samanaikaisesti :confused:

[Poistettu sääntöjenvastaista -Päihdelinkin moderaattori]
Uniongelmiin vaikka mietoa Imovania/Zopinoxia, Stellaa, Melatoniinia tai vaikka Valeriaanaa ja jos ei tepsi niin sitten Insominia. Suosittelen isoa yksityistälääkäriasemaa, reseptien iterointia ja pätevää kokenutta psykiatria.

Hei! Ihan on tujakka lääkitys käytössä. Millainen on yleinen olotilasi - ovatko lääkkeet auttaneet? Onko lääkityksestä ilmennyt sivuvaikutuksia?

Älä nyt ainakaan omatoimisesti pudota mitään pois, koska riskinä on että hoitotasapainosi heikkenee. Sen korjaaminen voi osoittautua haastavaksi ja viedä aikaa. Pelkästään Brintellixin osalta saattaa kestää parikin viikkoa, ennen kuin vaikutus alkaa uudestaan.

Lääkitystä varmasti voi hienosäätää jos sellaiseen koet tarvetta, mutta sen tulisi tapahtua lääkärin/psykiatrin konsultaation kautta.

Masennuksen hoidossa lääkitys on vain yksi osa hoitoa: sopiva psykoterapia on myös erittäin tärkeässä roolissa. Hoidossa pitäisi nimittäin mahdollisuuksien mukaan pyrkiä puuttumaan niihin pohjimmaisiin syihin, eikä pelkästään turruttaa olotilaa (vaikka tietyissä tilanteissa se on jonkin aikaa ihan hyvä ratkaisu).

Näin on mutta millä keinolla potilas mielestäsi kykenee valitsemaan juuri itselleen sopivan psykoterapiasuuntauksen kun niitä on aika montaa erilaista ettei mennä ojasta allikkoon? Kokeneet psykiatrian erikoislääkäritkään eivät osaa vastata tähän vaikka olisi pitkäkin hoitosuhde potilaan tilanteeseen.