Metadoni vs Buprenorfiini vieroitusoireet

Miten vertailisit buprenorfiiniin vieroitusoireita metadoniin? Jotkut sanovat, että näiden kahden tuotteen vieroitusoireet ovat kuin yö ja päivä.

Varmasti on yksilöllistä, mutta onko näissä kuitenkin niin merkittävää eroa? Ja minkälaisina eroina tässä tapauksessa vieroitusoireet ilmenevät?

Itse olen kokenut vain buprenorfiinin vieroitus oireita ja jonkun verran muidenkin opioidien/opiaattien refloja, mutta olen kokenut tähän mennessä ne aika samankaltaisina. Tosin buprenorfiini on tuntunut ylivoimaisesti vaikeimmalta mm. oireiden keston perusteella. Yritin kymmeniä ellei satoja kertoja ennen kuin menin metadoni korvaushoitoon.

Siksi tälläistä kyselen, kun tavoitteena on kuitenkin joskus lopettaa kaikki opiaatitkin ja miettinyt sitäkin, että kannattaakohan sitten yrittää lopettaa suoraan metadoni, vai pitäisiköhän sitä ennen siirtyä esim. buvidaliin ennen kuin lopettaa kokonaan?

Kenelläkään kokemusta tälläisistä asioista?

Moikka! Saanko kysyä, että menitkö siis metis hoitoon, koska et halunnut mennä Suboxoneen vieroitusoireiden vuoksi? Itse olen ollut molemmissa, mutta metis-refloja en todellakaan halunnut kokea, joten siirryin metadonista xoneen. Nyt annos on 12mg ja tiputtelen pikkuhiljaa pois, ettei tule vieroitusoloja. Metadoni on täys-opioidi, eli tarraa aivoreseptoreihin tiukemmin, buprenorfiini vain osittain. Jos aiot metiksestä irrottautua (niinku toivottavasti haluat tehdä ?) niin tiputtelen annos pikkuhiljaa pois. Maltti on valttia. Itselleni 2vkon välein vitosen tiputus oli liian tiuhaan.