Medikinet Valvottaa vaikka aamulla ottaisi

Valvottaa hieman liikaa lääkärin määräämä Medikinet 20Mg CR.

Alussa määrättiin miedompia medikinettejä 10mg erääseen neurologiseen juttuun joka jo sinällään valvottaa, ei siis ADHD eikä ADD.

Ensimmäiset 10MG tabletit tepsivätkin koska nostivat aloitekykyä ja keskittymistä eivätkä vaikuttaneet enää illalla :slight_smile:

Tulikin mieleeni onko tuosta hirveää haittaa jos pureskelen tuon ceeärrän vai onko tuo nyt aivan se ja sama?
En viitsi noiden kanssa säätää jos se liukenee hitaasti jokatapauksessa nieli tai pureskeli…

Muussa tapauksessa täytyy pyytää taas niitä perusversioita mutta ne vaan maksaa enemmän.
En viitsisi kokeilla muuta mitä pakkauksessa lukee ellei sit noista hitaista saa nopeita : \

Jos kyseessä on depot-valmiste lääkkeestä niin sen pureskelu käsittääkseni (lääkkeestä riippumatta) voi aiheuttaa sen, että lääkkeen vaikutus on varsin erilainen kuin normaalisti, koska lääke imeytyy usein epätasaisemmin. Käyttövinkkejähän täällä ei saa jakaa, mutta imo olisi ehkä fiksuinta joko ottaa se reseptin mukaisesti tai sitten googlailla englanniksi asiasta.

^^ Minäkään en suosittele noiden pureskelua, koska voivat pärähtää tavalla, joka pistääkin sähläämään entistä keskittymiskyvyttömämmin, vaikka vaikutus sinänsä lakkaisikin nopeammin ja illalla jo väsyttäisi. Tuo efekti saattaa aiheuttaa myös liiallista sahaamista piristymisen ja väsytyksen välillä. Itselläni ei ole ADHD:ta, eikä mitään muutakaan sellaista vaivaa, johon MF auttaisi lääkinnällisessä mielessä, mutta pureskelemalla olen käyttänyt noita väärin/viihdetarkoituksessa ja siihen kyllä sopivat meikäläisellä joskus jopa paremmin, kuin paska piri. Tämä ei sitten ollut mikään käyttösuositus kenellekään, vaan varoitus, että depotteja ei kannata mennä murskailemaan, jos tahtoo niistä nimenomaan parhaan lääkinnällisen hyödyn irti.

Piti sitä näköjään kokeilla kun nopeita ei ollut enää eikä unia jaksanut uhrata.

En suosittele muillekaan CR-version pureskelua,. sellaista piristää-väsyttää-piristää efektiä ja välissä ketuttaa ihan kympillä jostakin syystä… vähän sama mitä Tramal tekee isoilla annoksilla.

Nopeilla medikineteillä sen pystyi säätämään parin tunnin välein miten lääkäri oli kirjoittanutkin alussa, ja illalla lopettaa hyvissä ajoin ennenkuin nukkua halajaa.
Lekuri varmaan määräsi tuota hidasta just sen takia ettei nopeilla jojotusefektiä ( ja korvattavuus ) mutta itte sen kyllä pystyy säätämään ihan jees… täytyy kysyä uudestaan : )

Harmi kun hitaat valvottaa sellaisenaan mutta näköjään turha pureskella kuten vastaajat mainitsikin… tosi epämiellyttävät fiilikset jäi.
Eipähän sit tartte hakea enää noita hitaita mihinkään syyhyn… olisivat vain olleet korvattavia.

Nopeat on kalliita mut niiden kanssa tietää tunnilleen miten ottaa : )